Muzica pentru mine

Category : ,


In primul rand e un lucru fara de care nu cred ca as putea trai. Respir prin ea. Oriunde. Imi da aripi sa zbor, ma rascoleste sau ma inalta pe cele mai inalte culmi. Ma face sa plang sau sa ma zbengui. Ma panseaza sau imi da putere, ma face sa vibrez sau sa sa vad lumea cu alti ochi. E drogul sufletului meu. Imi strapunge inima ca o sageata ascutita, pe care o face sa rada, sa chicoteasca, sau sa suspine.
De mica am crescut pe muzica. Imi amintesc ca aveam in casa un magnetofon si 2 boxe imense care faceau sa iasa sunetele si sa mi le intipareasca pe creier si in suflet. Acorduri ce le ascult si acum si ma transpun in acea perioada. Imi retraiesc copilaria cu ajutorul lor.
Nu inteleg persoanele ce spun "eu nu stiu sa dansez". Si aici nu ma refer la ce se numeste tango, cha-cha, salsa, paso doble sau mai stiu eu ce. Ma refer la dansul acela ce iti pune trupul in miscare fara sa vrei. Care nu se invata ca mersul pe bicicleta ci care vine din interior.
Nu sunt persoana obsesiilor. Pana la muzica. Am facut de-a lungul timpului obsesii pentru diverse melodii, cum mi se intampla chiar si in acest moment. "Lady" o stiam doar in varianta reggae, nicidecum cantata de Kenny Rogers. E absolut magnifica. Nu exista cuvinte ce ar putea-o descrie. Numai ca mie imi salta inima cand o ascult. Multumesc, L`automne!
Live sau varianta de studio, cu versuri

Cum sa va comportati atunci cand va lasati cainele in grija altcuiva

Category :

Ziua cea mare a sosit si dvs si familia dvs plecati in concediul mult visat. Exista insa o problema: nu puteti lua catelul cu dvs. Multi caini devin anxiosi atunci cand sunt lasati in grija altcuiva pentru prima data, mai ales daca sunt lasati altundeva decat acasa. Si stapanii sunt agitati si in felul asta isi alimenteaza unii altora teama. Iata ce puteti face pentru a face despartirea mai putin stresanta.
  • Incercati sa fiti calm (chiar daca este dificil). In timp ce planificati, impachetati si chiar si in ziua plecarii, incercati sa va comportati ca si cum nimic nu este in neregula.
  • Aduceti cu dvs patura preferata, perna sau daca nu are asa ceva, sacrificati unul dintre puloverele dvs, nespalat, care sa miroasa a dvs, pentru a-l ajuta sa se calmeze odata ce ati plecat.
  • Aduceti-i propria mancare, dar si castroanele lui. Orice provine de acasa il va ajuta sa se adapteze si sa minimalizeze efectul schimbarii.
  • Aduceti-i jucariile preferate: o minge, un animal de plus cu care doarme sau chiar un fratior.
  • Asigurati-va ca nu ii schimbati brusc mancarea pentru ca un deranjament la stomac nu va face altceva decat sa-l streseze si mai mult
  • Odata ce l-ati lasat, plecati. Nu prelungiti despartirea, nu va agitati si nu va comportati ca si cum ati pleca pentru o saptamana (chiar daca este asa). Daca il lasati si va comportati ca si cum il lasati la joaca, nu va trebui sa calmati un caine care schelalaie si care e speriat.
  • Fiti calm.

De obicei cainii prefera sa sa nu stea singuri atunci cand sunt lasati in grija altcuiva, asa ca daca se poate, lasati-l undeva unde sunt si alti caini.

Bucurati-va de vacanta si exista sanse ca si cainele dvs sa se simta bine acolo unde l-ati lasat.

