Fani indurerati

Category :

 
  
  
  
  
 

O zi trista

Category :

Ingerii sa te pazeasca si sa ii incanti asa cum ai facut si aici, cu noi! Ai avut o viata frumoasa pentru ca nimic nu se compara cu dragostea atator milioane de oameni! Sa ii simti langa inima ta , este ceva extraordinar, ceva mai presus de cuvinte. Ai fost cel mai iubit si adorat artist!
O sa traiesti de-a pururi in sufletul meu!!!!! Inca nu ma pot gandi la tine la trecut si nu o voi face niciodata..


A murit Michael Jackson

Category :

Inca mai sper ca nu e adevarat. Sper sa ma trezesc maine dimineata si sa aflu ca a fost doar un zvon fals. Cine nu l-a iubit si cine nu i-a adorat muzica?........................ A fost un artist fara cusur, un profesionalist!
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Invitatie

Category :

Oana Pellea este un om atipic timpurilor in care traim. O persoana modesta, cu o credinta mare in Dumnezeu, o actrita desavarsita. Un om ce poate fi descoperit mult mai usor citindu-i randurile, intrand in universul vietii ei. Sta la loc de cinste in sufletul meu.Acum dupa ce am citit cateva pagini  din cartea ce abia a lansat-o, daca as fi acasa as trage fuguta la prima librarie ce mi-ar iesi in cale pentru a o cumpara.


Aici gasiti cateva pagini din cartea sa, doar daca va e foarte dor de ceva frumos si bun. (Oana Pellea)




"Draga cititorule, 

Sa ma ierti daca, citindu-mi jurnalul, asteptai cumva raspunsuri. Nu am decat intrebari si mirari. Si multa credinta ca totul va fi bine. 
Multumesc bunului Dumnezeu ca ma ingaduie.
Si crede-ma pe cuvant ca mai mare minune decat viata nu exista, ca mai mare virtute decat modestia nu exista si mai mare bucurie decat iubirea nu exista. Si peste toate e Dumnezeu.[...]"

La ceas de noapte

Category :


Ascult aceasta muzica atat de draga mie si ma gandesc ca am lipsit ceva timp de aici, dar cu toate astea am fost prezenta mereu. Mi-am facut lectiile cumintica zi de zi, poposind pe blogurile mele preferate si gustand din gandurile celorlalti. Am ramas in urma cu postarile dar parca din moment ce faci o pauza parca greu te intorci. Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a mai pierit din entuziasmul de la inceput si m-am plictisit putin de bloggerit. Nu imi place sa ies cu orice pret in fata, decat doar daca as putea sa scriu ceva interesant sau calitativ. Nu alerg dupa spectatori si nu ma intereseaza numarul lor. Dar nu pot sa nu fiu fericita de faptul ca sunt mai bogata sufleteste decat eram inainte de a-mi face acest blog. A fost ca o portita de aur prin care mi-au intrat cateva fiinte minunate ce altfel probabil nu le-as fi cunoscut niciodata! Le multumesc ca sunt mereu aici si ca in fiecare zi am de invatat cate ceva de la fiecare in parte!!
E dificil sa cunosti o persoana, cu atat mai mult in spatiul virtual, unde multi devin altcineva. Se detaseaza de omul ce e este cu adevarat punandu-si masti care mai de care mai colorate si mai ochioase. Cu toate astea , cu usurinta il poti descoperi pe omul "om" in care se ascunde un suflet minunat!
Cand am intrat sa scriu o postare noua ma gandeam la altceva. Tocmai venisem de pe blogul lui Bendeac unde am vazut niste fotografii infioratoare! In multe locuri din lume femeia inca nu este considerata un om cu drepturi; chiar si in Romania sunt atat de multe cazuri in care femeile sufera din cauza violentei domestice. Asta stiu dar mintea mea nu o sa isi poata explica niciodata care sunt cauzele pentru care ele se complac asa. Toti oamenii au o singura viata , toate femeile au dreptul la fericire! Pentru ce se irosesc alaturi de niste bestii?
"Doamnelor si domnisoarelor. Totul incepe cu o palma. Ai acceptat palma, ai pierdut razboiul."

O zi speciala, o persoana speciala

Category :

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Iti doresc din tot sufletul sa iti dea Dumnezeu sanatate, multa pace si liniste sufleteasca, iubire si sa te bucuri in fiecare zi de micile lucruri simple ce iti fac inima sa tresalte!


