Marie, eu azi nu iti spun "La multi ani"

Category :

...şi probabil nu ai să te superi pe mine dar astăzi nu te pot serba dat fiind faptul că în calendarul meu, în dreptul zilei de azi scrie "Adormirea Maicii Domnului"... însă pe tine te cheamă Maria şi ca o fată isteaţă şi credincioasă ce eşti, ştii prea bine când îţi faci onomastica...Aşa că pentru flori si urări te vizitez pe 8 septembrie, hai că nu mai e mult, ştiu că poţi aştepta!

18 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Nu se va supăra şi va aştepta cu mare bucurie ziua de 8 septembrie...

INCERTITUDINI spunea...

Da, ai dreptate!
In 15 august este Sfanta Marie Mare;
in septembrie, de ziua Sfantei Marii Mici se sarbatoresc Mariile.

Cory spunea...

Da Dia, ai perfecta dreptate! Si eu cunosc multe "Marii" si le-am si spus dinainte unora ca eu nu zic "La multi ani" pe 15 august, pt ca , asa cum zice si mama, e "Maria adormitilor" :), cu toate ca in unele zone de la noi din tara, de ex in Ardeal si chiar in Banat, multe Marii isi sarbatoresc pe 15 aug onomastica, dar iti dau dreptate ca, normal, pe 8 sept. e ziua Mariilor!
Pai asa, de cate ori si-ar sarbatori un om ziua, pe an, daca ne gandim si la data de nastere si daca mai are si 2 nume de sfant? de ex Ana-Maria... :)
Te pup Dia, pe curand!

Anonim spunea...

Bun regasit,raftulet drag!!!!!!!
Ma-ntorc cu mare bucurie in pragul tau de farmec si iubire,de clipe luate cu asalt de-atatea emotii gata oricand sa daruiasca din preaplinul lor!!!!! Vin de fapt...acasa la mine,la casa sufletului meu care ma asteapta,iata,in strai de mare sarbatoare!!!! Nu puteam regasi un vesmant mai minunat si recunosc,ma coplesesc nuantele coloritului tau care de fapt...sunt si-ale sufletului meu...si iata,vine din nou vorba despre suflet,caci asta suntem - suflete care vibreaza in acelasi ritm,la pas!!!!! Esti o minunatie din poveste,asa cum esti,asa cum te stiam parca dintotdeauna!!!!! Muzica ta ma cheama acasa,imi bate in suflet cu degetele de diamant fin,niciunde nu ma pot rataci pentru ca adulmec parfumul ei care-mi aduce aminte de drumul drept,cel spre raftuletul viselor mele!! Acolo ma asteapta lumea mea de vise,muzica si flori si...mai ales,zeita care a creat aceasta lume din care imparte in fiecare zi mistere...
Mi-a fost un dor imens,unul care nu se poate cuprinde in cuvinte dar care are puteri sa ajunga departe,pana la capatul lumii daca trebuie!!!!!!!
Bun regasit in viata mea,zeita si raftulet;cu voi lumea mea viseaza din nou,in aceleasi culori si...in acelasi ritm!! Va imbratisez cu brate de flori si sarbatoare!!!!!!!
Primiti-ma acasa!!!!!!!

L'automne

Diana spunea...

L`automne, bine ai revenit!! Raftuletul era pustiu fara tine, iti simteam lipsa! L-am imbracat in hainute de toamna si abia asteptam sa vii si sa imi spui ca acum mai mult ca niciodata e pe sufletul tau.
Mi-a fost dor de tine, suflet drag!! Chiar ma intrebam oare cand te intorci..
Mi-ai luminat ziua cu vorbele tale minunate..
Mor de nerabdare sa imi spui cum ti-a priit vacanta!
Te imbratisez cu muuult dor!!
BINE AI REVENIT ACASA!!!!!

Diana spunea...

Incertitudini, Cory,
si eu de mic copil stiu ca pe 15 august se comemoreaza cei morti, dar pentru romanul nostru daca s-ar putea ca in fiecare zi sa aiba ceva de sarbatorit ar fi minunat!
Vad ca nu se mai tine cont de adevaratul sens al acestei sarbatori!
Pupici!