[sursa]

Domnilor, putina sinceritate! :)

Category :

Codul Morse

Category :


Și Google îl celebrează astăzi pe Samuel Morse, (n. 27 aprilie, 1791 – d.2 aprilie, 1872), cel ce a fost pictor şi inventator american. A realizat în anul 1837 un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat în 1840 şi a inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit şi în prezent. Alfabetul Morse Samuel Morse a creat alfabetul Morse - în care literele sunt reprezentate prin combinaţii de semnale scurte şi lungi - în jurul anului 1838. El a identificat literele cel mai des folosite şi le-a asociat semnale scurte (pentru "e", un singur punct); celor mai puţin folosite (de exemplu "q"), le-a asociat semnalele cele mai lungi. Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice, acestea putând fi scrise sub forma de puncte şi linii sau semnalizat cu lumini intermitente sau cu semnale radio. Apelul internaţional de pericol, SOS - 3 puncte, 3 linii, 3 puncte - a fost introdus în 1912, la 40 de ani după moartea lui Morse. Expresia des folosită de acesta, "Save Our Souls"( "salvaţi sufletele noastre"), a apărut ceva mai târziu.

Câteva curiozități:
  • Limbajul morse a fost folosit pentru mai mult de 160 de ani – mai mult decât orice alt sistem electronic de codare inventat vreodată.
  • Operatorii specializati in cod Morse pot deseori "intelege" codul direct in minte cu o viteza ce depaseste 40 de cuvinte pe minut. Inca se mai organizeaza competitii internationale pe aceasta tema. In 1939 a fost stabilit recordul mondial actual, la un concurs din Statele Unite, cand Ted Elroy a reusit sa traduca instant cod Morse la o viteza de 75,2 cuvinte pe minut.
  • Intr-un caz puternic mediatizat la acea vreme, un operator de șalupa foarte bătrân care a suferit un infarct miocardic și și-a pierdut abilitatea de a vorbi, a reușit să comunice cu medicul (printre altele pasionat de radioamatorim) clipind în cod Morse. Un alt caz a apărut în 1966, când un prizonier de război, Jeremiah Denton, a fost adus la televizor pe canalele publice de către răpitorii săi nord-vietnamezi, și a clipit din ochi cuvântul "tortura".
  • In cântecul "Brown Eyed Girl" al lui Van Morrison, se cântă în cod Morse la sfârșit.
  • In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, transmisiunile BBC începeau întotdeauna cu primele patru note ale Simfoniei a Cincea care însemnau in cod Morse litera V pentru "Victorie".
[surse: wikipedia.org; morse.ro]

Copilul unui strain

Category :

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant. Porunca numarul 5. Copilul le stie si ar vrea sa le poata indeplini pe toate. Ca orice om credincios. Dar asta pentru el suna un pic fortat. E mai dificila chiar si decat cea care spune sa nu ucizi. Pentru ca include doua persoane. Pe una draga si mult iubita si pe un strain. Un strain ce ar trebui sa poarte un nume- tata. Dar denumirea aceasta nu o merita pentru ca niciodata nu a stiut nici macar el ce inseamna asta. Cu ce se mananca sau ce presupune.

Dragoste, protectie, sustinere, alinare.. doar niste cuvinte frumoase asternute pe o bucata de hartie mototolita sub birou. Le scrisese de curand cand voia sa isi imagineze cum va fi el la randul sau tata. Un tata pentru al sau puiut ,caracterizat de aceste cuvinte. Sa ofere ce el nu a primit niciodata. Ochii copilului sau sa nu guste niciodata amaraciunea lacrimilor sale. Lacrimi de neputinta, de dor, de ciuda, lacrimi de uimire. Ce i-au curs de-a lungul timpului si care i-au format un gol in suflet de nedescris. Accepta si nu se mira de rautatile oamenilor din jur dar nu poate intelege niciodata cu ce a gresit pentru a nu fi iubit de cel ce i-a dat viata. Isi pune intrebari ce stie ca nu le va gasi raspunsul vreodata. Nu poate uita un lucru. Cand cineva, odata i-a spus: cand erai micut, tatal tau te iubea foarte mult si se purta extraordinar cu tine! Suna bine dar copilul nu isi aminteste asta. Oare sa fi fost mult prea micut? Cat de mic sa nu isi poate aduce aminte? Se intreaba si revenind cu picioarele pe pamant din a lui visare isi spune ca nu, nu crede asa ceva. E o bazaconie! Omul asta nu e capabil sa ofere nimic, daramite ceea se numeste iubire.