Am cautat mult sperand sa pot strange cele mai frumoase flori intr-un buchetel..le-am gasit si ti le ofer asa , cu toata dragostea!





Pe drum mi-a iesit in cale o randunica si stiind cat de mult iti place, am trimis-o fuguta la tine! Nu inainte de a o anunta ca este ziua ta si de a-i spune sa iti culeaga niste flori de pe traseu..



Nu l-ai vazut pe pisoiul meu? Hmmm...cu siguranta a plecat si el spre tine cand m-a auzit ca ASTAZI ESTE ZIUA TA! Sa il ierti, el vorbeste doar engleza :) Cu toate astea, nu am uitat cand mi-ai zis ca nu mai ai pisici si m-am gandit sa iti fac o surpriza! E un puiut si e cadoul meu!




Poate candva ne vom intalni, sa petrecem!!!!!!!!!!!




LA MULTI, MULTI, MULTI ANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Oostende- Marea Nordului

Category : ,

SDC13435 SDC13424 SDC13501 SDC13593

Am cautat iubirea...Costache Ioanid (poezia de vineri)

Category :


Am căutat iubirea ca pe-o cetate sfîntă
ca pe un cer de cîntec în lumea de dureri.
Am dat năvală-n lume spre tot ce ochiu-ncîntă.
Şi-am întîlnit durerea. Dar cerul nicăieri.


Am căutat iubirea ca patrie voioasă
ca pe-un pămînt edenic de pace troienit,
să spun odată clipei: “Rămîi, eşti prea frumoasă!”
Şi-am străbătut pămîntul, dar pace n-am găsit.

Am căutat iubirea ca pe un cer al firii.
Şi-am vrut să-i ies în cale cu ramuri de finic,
să sorb din cupa lumii nectarul fericirii.
Şi-am spart în ţăndări cupa, căci n-am găsit nimic.

Am căutat zadarnic. Dar într-o primăvară,
am întîlnit în cale deodată un drumeţ.
Pe umerii Lui trudnici purta o grea povară,
o sarcină de zdrenţe şi cioburi fără preţ.

Trecea pe-o cărăruie întîmpinînd batjocuri,
lăsînd să-i rupă cîinii din haină cîte-un fald.
Urca pe colţi de stîncă. Şi-n urma Lui, pe-alocuri,
vedeai pe piatra rece sclipiri de sînge cald.

Şi totuşi în privire avea un cer de taină
cum n-am văzut în lume în ochii nimănui.
Şi-am vrut să-i smulg povara. Dar am căzut cu spaimă,
căci mult prea grea era povara Lui.

M-am ridicat degrabă şi L-am ajuns din urmă
să aflu ce comoară în sarcină a strîns.
Dar am simţit că viaţa ca de-un prăpăd se curmă,
cînd am privit prin zdrenţe cutremurat de plîns.

Căci se vedea-n comoară un clocot ca de cloacă,
un clocotit de drojdii, un spumeg de scursuri.
Tot ce-i murdar şi putred în lumea asta-ntreagă
vuia strivind grumazul sărmanei Lui făpturi.

-Dar unde duci străine povara Ta ciudată,
povară de osîndă sub care-atît Te-apleci?
am întrebat, drumeţul. Şi El mi-a spus în şoaptă:
-Spre apele uitării, ca s-o arunc pe veci…

-Dar tu, vorbi străinul, urcînd încet privirea,
dar tu pe cine cauţi înnourat şi crunt?
-Eu… am şoptit în silă, eu… căutam iubirea…
-Iubirea? … fu răspunsul străinului. Eu sunt…        




Invitatie la film-The Kite Runner

Category :

Am vazut zilele trecute acest film ce mi-a placut in mod deosebit. Cum un film bun iese atat de rar, si cand caut sa vad unul trebuie sa rascolesc tot internetul sa vad ba ce note a primit pe site-urile de specialitate, ba parerile criticilor, ba opiniile unora si altora, ca mai apoi sa fiu 100% convinsa sa il trag si sa stiu ca imi va fi pe plac. Cum dintre cele noi nu prea sunt atrasa, am inceput sa caut in anii din urma sa vad ce mi-a scapat si ce merita vazut. Asa am dat peste acesta.


