Cele mai impresionante fantani arteziene din lume

Category :

  • Tivoli se afla la 40 km de Roma si este faimos pentru Villa d`Este, situata langa centrul orasului , care se deosebeste prin faimoasele fantani din gradini.
  •  



    • Construita de designerul Carles Buigas in 1929, The Magic Fountain of Montjuic reprezinta o imbinare spectaculoasa intre culoare, lumina, muzica, ritm si acrobatie a apei. Localizata in Barcelona, magica fantana atrage in fiecare noapte mii de turisti. 


    •  Fantanile La Belaggio, o fabuloasa simfonie vizuala de muzica, lumina si apa (jeturi de apa ce danseaza pe o coregrafie perfecta de lumina si muzica clasica) - o modalitate romantica de a termina o seara in Las Vegas.

                         
    • The Archibald Fountain este o fantana ce te va impresiona prin masivitatea statuilor ce il intruchipeaza pe Apollo alaturi de animale si  de alte figuri mistice. Realizata de sculptorul francez Francois Sicard, in aul 1932,  comemoreaza  alinata dintre Australia si Franta in timpul Primului Razboi Mondial.         
     

    • Una dintre cele mai frumoase sculpturi din Roma, Italia o reprezinta Fontana di Trevi a carei constructie a inceput in anul 1735 si a fost finalizata in 1762. Are o inaltime de 25.9 m si o lungime de 19.8 m. Apa vine din izvorul Acqua Vergine, numit asa deoarece, conform legendei, o fecioara le-a aratat sursa soldatilor insetati. Se spune ca trebuie sa arunci un banut in fantana ca sa fii sigur ca te vei intoarce la Roma, dar si ca dorintele puse la aruncarea banutului se indeplinesc.




    • The Fountain of Wealth este cea mai mare fantana arteziana, situata in Suntec City, Singapore.  Ceea ce o deosebeste de alte fantani este faptul ca apa este aruncata de sus in jos, nu ca la fantanile obisnuite. Se gaseste intre patru blocuri turn (de cam 50 etaje fiecare) si deasupra unui mall care are un spatiu de vanzare dublu fata de cele clasice.


    •  Jet d`Eau- Daca Paris-ul are Turnul Eiffel si New York-ul are Statuia Libertatii, Geneva are Jetul de Apa. Fantana arteziana are un jet de apa care urca pana la 140 m inaltime, cel mai inalta din lume si este emblema orasului Geneva si un obiectiv turistic care nu trebuie ratat. Jetul de apa domina lacul iar seara este luminat si ofera vizitatorilor un spectacol impresionant si romantic.


    • All-Russian Exhibition Center este un foarte mare complex in Moscova, Rusia; locul in care se afla People’s Friendship Fountain, fantana arteziana cunoscuta si sub denumirea de Friendship of Nations.
    •  

         Later edit

          13 comentarii:

          gabrielle spunea...

          Acum cateva luni, am vazut la TV un documentar cu fantani arteziene, si mi s-a parut interesant "jocul de lumini si apa"!
          Imi permiti sa preiau ideea? Bine, sub alt format!

          broscutza spunea...

          Cat de frumos, surioara draga!! Tot ce e mai frumos ne aduci tu aici, pe raftulet, sa ne-mbogatim sufleteste! Off tare mai esti dulce! Am inteles bine ca vii acasa in vacanta? Ma bucur nespus daca da, ca stiu cat doreste inimioara ta asta, si ma bucur si pentru ca te-as simti mai aproape!!... Mai am un pic si iau ceva si vin sa te vad ;)))!!!! Mi-ar place!
          Te pup cu mare mare drag, si iti doresc sa vezi toate minunatiile astea, toate fantanile astea frumoase, si din cand in cand sa le mai vezi si pe cele de acasa.
          aaaa....ai vazut pozele din luna de miere? Astept comentarii!! Sper sa-ti placa!
          Pupici cu drag si dor!!

          Pizarro spunea...

          Diana que composición más bonitas de fotos.
          Saludos y abrazos.

          Mihaela Petrescu spunea...

          Superbe , Diana! Am vazut si eu," pe viu" 3 dintre ele. Nu poti decit sa te simti coplesit de atita frumuseste!

          Diana spunea...

          Gabrielle, ma bucur ca ti-a placut ideea si te invit sa o preiei, cu cel mai mare drag! Te pup

          Broscutzica, multumesc mult, din nou, pentru vorbele frumoase si calde! Te simt atat de aproape de sufletul meu, sor`meo draga!! Esti o dulceee si da, cat mi-ar placea sa te vad, sa te imbratisez si sa te pup de sa nu te vezi!! :))
          Abia astept sa vin acasa.. in jur de 20 august ne pornim iar in jur de 15 sept ne intoarcem!

          Sa stii ca m-am uitat cumintica la absolut toate pozele, ti-am scris si coment, iar cand sa il trimit m-am chinuit pret de cateva minute, cred si nu am reusit, tot imi dadea eroare! :(( Trebuie sa mai incerc.
          Oricum, mi-au placut la nebunie! Ati fost in niste locuri minunate iar voi sunteti doi frumosi!!! Toata viata sa va fie asemenea unei luni de miere..presarata numai cu dragoste!
          Te imbratisez cu dooor!!

          Pizzaro, gracias! Me alegra que te gustó! Saludos

          Mihaela, cat mi-as dori sa le vizitez si eu..din pacate am vazut doar una din ele, Fontana di Trevi! Sa nu imi zici ca ai fost la Belaggio! Ca te invidiez!!
          Pupici!

          Cristian Lisandru spunea...

          Fântânile arteziene au întotdeauna un farmec aparte...

          Marul lui Newton spunea...

          Mai sunt vreo cateva idei de fantani cu iz venetian... tot felul de figuri malefice carora le curge apa din gura. Nu le inteleg si n-ar trebui servite drept exemple copiilor. ;)

          Diana spunea...

          Aveam o poza in calculator cu o fantana arteziana in genul celei descrise de tine si am postat-o; mie mi se pare interesanta :)

          ktalinoo spunea...

          superbe imaginile:)bravo!

          Mihaela Petrescu spunea...

          Da! Ma poti ierta? Stateam destul de aproape...

          Anonim spunea...

          Asta da! Imi place la nebunie!!!
          Ei,sa tot vezi asa ceva,sunt un vis! Le-am privit,le-am tot admirat si m-am minunat! Gratie cui le-a nascocit si realizat! Gratie tie ca ni le-ai prezentat!

          Sarutari cristaline!
          L'automne

          Diana spunea...

          Si mie imi plac mult mult fantanile arteziene si cum cautam intr-o zi pe internet sa le vad pe cele mai frumoase, mi-a venit si ideea sa le pun si pe raftulet.
          Ma bucur ca ti-au placut!

          Pupicei cu dor!

          Anonim spunea...

          clomid succes