Mosii de vara-sarbatoare a copilariei mele

Category :

Astazi, în ajunul sărbătorii de Pogorâre a Sfântului Duh în lume şi a Rusaliilor, românii îşi comemorează morţii.
La acest praznic al Moşilor de vară în toate lăcaşurile ortodoxe se oficiază slujbe de pomenire a tuturor celor trecuţi la viaţa veşnică - rude şi prieteni.
În popor se spune că Moşii ar fi fost nouă uncheşi bătrîni, care, pe unde mergeau, numai bine şi minuni făceau. Se spune că în zilele premergătoare Moşilor de Vară, sau Moşilor Cireşelor, se deşteaptă toţi morţii şi se duc pe Valea cu Dor. Acolo găsesc tot ce li s‑a dat de pomană în cursului anului. Cine nu găseşte nimic ia ţărînă în poală şi se întoarce mîhnit. De ziua Moşilor de Vară, femeile împart oale cu apă, pentru ca şi cei morţi să aibă cu ce bea apă pe lumea cealaltă. În zilele de Moşi se lucrează orice, dar nu se toarce, căci se crede că astfel se întorc colacii de la morţi îndărăt. Nu se aruncă gunoiul afară din casă din credinţa că va ajunge la morţi, care aşteaptă această zi pentru a căpăta meride şi băutură. Nu se mătură, că se dă praf în ochii morţilor, care stau după uşă pînă a doua zi, cînd, după terminarea liturghiei de Rusalii, îşi iau zborul către cer.
La Mosii de Vara, urmând datinile transmise din moşi-strămoşi, femeile dau de pomană vase (din lemn sau de lut, odinioară) pline cu vin, apă, lapte, cu mîncare gătită, alături de care se pun pîine, flori şi lumînări aprinse, colaci unşi cu miere, păsat (mălai măcinat mai mare, fiert cu lapte, miere şi puţină untură, pus pe foi de nuc sau tei), fructe şi vin.
În multe localităţi din Bărăgan şi Dobrogea se continuă o tradiţie moştenită de la daci. De moşi se împart vase de lut - căni umplute cu dulciuri şi opaiţe. De cozile cănilor se leagă ciorchini de cireşe şi flori de tei. Dacii spuneau că aceste ofrande sunt punţi de legătură între viaţa pământeană şi cea veşnică.
În Muntenia, o dată cu vasele de lut umplute cu cireşe sau căpşuni, se dau de pomană covrigi şi colarezi. De cozile cănilor se leagă bucheţele de trandafiri albi şi flori de tei - mai ales în memoria tinerilor răposaţi din familie.
În Transilvania se împart pachete cu dulciuri pregătite în casă: colaci, biscuiţi, turtă dulce.
În Moldova, pe lângă vestiţii cozonaci, cu specific local, se duc la biserică fructe şi colaci unşi cu miere, nucă măcinată şi scorţişoară.
Se  spune în popor că femeile care îi vor cinsti în fiecare an pe Moşii de Vară nu vor îmbătrîni prea repede şi îşi vor păstra sufletul mereu tînăr.
De Rusalii, tinerii taie crenguţe de tei, cu care împodobesc gospodăria. În popor există credinţa că Teiul de Rusalii este foarte util: cînd ploua vara cu piatră, se aruncă afară cîte o crenguţă de tei uscat, crezînd că astfel ploaia va înceta. Se mai spune că în noaptea de Rusalii înfloreşte feriga şi cine o are în casă îi va aduce noroc
                                                                                                       [sursa 1 si sursa 2]

157 comentarii:

Anonim spunea...

Buna dimineata soare! Abia acum am reusit sa scriu pt ca neputand face asta,am deschis la tine si-am dat drumul la muzica...in timp ce-mi desfasuram alte ocupatii!!!!! Macar sa aud melodiile...
La noi,in partea de sud-est a tarii,se pastreaza inca acest minunat obicei si slava Lui Dumnezeu ca e asa in fiecare an!!! Avem nevoie de astfel de lucruri,pt suflet! Prin ele ne-ntoarcem cu gandul catre cei ce nu mai sunt si facand asta an de an a intrat deja in obisnuinta traditia asta!! Imi aminteste de copilaria care ma purta in bratele sale atat de gingase,lasandu-ma sa visez frumos si sa am bucur de fiecare lucru ce mi-era daruit...Toate sarbatorile sunt darurile Lui Dumnezeu pt noi!
Sa-ti povestesc despre pregatirile acestei zile! Dimineata trebuie sa fie totul gata,adica farfurioare sau castronase cu orez cu lapte,sau arpacas(grau caruia i s-a mai indepartat din coaja) fiert cu lapte,cani sau oale de ceramica in care se pune apa cu poame(fructe uscate prin afumare),colaci,ceva dulce,flori,lumanari.Se impart de dimineata tuturor vecinilor si imi place foarte tare faptul ca toti cei care locuiesc in alte parti,vin acasa(la parinti) pt sarbatoarea asta magnifica! E o placere sa ne vedem si mai ales sa observ ca tot aici se simt cel mai bine,ca doar aici le e sufletul acasa!!... Chiar daca au ajuns oameni mari,cu functii inalte in capitala,ca au o varsta respectabila!!!! Eu admir astfel de oameni! Cum vin de fiecare data de sarbatori si nu numai,sa sarbatoreasca obiceiul ca la carte,chiar daca au cumparat vasele din Obor(stii ca acolo se gasesc chiar si linguri de lemn,ulcele,tot ce vrei!)! Vezi,draga mea,ca totul vine de departe,din copilaria strabunilor nostri si asa cum am vazut si noi la bunii nostri - asa preluam si ducem mai departe...
Mi-e sufletul impovarat de-atata frumusete...mai ales ca e si-o zi la fel de frumoasa!! Am primit de pomana si noi tot felul de minunatii traditionale,aproape ca nu le-am vazut pe toate fiind pline cu delicii! A, sa nu uit,ai si tu un castronel cu lapte si grau,o canuta frumushica,un trandafiras roz si-un colacel! Primeste-le in sufletzel si voi sti ca le-ai primit!!
Revin putin mai tarziu,sa-ti mai povestesc! Sper sa mai aflu si alte pareri de la cititorii de azi! Abia astept!!
Pupici incalziti de-un soare mare cat universul intreg!