Cu toate acestea, Henry e un pusti vesel, iubit si ii place sa se bucure de viata. Iubeste la randu-i, insa inevitabil, se mai intalneste cu "tatal" sau. De fiecare data ramane dezamagit si golul din interiorul sau se adanceste. Isi repeta neincetat ca nu se merita. Acest om nu merita nici macar o lacrima! El a varsat vreodata una pentru mine? Se intreaba el trist. Si isi continua pasii prin viata. (va urma)



Copiii romani pot primi alocatie si in tarile UE

Category :

Copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si care primesc alocatie in Romania pot primi si diferenta de alocatie din tara in care lucreaza parintii lor, potrivit legislatiei europene, informeaza Asociatia Alternative Sociale si Fundatia Unidea.

Sunt tari in Uniunea Europeana care ofera copiilor o alocatie de zece ori mai mare decat cea oferita de statul roman.
De exemplu, in Germania alocatia este de 150 de euro, iar in Romania acesta este de aproximativ 15 euro. In acest caz, copilul al carui parinte lucreaza, cu acte legale, pe teritoriul altui stat european, ar putea sa primeasca diferenta de 135 de euro. Pentru ca parintele sa poata beneficia de diferenta de bani dintre alocatia oferita de Romania si cea pe care o da statul in care munceste, acesta trebuie sa faca cateva demersuri birocratice si sa se adreseze atat autoritatilor tarii pe teritoriul careia lucreaza, cat si autoritatilor tarii de origine.
Diferenta de bani provine de la statul in care lucreaza parintele iar banii sunt ridicati, din aceeasi tara, indiferent daca copilul locuieste sau nu in aceasi loc cu parintele sau.

Cei interesati, pot citi aici articolul in intregime.

Decreteii

Category :

Ați mai auzit până acum de decreței? Știți ce este acela un decrețel? Ce cuvânt și în ce mod sună. Nu aruncați cu pietre în mine că nu am mai auzit până acum de ei. Il citesc pe mondenul Bendeac, care în ultima postarea a sa ne îndeamnă pe toți să vizionăm acest documentar. A fost intrigant dat fiind și faptul că nu a menționat nimic despre ce anume este vorba acolo iar titlul m-a făcut și mai curioasă, în același timp băgându-mă și mai mult în ceață.



L-am vizionat, îl găsiți pe youtube in 8 părți. Este un documentar ce pe mine personal m-a cutremurat. Recunosc că până acum nu știam foarte multe despre acest subiect, și cum am trăit doar primii 6 ani din viață în comunism nu îmi aduc aminte mare lucru. Însă după ce m-am uitat la filmuleț nu am putut să nu mă bucur că am deschis ochii într-un stat democrat. Unde poți face ce vrei și ești stăpânul propriilor tale decizii.
Întotdeauna am fost de părere că totuși nu trebuia să ne ucidem conducătorul, ci trebuia închis pe viață. Chinuit și supus unei vieți mizere. Dar după ce am văzut ultima parte a documentarului, cea despre chinul copiilor de la Cighid , despre condamnare lor la moarte, despre cum erau mâncați de șobolani, pentru că se nășteau cu deficiențe și nu aveau ce căuta printre noi, drept pentru care era hotărâtă exterminarea lor, mi-am schimbat complet părerea.

Cu toate acestea mulți se află acum în viață datorită "tăticului" Ceaușescu și datorită decretului 770. Aceia sunt decrețeii. Nu ratați documentarul mai ales dacă nu ați prins foarte multe din acea perioadă, și nu știți cum au trăit părinții noștri. Aș vrea să spun mult mai multe dar poate comentăm apoi împreună. Vizionare plăcută!

