Vine Craciunul

Category :


Ati facut bradutul? Aici i-am vazut mai in toate casele cam incepand cu 1 decembrie si stau si ma intreb ce farmec mai are atunci cand vine Craciunul iar acele deja s-au scuturat de caldura si probabil ca dupa 3 saptamani probabil s-au cam plictisit de el. 
In fiecare an, de Craciun, imi retraiesc copilaria, calatorind cu gandul printre toate amintirile atat de frumoase ce le am pastrate adanc in sufletul meu. Imi amintesc cum mergeam la colindat si cum ne bucuram de fiecare usa deschisa. Acasa noi impodobeam bradul in fiecare an in seara de Ajun. Ascultam colinde si apoi il asteptam emotionata pe Mosu`. Sufletul imi era plin, era o senzatie ce si acum o astept sa imi indunde simturile in seara de Craciun dar parca odata cu trecerea anilor intensitatea trairilor se mai diminueaza dar e minunat ca magia nu dispare niciodata indiferent de ce varsta am avea.
Va doresc asadar, tuturor, sarbatori magice! Pline de traire, pline de culoare si iubire! Sa incercam sa iertam mai mult, sa ne gandim si la ei, cu alte cuvinte, sa fim mai buni!
Dumnezeu sa va calauzeasca fiecare pas!

18 comentarii:

Anonim spunea...

foarte frumos spus...felicitari si te asteapta un permiu pe blogul meu!

CORA spunea...

Recunosc: am impodobit bradutul de la Sfantu Nicolae. Pentru ca zau, mi se pare ca nu m-as satura de el daca l-as impodobi in Ajun...Si asa, cu greu ma despart de el...:)
PS Si la mine pe blog te asteapta un premiu!

broscutza spunea...

Sora draga, sa vede ca suntem surori, tot ce spui tu e descrierea perfecta a ceea ce simt eu!
Astept si eu Craciunul si Moshul, cu o bucurie de nedescris, cu inima plina, cu zambet in suflet. De la inceputul lunii incep sa ma pregatesc, curatenie specifica, iau cadouri din timp, personlizate pentri fiecare, incep sa pregatesc toate trebuincioase pentru un Craciun Feeric. Incet incep sa aranjez casa, sa o decorez, sa o lumnez, pana in ajunul Craciunului cand facem bradul, desi tre sa recunosc ca eu l-as face mult mai devreme, dar pastrez traditia sa il facem cu totii, in veselie, cinstindu-ne cu placintele, vin fiert si ascultand colinde. Apoi ne bucuram cu totii de minunea Craciunului, fericiti ca suntem cu totii, si int-un fel asta e cel mai frumos cadou de Craciun: reunirea familiei, bucuria de a fi alaturi de cei dragi tie!
Ca o exceptie anul asta vom fi departe de casa, mergand sa colindam prieteni dragi noua, in locul unde a inceput povestea dragostei noastre, la Londra! Desi nu o sa pastram traditia reunirii familiei, sunt sigura ca tot va fi frumos si minunat, si tot vom simti bucuria Moshului, bucuria bradului, bucuria Craciunului cel Feeric! Pana la urma suntem tot cu cei dragi, si suntem impreuna, noi doi, sot si sotie, suflet petru suflet, o intreaga lume unul pentru celalalt!
Va iubim si va dorim sa aveti un Craciun de vis! Sa simtiti toate emotiile sarbatorii si toata iubirea din sufletele voastre! Ne sunteti tare dragi!
Aaaaaaaaa!! Iar colindele m-au data gata! Le ascult in continuu!! Stau numai cu blogul tau deschis! .. te pup cu mare drag!!

Anonim spunea...

Povestea bradului de Craciun e sora iernii...pentru ca de fiecare data vin impreuna cu bucurie,stralucire si colinde! Misterul lor se raspandeste peste tot gasindu-si lacas chiar in sufletele noastre...De-o buna perioada de vreme nu prea mai ascult colinde romanesti,le prefer pe cele straine. Desi am avea colinde atat de frumoase,vad ca se reiau iar si iar aceleasi melodii care prin repetare obsesiva isi pierd farmecul(ex. Hrusca si chiar ma bucur ca n-ai suprasaturat blogul cu melodiile sale!,ai o selectie foarte reusita!).
Cat despre brad,ieri fiind o zi importanta pt mine si sotul meu,am hoatarat sa-l impodobim! Multumim frumos tuturor celor ce-au stiut de-acest eveniment si ne-au adus gandurile lor calde si curate! Sper ca Sfanta Sarbatoare a Craciunului sa fie la fel de frumoasa si luminoasa ca sufletele lor!
Multumesc si tie,draga mea - pt ca mi-ai permis sa-mi exprim in supermarketul tau luxos de rafturi cu ganduri.. bucuriile,multumirile dar si tristetile de anul acesta! E-n firea lucrurilor sa trecem prin viata cu toate de mana,sub poveri de vise si realitati!
CRACIUN FERICIT!

Cu drag,
L'Automne

Anonim spunea...

Buna. sunt edu. tocmai ce termin de..inceput,hm, un blog. dak vrei , intra si tu pe http://orizont-crepuscular.blogspot.com/ . si dak,ti place, adauga,l la lista ta de bloguri. un salut amiabil.

Cory spunea...

Ai mare dreptate Dia! dar noi, anul asta, am trisat un pic si am facut bradutul mai devreme, cam de o saptamana, pt ca nu mai aveam rabdare si e si pt Dragos, mai ales, sa se bucure el! sa vezi cum zice mai, mai...adica e frumos bradutul, e asa de scump! Nu cred ca m-as plictisi de bradut, mai ales ca noi plecam vreo saptamana pe la rude, si ne prinde pe drum seara de Ajun; de fapt si zilele de Craciun, pe care il facem in familie, ca in fiecare an.
Va dorim ca Mosul sa fie darnic cu voi anul asta, sa va implineasca dorintele si pt la anul, sa va gaseasca sanatosi, plini de iubire si fericire! Va pup cu drag, a voastra, Cory

Lorena spunea...