L'automne

Diana spunea...

Buna dimineata L`Automne! Am citit toate randurile tale pe nerasuflate si iti multumesc ca impartasesti cu mine, cu noi, din frumusetea acestei zile, din ceea ce inseamna pentru tine sarbatoarea aceasta.
La noi, cand primim de pomana se spune bodaproste, asa iti spun si eu acum pentru minunatiile ce mi le-ai dat de pomana! Laptele cu grau si colacelul le-am trimis direct in burtica, au fost delicioase; iar trandafirasul roz l-am asezat frumos in vaza! Canita o voi pastra mereu amintire de la tine, sa imi aminteasca de aceasta zi! Si cum tocmai iti spuneam de asa zisa formula de multumire, "bodaproste", l-am intrebat acum pe prietenul bun la toate, google, sa ma lamureasca ce e cu acest cuvant, mai in amanunt! Si uite ce am aflat:
Bogdaproste sau Bodaproste este un cuvânt, provenit din limba bulgară, folosit ca formulă de mulţumire a cerşetorilor când primesc ceva de pomană. Acest obicei apare doar la creştinii ortodocşi.
În bulgară, bogŭ da prosti înseamnă "Dumnezeu să-i ierte (pe morţii tăi)". Uzual, in prezent, se foloseste preponderent forma "Bodaproste".
Dar uite ca de la cersetori o folosim noi toti cand primim ceva de pomana! Imi amintesc de cand eram mica, de mosi, mai primeam de pomana si de la alte persoane in afara de mamaia mea, in deosebi de la vecinele ei, eu scapam un multumesc timid iar mamaia imi dadea ghiontul si zicea "nu, spune bodaproste".. Si gata, am bagat la capusor!
Sunt minunate aceste traditii din mosi stramosi si trebuie sa facem in asa fel incat sa nu se piarda. Ele sunt portita intoarcerii noastre la copilarie..
Este extraordinar ce mi-ai spus, ca oamenii se intorc acasa pentru a sarbatori ziua aceasta! Ferice de ei!!
Pana la urmatoarea citire iti trimit cei mai dulci pupici cu mustati de laptic!

Geanina Codita spunea...

"Se spune în popor că femeile care îi vor cinsti în fiecare an pe Moşii de Vară nu vor îmbătrîni prea repede şi îşi vor păstra sufletul mereu tînăr."
ne dorim sa se intample acest lucru. astazi am fost la gabriel, copilul pe care l-am pierdut in februarie, anul acesta. Maine este si ziua lui de nastere. De cateva zile ma gandesc cu graza la aceasta zi. In urma cu un an mergeam la el la majorat, ii facusem alaturi de colegi farse peste farse, era o bucurie greu de descris. Astazi...

Geanina Codita spunea...

groaza*, scuza-ma

Orry spunea...

mare pacat ca obiceiurile nu se prea pastreaza prin partile noastre! S-au pierdut de-alungul anilor ...
Mai nou, ne-am obisnuit sa adoptam obiceiurile altor tari - de parca ar fi mai frumoase, sau mai pline de farmec!?! .... ciudat!
Ma bucur ca sunt totusi, locuri unde inca se mai traieste romaneste!

Anonim spunea...

Geanina,de ce nu spui cum sarbatoresti tu aceasta zi? Tu n-ai preluat-o de la nimeni??? Care era ritualul pe care-l faceau parintii sau bunicii tai??? Lasa-ne 2 vorbe macar!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Draga L'automne,
ma bucur sa aflu ca esti interesata de modul in care m-am pregatit eu pentru acesta zi. Mi-am pregatit din timp vasele, am ptregatit o prajitura cu capsune, orez cu lapte, fructe si coliva pe care le-am dus la biserica. Dupa tot ritualul de la biserica am plecat catre casa si am impartit din cele pregatite unor persoanepe care nu le cunosc, dar care stiam ca vor primi cu drag ceea ce am pregatit. Apoi am fost la cimitir la Gabriel, copilul despre care vorbeam in comenrariul de mai sus. Iti multumesc pentru dorinta ta de a afla cum mi-am petrecut primele ore ale acestei zile.