The Kite Runner (Vanatorii de zmeie) este aparut in 2007. Nu vreau sa fac nici un rezumat pentru a nu risipi misterul, doar vreau sa va invit a-l viziona!
Este o poveste emotionanta si profunda despre prietenie, iubire si sansa de a indrepta din greselile trecutului. Cred ca aceasta este si morala povestii, trebuie doar sa iti doresti cu adevarat pentru a-ti putea indrepta greselile facute in trecut. Povestea filmului este superba.
Un citat ce mi-a placut foarte mult si care mi s-a intiparit in minte:
"Exista un singur pacat. Si acela este hotia.Toate celelalte pacate sunt o variatie a hotiei. Cand omori un om, furi o viata. Furi dreptul sotiei sale la un sot, dreptul copilului sau la un tata. Cand spui o minciuna, furi dreptul cuiva la adevar. Nu exista fapta mai afurisita decat furtul."
Nimic mai adevarat, nu?


Maria Dinulescu-in cel mai nou videoclip Depeche Mode

Category :

Piesa se numeste "Peace" si o are ca protagonista pe nimeni alta decat Maria Dinulescu, actrita romanca ce a fost nevoita sa isi schimbe infatisarea pentru acest rol.
Videoclipul a fost filmat pe parcursul a trei zile  in Bucuresti si Ploiesti dar si intr-un tren personal ce face legatura intre cele 2 orase.
Mie personal imi place foarte tare de Maria Dinulescu si ceea ce a facut in acest videoclip mi se pare minunat.

Am fost la toaletaj si ne-am schimbat look-ul

Category :

Astept cu mare interes parerile voastre sa imi spuneti daca mi-s frumusel :)

Asa aratam inainte:





Si asa arat acum:

































Acum am bretonel, sunt parca si mai alb, mi se vad ochisorii iar la atingerea parca sunt de catifea! Va pupacesc pe toti!

Mosii de vara-sarbatoare a copilariei mele

Category :

Astazi, în ajunul sărbătorii de Pogorâre a Sfântului Duh în lume şi a Rusaliilor, românii îşi comemorează morţii.
La acest praznic al Moşilor de vară în toate lăcaşurile ortodoxe se oficiază slujbe de pomenire a tuturor celor trecuţi la viaţa veşnică - rude şi prieteni.
În popor se spune că Moşii ar fi fost nouă uncheşi bătrîni, care, pe unde mergeau, numai bine şi minuni făceau. Se spune că în zilele premergătoare Moşilor de Vară, sau Moşilor Cireşelor, se deşteaptă toţi morţii şi se duc pe Valea cu Dor. Acolo găsesc tot ce li s‑a dat de pomană în cursului anului. Cine nu găseşte nimic ia ţărînă în poală şi se întoarce mîhnit. De ziua Moşilor de Vară, femeile împart oale cu apă, pentru ca şi cei morţi să aibă cu ce bea apă pe lumea cealaltă. În zilele de Moşi se lucrează orice, dar nu se toarce, căci se crede că astfel se întorc colacii de la morţi îndărăt. Nu se aruncă gunoiul afară din casă din credinţa că va ajunge la morţi, care aşteaptă această zi pentru a căpăta meride şi băutură. Nu se mătură, că se dă praf în ochii morţilor, care stau după uşă pînă a doua zi, cînd, după terminarea liturghiei de Rusalii, îşi iau zborul către cer.
La Mosii de Vara, urmând datinile transmise din moşi-strămoşi, femeile dau de pomană vase (din lemn sau de lut, odinioară) pline cu vin, apă, lapte, cu mîncare gătită, alături de care se pun pîine, flori şi lumînări aprinse, colaci unşi cu miere, păsat (mălai măcinat mai mare, fiert cu lapte, miere şi puţină untură, pus pe foi de nuc sau tei), fructe şi vin.
În multe localităţi din Bărăgan şi Dobrogea se continuă o tradiţie moştenită de la daci. De moşi se împart vase de lut - căni umplute cu dulciuri şi opaiţe. De cozile cănilor se leagă ciorchini de cireşe şi flori de tei. Dacii spuneau că aceste ofrande sunt punţi de legătură între viaţa pământeană şi cea veşnică.
În Muntenia, o dată cu vasele de lut umplute cu cireşe sau căpşuni, se dau de pomană covrigi şi colarezi. De cozile cănilor se leagă bucheţele de trandafiri albi şi flori de tei - mai ales în memoria tinerilor răposaţi din familie.
În Transilvania se împart pachete cu dulciuri pregătite în casă: colaci, biscuiţi, turtă dulce.
În Moldova, pe lângă vestiţii cozonaci, cu specific local, se duc la biserică fructe şi colaci unşi cu miere, nucă măcinată şi scorţişoară.
Se  spune în popor că femeile care îi vor cinsti în fiecare an pe Moşii de Vară nu vor îmbătrîni prea repede şi îşi vor păstra sufletul mereu tînăr.
De Rusalii, tinerii taie crenguţe de tei, cu care împodobesc gospodăria. În popor există credinţa că Teiul de Rusalii este foarte util: cînd ploua vara cu piatră, se aruncă afară cîte o crenguţă de tei uscat, crezînd că astfel ploaia va înceta. Se mai spune că în noaptea de Rusalii înfloreşte feriga şi cine o are în casă îi va aduce noroc
                                                                                                       [sursa 1 si sursa 2]