Momente

Category :

Ascult piesa aceasta și mă incearcă diferite sentimente. Nu mă ia somnul, mereu adorm târziu. Azi am fost ca o legumă, fiindu-mi destul de rău și nu am făcut mai nimic. Am ascultat iar și iar melodia, privind videoclipul și imaginile ce se derulează dintr-un film ce l-am văzut de n ori. Nici nu poți să nu te gândești ce s-ar întâmpla cu viața ta dacă ființa cea mai dragă nu ar mai fi. Să rămâi singur, alergând de nebun printre amintiri, nimic să nu mai fie la fel, să te înhațe și să te sfâșie durerea și disperarea. Să te simți cel mai sărac om de pe lume, când nu demult erai cel mai bogat. Oare o fi durere mai mare? Se cicatrizează ea vreodată? Dacă nu ai copii și nimic pentru ce mai trăi, de ce te agăți?

Nuu, nici nu vreau să știu. Chiar dacă uneori mă gândesc. Nu am pierdut niciodată pe cineva drag, aproape sufletului meu, habar nu am ce se produce în clipele alea, și nici nu aș vrea să aflu, chiar dacă e inevitabil la un moment dat. Sunt o norocoasă până acum. Și așa vreau să rămân!

Premiu de la Ana și un premiu de la mine pentru voi

Category :


Mulțumesc frumos Ana pentru premiu, îmi ești tare dragă și mă bucur că ți-am descoperit blogul de pe care mă încarc zilnic cu lucruri frumoase și de suflet!

Iar acum că tot veni vorba de premii vreau să ofer și eu un premiu tuturor fetelor minunate pe care le-am cunoscut prin intermediul acesta, și care îmi sunt toate foarte dragi, după cum urmează:



Expozitie de flori

Category : ,

Azi am pășit într-un colțișor de Rai. Un castel, un lac si 14 hectare cu flori. Un peisaj de vis. O oază de liniște, aer proaspăt, parfum, culoare.
SDC12471
SDC12523
SDC12564
SDC12608
SDC12537
SDC12522
SDC12532
SDC12614
SDC12499
SDC12545
SDC12498
SDC12547
SDC12528
SDC12557
SDC12586
SDC12530
SDC12505
SDC12512
SDC12562
SDC12559
SDC12578
SDC12596
SDC12622
SDC12539
SDC12524

Lumina, iubire si pace in suflet!

Category : ,


  A venit timpul ca speranța, credința si iubirea să învie în sufletele noastre!
 Sarbatoarea Sfântă a Invierii Domnului să reverse asupra voastră sănătate, belșug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfânta să vă ridice sufletele spre noi trepte spirituale și să vă călăuzească pașii pe drumul vieții.
Paște fericit tuturor!