Inca n-am impodobit brdul ... dar asteapta nerabdator in fata casei ... a nins un pic pe el ... este superb!

GRIGORE ROTARU spunea...

Cântec pentru motivul sacrificiului

Se alege un bolovan destul de măricel şi se dăltuieşte în el un mic cilindru, se unge interiorul cu miere şi se înfige acolo brăduţul de sărbători şi se cântă: „ O, brad frumos !“ . Este cinstea ce i se cuvine: a fost sacrificat pentru frumuseţe !

Diana spunea...

Libra,
multumesc frumos pentru premiu!

Cora,
multumesc si tie tare mult, asa e, de la Craciun si pana la inceputul lui ianuarie cand renuntam la bradut e cam scurt timpul, eu daca il fac mai tarziu il scot afara mult mai tarziu pentru ca mi-e greu sa ma despart de el! Ca sa nu mai zic de cat de goala e casa fara el apoi :) Pupici si iti doresc un Craciun de vis!

Broscutza,
surioara mea scumpa, m-a uns pe suflet ce frumos ai descris tu aceasta minunata sarbatoare care e Craciunul. E cea mai frumoasa perioada din an si pentru noi, pur si simplu ni se umple sufletul de bucurie dar si de dor de casa si de cei dragi!
Si noi va dorim din inima sa aveti parte de niste sarbatori mirifice alaturi de cei dragi! Sa va pastrati mereu sufletul curat si sa va iubiti o viata ca acum!
Drum bun, Craciun fericit si un an nou in care sa vi se implineasca toate dorintele! Va pupam dulce!
ps ma bucur ca iti plac colindele alese de mine!

L`automne,
o scumpa ca de obicei!
Iti multumesc mult ca ai venit sa impartasesti cu noi din bucuria Craciunului, a impodobirii bradutului sau despre bucurii si tristeti! Chiar daca, cu intarzaiere, vreau sa va urez din suflet multi ani impreuna de acum inainte, sa va iubiti mult si sa faceti o sarbatoare din aceasta minunata zi, intotdeauna!
Te pup dulce si iti doresc un Craciun plin de bucurie, asa cum ti-l doresti, alaturi de fiintele dragi!


Nightvision
Buna Edu si bine ai venit pe aici!

Cory,
ma bucur mult ca mi-ai lasat cateva randuri. Chiar ma gandeam la Dragos cand impodobeam bradul, incercam sa mi-l imaginez cum reactioneaza la vederea lui. E un scump si cred ca va retraiti copilaria alaturi de el.
Si noi va dorim sarbatori fericite, pline de magie iar Dumnezeu sa va implineasca toate visele ce le aveti pentru noul an! Va pupam dulce, pe toti, de la mic la mare :)

Lavinia spunea...

Draga Diana, iti doresc un Craciun minunat, iar Anul Nou sa iti aduca tot ce iti doresti! Sarbatori fericite!

broscutza spunea...

Sor-meo, iti doresc sa ai un Craciun asa cum viseaza sufletzelul tau frumos, sa ramai la fel de minunata si sa fii optimista, pentru ca viata e frumoasa, si simt eu ca 2010 va fi un an al schimbarilor minunate!! Pregateste-te sor-meo, ca vie schimbarea!! Aia de o asteptam amandoua!! Doamne-ajuta!! Te pup si te iubesc!! Esti minunata!! Pentru 2010 mi-am pus o dorinta, pe langa celelalte cateva, sa te vad si sa te imbratisez, tanjesc dupa asta tare mult!
Craciun Fericit!

gabrielle spunea...

Sarbatori fericite, Di! Multumim pentru colindele minunate.

Lorena spunea...

Iti multumesc mult pentru mi-ai vizitat blogul si mi-ai fost alaturi atat in momentele fericite, cat si in cele mai putin fericite … momente in care am avut nevoie de prieteni, fie pentru a-mi impartasi starea de exubernta, fie pentru a primi cateva cuvinte care sa-mi inlature nelinistile.
De asemenea, iti multumesc mult pentru urarile frumoase si iti doresc sa ai sarbatori fericite in continuare alaturi de cei dragi tie si sa primesti multa iubire.
Sa nu incetezi niciodata sa crezi in vise si incearca sa gasesti puterea de a transforma fiecare zi urata intr-un simplu zambet, caci zilnic exista momente care pot trezi in sufletul tau emotii, sperante si care iti pot aduce mari bucurii !
CRACIUN FERICIT!

diana spunea...

Sarbatori frumoase si linistite, care sa va umple sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire!

Unknown spunea...

Sarbatori fericite, Diana scumpa mea si noul an sa va aduca numai ce e mai bun!Multi pupici!

Lorena spunea...

La multi ani, fericire sufleteasca, sanatate si tot ce iti doresti.
Un an nou cat mai fericit alaturi de cei dragi!

Diana spunea...

Multumesc tuturor din inima pentru urarile frumoase!!
Va pup si va doresc un an nou exact asa cum vi-l imaginati!

Anonim spunea...

Ce dor imi e de lumea ta,frumoasa mea,enoooorm!!!!! Mai ales acum in asteptarea sarbatorilor...Casuta e la fel de minunata ca totdeauna,poate ca doar noi ne-am mai schimbat. Asa sa fie,oare?!

Iti trimit cei mai grozavi pupici din lume,cu drag!
L'Automne