Dinant, asemenea unui vis frumos

Category : ,

Belgia este o ţară atât de micuţă încât îţi ia foarte puţin timp să o străbaţi de la un capăt la celălalt, distanţa între oraşe fiind foarte mică, majoritatea  aflându-se cam la o oră de Bruxelles. Cum capitala am devorat-o deja, curiozitatea, dragul de plimbare şi nou ne-a dus ieri într-un orăşel de vis numit Dinant. Fotografiile văzute pe internet înainte de a pleca de acasă sunt egale cu zero în comparaţie cu oraşul văzut pe viu.
Aflat la 90 de km de Bruxelles, Dinant este situat pe malul fluviului Meuse şi reprezintă o destinaţie turistică importantă in partea valonă a Belgiei.  Numele oraşului este asociat cu inventatorul saxofonului, Adolphe Sax, lucru aflat abia acum de către mine, când am asociat rapid toate saxofoanele in miniatura ce le-am văzut acolo.
Când am ajuns, primul meu gând a fost wow, ce minunăţie, mi-aş dori să locuiesc aici! Dacă înainte eram atrasă de oraşele mari şi aglomerate, acum parcă îmi doresc să trăiesc într-un orăşel liniştit şi cochet. Probabil lucrul acesta se schimbă odată cu vârsta :)
Locurile de vizitat aici  ar fi:
* Catedrala protopopială Notre-Dame, (sec. 13-14), reconstruită în stil gotic pe ruinele unei biserici distruse în urma unor căderi de pietre din stâncile din apropiere. Construcţia unor turnuri simetrice a fost abandonată după completarea mai multor niveluri ale acestora, fiind preferată realizarea unui turn unic, central, cu acoperiş în formă de ceapă. Aspectul unic al catedralei, face ca aceasta să fie simbolul oraşului.
* Citadela este situată în vârful stâncii ce domină oraşul, în vecinătatea imediată a catedralei. Citadela a fost construită iniţial în secolul al XI-lea pentru a controla valea fluviului Meuse. Citadela a fost extinsă în 1530, dar a fost distrusă de francezi în 1703. Aspectul actual este din timpul Regatului Unit al Ţărilor de Jos, când citadela a fost reconstruită între 1818-1821. În timpul primului război mondial, în jurul acesteia au avut loc lupte importante, unul dintre cei răniţi fiind, pe atunci locotenentul, Charles de Gaulle.
* Stânca Bayard, o formaţiune stâncoasă sub forma unui ac, separată de masivul stâncos de pe malul fluviului.
* Abaţia Notre-Dame de Leffe cunoscută datorită berii ce îi poartă numele.
Şi acum, câteva fotografii
SDC14094SDC14068SDC14111 SDC14042SDC14098SDC14104SDC14113SDC14047SDC14069SDC14127SDC14045  193633975_a1e1902ff1

14 comentarii:

Mihaela Petrescu spunea...

Si mie imi place Belgiacit am vazut din ea- foarte mult.

Pizarro spunea...

Buen comentario y las imagenes son preciosa, tiene una vista paronamica, muy bonita de Belgica, lugar para visitar,me alegro que hallas disfrutado con esas maravillas.
Saludos y abrazos Diana.

broscutza spunea...

Pozele sunt minunate, dar tu etsi fantasctic de frumoasa. Ce mandra ma simt, ca esti sor-mea! Uitandu-ma la poze, si obesrvand cat de frumoasa, curata, pitoreasca si plina de un farmec aparte e Belgia, m-am tot minunat, si mi s-a trezit apetitul de calatorii, de vazut tari atat de fermecatoare, plus ca mi s-a facut un dor nebun de Olanda care seamana izbitor de mult cu Belgia! Poate o data intr-o zi cand ne-om mai linisti, o sa ajungem sa vizitam si noi aceste locuri atat de frumoase, ca tare mi-au placut!! Multumim pentru poze, ne-ai facut sa simtim ca suntem acolo cu voi, si ne-am ami imbogatit sufleteste!!
TE pup cu mare mare drag, sora draga!!

Cristian Lisandru spunea...

Frumoase fotografii, incitante, chiar...

Diana spunea...

Mihaela, ma bucur si iti multumesc pentru vizita!

Pizarro, gracias! Me alegra que te gusta las fotos.
Abrazos y un buen día!

Broscutzica, multumesc mult mult pentru vorbele frumoase!! Esti o scumpa ca intotdeauna!! Sunt tare fericita si mandra ca sunt "posesoarea" a unei asa surioare :)
Am vizitat de curand Olanda, acum o saptamana, am fost si la Amsterdam si am ramas placut impresionanta!! Supeeerb! Intr`adevar, se aseamana extraordinar de mult cu Belgia!
Te imbratisez cu tot dragul si te pup dulce dulce!!

Cristian, multumesc! Locurile acelea superbe au fost "de vina" :)

Cristina - L`atelier Jolie spunea...

Frumoase amintiri ...

gabrielle spunea...

Foarte frumoase fotografiile! Am calatorit cu gandul ... prin intermediul tau! Multumesc frumos.
P.S.
Ti-ai imbracat blogul in hainute de toamna? Culorile sunt incantatoare. Imi plac culorile toamnei ... Ruginii! :)

IrinaBohemianDance spunea...

Foarte frumoase fotografii...Si eu am fost in Belgia acum cativa ani .Orasele care mi-au ramas in suflet sunt Brugge si Ostende.Absolut minunate...

Felicitari pentru minunatele imagini postate!

irina

Cristina - L`atelier Jolie spunea...

Te asteapta un premiu la mine pe blog ....

Diana spunea...

Fluturas, multumesc frumos!!

Gabrielle, ma bucur mult, aceasta a si fost intentia mea! Am schimbat hainutele blogului si sunt tare bucuroasa ca iti plac! Pupicei dulci!!

Irina, multumesc mult! Uite aici am postat niste fotografii cu Oostende http://dianaperca.blogspot.com/2009/06/oostende-marea-nordului.html si cu Bruges http://dianaperca.blogspot.com/2009/02/bruges-un-oras-incantator.html , poate iti va face placere sa iti amintesti!
Intr-adevar, sunt minunate, cel putin Bruges-ul e pe sufletul meu, romantic :)
Te pup!

Cory spunea...

Superbe fotografii! Si tu esti mai infloritoare ca oricand, draga Dia! Te sarut si abia astept sa ne vedem!

Anonim spunea...

Frumoase fotografii! Uite cum mai afla omul pe unde dispari fara sa ne spui...De ce? E interesant de stiut cate ceva despre Olanda,tara lalelelor! Ma mir ca n-ai pus fotografii! Acum stiu unde esti cand faci pauze mari si eu te caut si te tot caut......

L'automne

Diana spunea...

Multumesc muult, raza de soare! In Olanda am fost in trecere, cu gandul ca ne vom intoarce sa o vizitam pe indelete si sa facem fotografii!
Nu am avut aparatul la mine si imi pare tare rau, dar e la o aruncatura de bat si o sa mai mergem!
Ce dulcica ai fost :)

Pupiceeeeei

Anonim spunea...

Looks like you are an expert in this field, you really got some great points there, thanks.

- Robson