Lumina Sfanta-Miracolul de la Ierusalim

Category : ,

Pentru cine încă nu știe de această minune este bine să citească preț de câteva minuțele, rândurile de mai jos.
 Lumina Sfântă este un miracol al Ortodoxiei care se întâmplă în fiecare an de Paştele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbătă Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde Sfântă Lumina, un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu arde. 
 Una dintre puţinele minuni care au loc, în fiecare an, în zilele noastre este aceea a arătării Sfintei Lumini la Sfîntul Mormînt în noaptea de Înviere, adică a acelei lumini neaprinse de mână omenească. Asupra acestui lucru există numeroase mărturii, sute şi sute de credincioşi fiind prezenţi în momentul când, în noaptea Învierii lui Hristos, luminează pe pământ pentru cîteva clipe un foc nematerial, o lumina care poate fi ţinută în mână fără a te arde.  
Multe lucuri interesante veți putea citi în mărturiile Părintelui Eftimie MITRA, în cele ce urmează  
Interviu cu Părintele Eftimie MITRA de la Schitul Huta, Bihor Luni 21 mai 2007, de Prof. Cristian MARC
- Aţi fost anul acesta de Paşti la Ierusalim. Ce ne puteţi spune despre Sfânta Lumină şi alte lucruri deosebite care v-au impresionat?  
Am fost cu un grup de pelerini din România. Un pelerinaj organizat de Mitropolia Banatului în colaborare cu aşezământul românesc de la Ierihon. Totul a fost impresionant, locul unde S-a născut Mântuitorul, unde a copilărit, unde a fost botezat, unde a fost ispitit, unde S-a rugat cu ucenicii Săi, activitatea Sa de propovăduire, minunile, locul unde a fost judecat şi răstignit şi multe altele. Când treci prin aceste locuri încerci să retrăieşti clipe care s-au petrecut în urmă cu aproximativ două mii de ani şi e firesc ca acestea să te impresioneze. Ceea ce am citit în Evanghelie, am văzut acum cu ochii. Am mai văzut şi două mari minuni ce se petrec doar în Ortodoxie şi anume venirea Sfintei Lumini şi întoarcerea Iordanului.
- Cum a venit anul acesta Sfânta Lumină?  
Anul acesta a venit sub formă de raze. Nu vine la fel în fiecare an. Altădată a venit în formă de fulgere sau spirală, sau ploaie de lumină etc.
- Cum au fost aceste raze?  
Raza pe care am văzut-o s-a perindat pe la mai multe persoane. A venit de sus, a ricoşat în lumânarea unui arab ortodox, din lumânarea acestuia s-a îndreptat sus la etaj în lumânarea unui călugăr. După ce s-a aprins şi lumânarea acestuia, raza de lumină a mers direct în mănunchiul de lumânări ce le ţinea în mână un copil după care am pierdut-o din ochi. Se deplasa de la o lumânare la alta cu multă repeziciune. O altă rază a mers direct spre Altarul grecesc. Am fost foarte atent la candelele de la intrarea în Sfântul Mormânt. Nu am reuşit să văd momentul aprinderii acestora căci am urmărit raza despre care v-am povestit dar după ce am pierdut din ochi acea rază, m-am uitat spre candele şi erau deja aprinse. Totul s-a întâmplat în mai puţin de jumătate de minut. În acest interval de timp cei cărora li s-au aprins singure lumânările au dat şi celor din jur şi astfel foarte repede Sfânta Lumină a ajuns la o mare parte a celor prezenţi în Biserică. Un alt arab ortodox a aprins o făclie de la arabul căreia i-a venit Lumina şi a fugit repede cu ea afară să le-o dea şi celor ce erau în curte.
-Sfânta Lumină a venit doar la persoanele despre care ne-aţi povestit?  
Eram în partea stângă a Sfântului Mormânt cam la 8-9 metri şi doar pe acestea le-am văzut. Se poate să fi venit şi la alte persoane din cealaltă parte a baldachinului în care se află Sfântul Mormânt. În fiecare an vine la Patriarhul Ortodox al Ierusalimului. Uneori, cum a fost şi în cazul de faţă, vine şi la unele persoane din biserică. Şi anul acesta simultan cu venirea Luminii la patriarh, a venit şi la alţii.
- Ce se întâmplă practic în Sfântul Mormânt?  