Anonim spunea...

Multumesc frumos de primire!!!!!!
Noua infatisare a blogului este de departe cea mai faina din intreaga blogosfera!!!!!!!! Tonuri calde,atmosfera ravasitoare de toamna bogata,princiara!!! Jos palaria!!! E realmente o bucurie pt suflete frumoase!!!
Sunt oameni care nu mizeaza pe imaginea blogurilor lor chiar daca sunt inteligenti si parerile expuse de ei sunt in consecinta...Nu stiu de ce,poate nu li se pare important dar sincer...impactul este maxim cu un fond pe masura! Felicitari inca o data,lady Di!! Si-ar mai fi si pt muzica - unica in intreg spatiul acesta virtual!! Plus prospetimea florilor de fiecare zi care trece dincolo de monitoare in fiecare dimineata,cand aerul devine mai tare!! Totul e desavarsit aici si-mi este teama sa nu pierd din nou toate darurile astea de mare si rara noblete! Doamne-ajuta!

Sarutari cu adieri de toamna apropiata!!
L'automne

Buddy spunea...

Adevarat graiesti, dar la noi in tara e o adevarata nebunie (sau, mai bine zis, confuzie) legata de onomastica Mariei: toate televiziunile si posturile de radio ureaza de bine Mariilor si Marinilor.
Cum spunea zicala, cu televizorul s-a prostit poporul! :-)

@off topic
observ ca ai trecut blogul la anotimpul de toamna. Chiar daca e perioada anului care imi place cel mai mult (se coc fructele, iese mustul, tulburelul, pastrama de oaie, incep scolile, etc), mi se pare totusi un pic cam devreme. :-P

Diana spunea...

L`automne, ma bucur atat de mult ca iti place!! Sincer!! Multumesc frumos!! Vorbele tale inseamna foarte mult pentru mine, stii asta, intotdeauna am tinut cont de parerea ta pentru ca a fost sincera de fiecare data.
Nu se pierde nimic, Domne fereste..pana cand vor cadea primii fulgi de nea :)
Ma bucur mult mult ca te-ai intors!! Sa iti fie de bine vacanta, scumpa mea!
Pupicei tomnatici!!

Diana spunea...

Buddy, totusi inainte nu era asa, sau poate nu imi amintesc eu bine! Ma gandesc acum ca s-ar putea sa difere de la zona la zona, nu stiu cu exactitate!

Da, ai dreptate ca e un pic cam devreme, dar cum aerul tomnatic deja se simte la mine, am intrat in atmosfera fara sa vreau!

Anonim spunea...

Dragilor,de ce atatea controverse?!
Vad ca parerile sunt impartite si-mi dau seama ca asta este din cauza zonelor din care provenim!!! Cert este ca am avut in data de 15 august - o mare,mare sarbatoare,cea mai mare sarbatoare a verii(asa ni s-a spus sambata la biserica!)!!! Am primit felicitari din toate colturile lumii,la fiecare cateva minute alte si alte mesaje sau apeluri telefonice!! Am tinut sarbatoarea asta dintotdeauna,doar prietena mea cea mai buna imi spusese ca felicitarile ar trebui sa fie doar pt data de 8 sept.! Poate ca as fi tins sa cred asta dar ...am fost la slujba si...preotul ne-a povestit ce si cum!! Intr-adevar,asa cum stiam si pomenisem eu,se sarbatoreste din plin!! Ni s-a spus ca Adormirea Maicii Domnului nu trebuie sa fie nicidecum altceva decat o zi de bucurie pt ca prin Adormire n-am pierdut-o pe Maicuta Domnului si a facut urari de multi ani - tuturor celor ce poarta numele acesta minunat!!! Se tin ambele sarbatori!
Asa am pomenit noi pe-aici,din strabuni! Nu contest celelalte pareri,mai ales daca ele vin din zone de-adanca iradiere epirituala(Moldova),important e ca ziua a avut o insemnatate grandioasa si ca ne-am simtit unii mai aproape de altii,poate cu un pas mai aproape si de Dumnezeu!

E tare frumos sa ai un nume care sa-ti permita cateva sarbatoriri dar suntem destui care n-am avut norocul asta!