Murim… ca maine-Magda Isanos (poezia de vineri)

Category :

E-aşa de trist să cugeti că-ntr-o zi,
poate chiar mâine, pomii de pe-alee
acolo unde-i vezi or să mai stee
voioşi, în vreme ce vom putrezi.

Atâta soare, Doamne,atâta soare
o să mai fie-n lume dupa noi;
cortegii de-anotimpuri şi de ploi,
cu păr din care şiruie răcoare…

Şi iarba asta o să mai răsară,
iar luna tot aşa o să se plece,
mirată, peste apa care trece
noi singuri n-o să fim a doua oară.

Şi-mi pare-aşa ciudat că se mai poate
găsi atâta vreme pentru ură,
când viaţa e de-abia o picătură
între minutu-acesta care bate

şi celălalt şi-mi pare nenţeles
şi trist că nu privim la cer mai des,
că nu culegem flori şi nu zâmbim,
noi, care-aşa de repede murim.



Profesorul de filosofie

Category :


Un profesor de filosofie statea în fata clasei având pe catedra câteva lucruri. Când ora a început, fara sa spuna un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.
 

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf..

I-a întrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin, iar acestia au fost de acord ca era.
 

Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan.Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar acestia au raspuns în cor "pliiin"!
 

Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceasta data definitiv. Studentii au râs.

"Acum (a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit), as dori sa întelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra.
 

Mingile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi: familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut în afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina.
 

Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi:serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte.
 

Daca veti începe cu nisipul ( a continuat el), nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele.
 

La fel si în viata, daca îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine.
 

Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia în oras la cina, joaca golf; vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv . Ai, în primul rând grija de mingile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e "doar nisip."
 

Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele doua cani de cafea.

Profesorul i-a raspuns zâmbit: "
Ma bucur ca întrebi asta. Ele vor doar sa arate ca, oricât de plina ar parea viata ta, e loc întotdeauna pentru doua cani de cafea, împreuna cu un prieten."

Împartaseste acest mesaj cuiva drag !

Eu tocmai am facut-o!

                                                                                                        [primita pe mail]







tot despre trucuri blogspot

Category :

Pentru ca de curand accesez tabloul de bord si scriu postarile accesand draft.blogger.com in loc de blogger.com, am zis sa impartasesc si celor ce nu stiu despre aceasta unealta introdusa de cei de la blogger.
Mie personal imi place mult mai mult, are mai multe avantaje, este mai usor de folosit atunci cand scrieti un nou articol. Fotografiile dintr-un post se pot manui mult mai usor, doar dand clic pe ele, le puteti muta oriunde vreti in cadrul articolului. Daca inainte ma chinuiam cand voiam ca o poza sa nu apara  unde imi era pozitionata automat (prin cut si paste in editati html) acum aceasta manevra e floare la ureche! 

 Poate mai sunt multi dintre voi ce inca nu ati aflat despre acest lucru! Sper ca acest articol sa va fie util, bloggerasilor!

De proba (trucuri)

Category :

Clic pe imagine


Daca veti vrea ca atunci cand cineva da click pe o imagine din postarea voastra cu intentia de a o mari, si pentru a nu parasi pagina principala a blogului, urmati instructiunile de aici, obtinand acest rezultat.