La ora 13:00 la Altarul grecesc se săvârşeşte Vecernia care durează până la aproximativ orele 14:00. După terminarea vecerniei, patriarhul înconjoară de 3 ori Sfântul Mormânt iar apoi se dezbracă de veşmintele arhiereşti, rămânând doar în stihar. Este controlat riguros de către poliţiştii evrei ca nu cumva să deţină vreo sursă de foc, brichetă, chibrit etc. La această percheziţie asistă şi reprezentanţi din partea musulmanilor, catolicilor, iudeilor, copţi, armeni şi alţii. După ce este controlat se rupe sigilul de pe uşă, iar patriarhul intră înăuntru cu un musulman, care îl supraveghează neîntrerupt. Pe Sfântul Mormânt se află presărată vată din Vinerea de după Prohod. Pe această vată se lasă de la sine o umezeală, ca un fel de rouă, şi partiarhul sub supravegherea musulmanului se aşează în genunchi şi se roagă lui Dumnezeu să trimită din Cer Lumina. Sfânta Lumină vine, după cum s-a mai spus, diferit de la an la an, şi aprinde vata umezită de pe Mormânt. După ce vata s-a aprins, patriarhul o ia cu mâinile şi o pune în două cupe pe care le dă diaconilor să le ducă în Sfântul Altar, iar el aprinde, din acea vată, două mănunchiuri mari de lumânări şi iese împreună cu musulmanul afară din Sfântul Mormânt, dându-le Lumina celor prezenţi acolo. Aceasta se face sub supravegherea continuă a musulmanului, care îl însoţeşte.
- Spuneaţi de un sigil pe uşă...  
Autorităţile locale controlează încăperea în care se află Sfântul Mormânt de vineri după slujba prohodului, când se presară vata ca nu cumva să existe înăuntru vreo sursă de foc. După ce se termină de controlat fiecare colţişor, uşa se sigilează şi nimeni nu mai are acces înăuntru până după Vecernia din Sâmbăta Mare, când intră patriarhul împreună cu musulmanul care-l supraveghează. În comparaţie cu alţi ani, anul acesta Sfânta Lumină a venit mai repede. La aproximativ 2-3 minute după ce a intrat la Sfântul Mormânt patriarhul a ieşit cu făcliile aprinse.
- Altădată a aşteptat mai mult?  
Au fost cazuri când a aşteptat şi jumătate de oră sau chiar o oră.
- Patriarhul a luat vata aprinsă în mână?! Nu l-a ars?  
Sfânta Lumină nu e o lumină oarecare. Timp de aproximativ 3 minute nu arde deloc astfel încât poţi ţine mâna în ea şi nu te arde. După 3 minute începe să se încălzească şi treptat îşi intră în cursul firesc de flacără normală şi arde. Am pus-o pe barbă, pe haine am ţinut-o sub palmă nici măcar nu mi s-a înroşit locul unde m-a atins flacăra. Am şi fotografiat acest lucru.[…]
- Ca încheiere, ce ne puteţi spune despre Sfânta Lumină?
 Firesc, nu toţi avem posibilitatea să ajungem acolo pentru a o vedea cu ochii trupului, dar nimic nu ne împiedică să o primim în sufletele noastre. Să ne mai rupem de multe dintre preocupările şi frământările inutile, care de multe ori, ne îngreuiază mintea şi sufletul şi să ne gândim la scopul vieţii noastre, căci Dumnezeu nu l-a făcut pe om ca el să mănânce şi să bea şi să se desfăteze în luxuri şi pofte, ci pentru ca el să trăiască în comuniune cu Creatorul lui. Când eşti lângă Mormântul Mântuitorului, nu mai poţi invidia, nu mai ai puterea să fii ranchiunos şi nu-ţi mai stă gândul la mâncat şi băut. Atunci te cuprinde o dragoste nemărginită faţă de semeni, iar pe Dumnezeu ai vrea să-L poţi cuprinde în braţe, uiţi de duşmani şi de cei ce te-au supărat iar dragostea îţi inundă toate mădularele. E ceva ce nu se poate exprima în cuvinte. La fel e şi cu venirea Sfintei Lumini, aceasta produce schimbarea lăuntrică a celor ce o văd şi o simt în inima lor. Atunci te simţi împlinit sufleteşte. Am întâlnit persoane care au plâns de bucurie. Îţi vine să-l îmbrăţişezi pe cel de lângă tine, chiar dacă nu l-ai mai întâlnit niciodată, te simţi ca în Ceruri. Când am venit acasă, am dus fotografii şi un film cu Sfânta Lumină pe care îl voi da celor ce nu s-au putut deplasa acolo. Sunt minuni pe care Dumnezeu le săvârşeşte în zilele noastre din dragoste faţă de creatura Sa. Noi trebuie doar să vrem să le vedem. Şi noi suntem datori a răspunde dragostei Lui prin dragoste. A iubi pe aproapele e o „minune” pe care şi noi o putem săvârşi. 