Sarutari mii,lady Di!
L'automne

Diana spunea...

Ma gandeam eu ca difera de la zona la zona, eu stiu ca cei ce poarta acest nume isi sarbatoresc onomastica pe 8 sept. si ca 15 aug. este pentru cei adormiti.
Insa nu mai conteaza, cum ai spus si tu! Este o zi de mare sarbatoare si fiecare o serbeaza asa cum este obisnuit din copilarie!
Ma bucur tare mult ca mi-ai spus cum este si la voi!
Pupicei dulci!!

broscutza spunea...

Astept sor-meo, cu nerabdare dar cuminte, ziua de 8 septembrie, pentru a mai primi din minunatiile sufletului tau. Fiecare cunitele ma bucura si sunt fericita ca un copil mic!
Se serbatoreste si la noi ziua de 15 August- Sf Maria, inca un prilej pentru mine sa ma rasfat un pic, alaturi de cei dragi! Si da nu mi-e rusine sa recunosc ca sunt o norocoasa ca am 3 sarbatori de Sfinti plus ziua de nastere, si ma bucur enorm, pentru ca sunt momentele pe care le iubesc enorm, cand ma las cuprinsa de toata iubirea familiei, de pacea casei noastre, de rasete si bucurie in inimi, si profit iar ca suntem cu totii sanatosi si veseli.Astea sunt bucuriile vietii dupa parerea mea: familia, prietenii apropiati, momentele impreuna! Si as vrea mai multe ocazii sa ii vad mai des!
Te pup si te iubesc sora draga si minunata ce esti!
Cand vii?? Mi-ar place sa te vad, sau macar sa te aud!
Spor in toate!!

http://broscutzacuguramare.shutterfly.com/

broscutza spunea...

* cuvintel

Anonim spunea...

Frumusete,ma ametesti cu schimbarile astea mortale!! Nu stiu cum faci,de unde le gasesti si cum le nimeresti ca ma dai gata! Uite o veveritica,dincolo un alt ton de oranj sau un strop de ruginiu si peste toate ...o paleta intreaga de vise de toamna!!!!!!!!
Ma plimbam pe strazile Mangaliei si simteam toamna in aer,la fel ca in baia asta superba de culori!!!
E un vis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pupicei la fel de colorati si fermecati!! Printeso,unde ti-e bagheta cu care-ai facut sa apara comorile astea??

L'automne

Diana spunea...

Sor`mea, nu stiam ca a fost ziua ta..si nici ca ai 3 nume si toate de sfinti! Sa vedem..Ana-Maria.. si al treilea?
Port si eu un nume de sfant, si anume Gabriela si tare imi pare rau ca nu am putut sa ma bucur de el, nimeni nu imi spune asa!
Cand am scris aici nu am facut referire la nimeni, doar asa la modul general!
Aaa. m-ai dat gata cu site-ul cu fotografii!! E superb, arata foarte bine design-ul, totul!! iar pozele sunt superbe...nu m-am uitat la toate, abia astept maine sa imi clatesc ochii! Poate imi fac si eu unul, arata tare bine!!
Te pupacesc dulce dulce si abia astept sa te vad, din suflet mi-as dori sa apuc!!

Diana spunea...

Scumpica mea L`automne, nici nu stii cat ma bucura faptul ca te simti atat de bine aici..cand am vazut icon-ul pentru rss cu veverita, am murit de drag...si mie imi place la nebunie!! Am folosit bagheta magica si pentru a face putina curatenie, sa ma scot din bara laterala lucuri nu foarte folositoare..iar acum parca se poate respira un aer mai curat, nu? Cu o adiere de toamna..hihi
Vara aceasta a asternut praful pe raftulet dar acum gata, curatenia de toamna tocmai a luat sfarsit! Am uitat ceva? Sper ca nu!
sa te delectezi cu muzica de pe raftulet, care e aleasa cu tot sufletul!! Cel putin prima piesa o ascult la infinit si nu ma mai satur!
Sunt pe pozitii si astept maine povestioara vacantei tale!!
Pupicei dulci pentru un somnic cat mai profund!

Anonim spunea...

clomid clomiphene