Pentru a viziona câteva filmulețe, aici.  

Saptamana Patimilor - Joia Mare (Ce s-a petrecut azi)

Category : ,

Semnificatia zilei a patra (Joia Mare) din Saptamana Sfintelor Patimi  
JOI, este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri:
SPALAREA PICIOARELOR UCENICILOR DE CATRE MANTUITORUL, dandu-le prin aceasta, lor si noua, pilda de smerenie. (Ioan 13, 1-17)
,,Dupa ce le-a spalat picioarele si Si-a luat hainele, S-a asezat iar la masa si le-a zis: Intelegeti ce v-am facut Eu? Voi Ma numiti pe Mine: Invatatorul si Domnul, si bine ziceti, caci sunt. Deci, daca Eu, Domnul si Invatatorul, v-am spalt voua picioarele, si voi sunteti datori ca sa spalati picioarele unii altora; Ca v-am dat voua pilda, ca precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi.”(IOAN 13,12-15)
CINA CEA DE TAINA, adica asezarea Sfintei Cuminecaturi. (Matei 26, 20-30; Marcu 14, 17-31; Luca 22, 14-38; Ioan 13)   ,,Si luand painea, multumind, a frant si le-a dat lor, zicand: Acesta este Trupul Meu care se da pentru voi; aceasat sa faceti intru pomenirea Mea. Asemenea si paharul, dupa ce au cinat, zicand: Acest pahar este Legea cea noua, intru Sangele Meu, care se varsa pentru voi.”(LUCA 22,19-20)

RUGACIUNEA CEA MAI PRESUS DE FIRE, IN GRADINA GHETSIMANI. (Matei 26, 36-46; Ioan 17)  ,,Precum M-ai trimis pe Mine in lume, si Eu i-am trimis pe ei in lume. Pentru ei Eu Ma sfintesc pe Mine Insumi, ca si ei sa fie sfintiti intru adevar. Dar nu numai pentru acestia Ma rog, ci si pentru cei ce vor crede in Mine, prin cuvantul lor, ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis. Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca sa fie una, precum Noi una suntem: Eu intru ei si Tu intru Mine, ca ei sa fie desavarsiti intru unime, si ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.”(IOAN 17, 17-23)
TRADAREA DOMNULUI DE CATRE IUDA (Matei 26, 47-56)  ,,Si pe cand vorbea inca, iata a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, si impreuna cu el multime multa, cu sabii si cu ciomege, de la arhierei si de la batranii poporului. Iar vanzatorul le-a dat semn, zicand: Pe care-L voi saruta, Acela este! Puneti mana pe El. Si indata, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucura-Te, Invatatorule! Si L-a sarutat. Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mainile pe Iisus si L-au prins.”(MATEI 26,47-50)         
Joi este ziua in care gospodinele trebuie sa vopseasca ouale in rosu, urmand ca in Sambata Mare sa coaca pasca si cozonacul ce vor fi aduse la biserica in noaptea de Inviere pentru a fi sfintite.       
"Astazi a fost spanzurat pe lemn Cel ce a spanzurat pamintul pe ape". Aceste cutremuratoare cuvinte sunt rostite de preot inca din seara Sfintei Joi, cand acesta iese din Sfintul Altar purtand in spate Crucea lui Hristos. 
                             [sursa: aici]    
  

Cei mai ciudati copaci

Category : ,


 
Mi-au plăcut foarte tare pozele acestea și am zis să le împărtășesc cu voi.  Sunt ciudați rău,nu? Dar în același timp eu îi găsesc frumoși și interesanți.