Diana spunea...

Geanina,
stiu cat de mult te-a durut si inca te mai doare pierderea acestui minunat copil.. E atat de trist..Oare ce o fi in sufletul parintilor sai maine? Cred ca nu exista durere mai mare! Sa ne pazeasca bunul Dumnezeu de asemenea greutati,pe noi toti! Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Si acum, in aceasta zi sa dai ceva de poamana de sufletul lui. Cu siguranta el te priveste acum de sus, e un ingeras frumos si bun! Acum il bucura pe Dumnezeu cu prezenta sa.
Stranse imbratisari care sa iti mai atenueze tristetea!

Orianda,
eu zic totusi, ca daca de mici a avut cine sa ne obisuiasca an de an sa tinem toate aceste obiceiuri, noi le vom duce mai departe, la fel si copii si copii copiilor nostri! Ele nu trebuie sa se piarda, sunt parte din noi. Dar vezi, problema e ca nu sunt trandy..sa ti se dea de pomana si sa spui bodaproste nu e cool; e mai in trand sa sarbatorim Halloween-ul si altele aduse de afara! Eu nu sunt contra lor, le putem adopta atat timp cat tinem la traditiile noastre stramosesti si le ducem mai departe! Asta tine de noi, de fiecare in parte!
Te pup si iti multumesc ca ai trecut pe aici si mi-ai lasat gandul tau!

Anonim spunea...

Orianda,sufletzelule frumos,ce rau imi pare s-aud ca nu se mai pastreaza lucrurile astea tocmai intr-o regiune atat de dezvoltata!! Oare de ce dezvoltare inseamna si indepartarea de traditii sau renuntarea la ele?! E trist,tare de tot! De ce nu incerci tu sa revii la obiceiuri? N-ai preluat de la nimeni,nu ai pomenit niciodata sau doar s-a renuntat pe parcurs?? De-as fi in locul tau,as incerca sa vad cum o sa fie...Nu cred ca va refuza cineva sa primeasca! N-ar fi frumos? Sigur ai si tu pt cine sa dai de pomana! Poate incerci candva,nu e greu deloc!
Mi-a placut ca te-am simtit tanjind dupa traditie! Daca primesti,iti impart cu drag si tie din tot ce am randuit pt azi!!!

L'automne

Diana spunea...

Tare draga imi mai esti!!

Anonim spunea...

Geanina,multumesc frumos pt raspunsul binevoitor! Ce frumos ca pastrezi si tu traditia! Asta doream sa aflu,cum e prin alte parti si iata ca mi-ai dat aripi...,nu suntem pierduti,n-am renuntat de tot sa visam!
La noi nu se merge azi la cimitir! Mersi ca ai fost draguta sa-mi raspunzi! O zi buna iti doresc,atat cat se poate!

L'automne

Diana spunea...

Fetelor,
povestind de cum a fost ziua voastra pana acum mi-ati facut un dor nebuuuun de casa!! Abia astept sa ma intorc si sa imi petrec si eu aceasta zi asemenea voua!
Mi-as dori sa fac bunatati si de la biserica sa ma duc sa le impart copiilor saraci si batraneilor la azil! Sclipirea din ochii lor si bucuria sa ma faca cea mai fericita! Nu e nimic mai frumos decat sa daruiesti! Mie una imi place la nebunie sa daruiesc, mult mai mult decat sa primesc! Nu se compara cu nimic cu ce e in sufletul tau in acel moment!

Anonim spunea...

Sa-ti ajute Dumnezeu,draga mea,sa te intorci cu bine acasa ca esti muuult prea legata de locurile dragi si oameni asemenea! Da-le incolo de bogatii ca nu luam nimic cu noi,mai bine sa avem o inima usoara si buna,nu? La cat te intuiesc eu,departarea iti va aduce suferinta chiar daca vei fi avand un statut mai bun acum!Cu nimic nu se compara frumusetea si farmecul cuibului de unde ti-ai luat zborul,de ce sa tanjesti atat de parca ai trai 10 vieti si ai mai putea s-o iei de la capat?Esti atat de sensibila la toate la fel ca si mine!


L'automne

Anonim spunea...

Diana,esti culllmea,dom'le,culmea esti? Mai,nu-mi vine sa cred,sa stii! Ma uit iar si iar,trandafirul ala e chiar de la mine!!!!Wow!! Sa mai zica cineva ca nu exista minuni pe lumea asta!! E chiar trandafirul meu pt tine,n-am batut campii cand ti-am zis! Am trandafiri la fel pe alee, am si multi rosii dar nu am rupt din ei pt ca au codite prea mici! Doar roz am impartit,mai m-ai lasat fara cuvinte!! Esti gro-za-va,grozava si-ti functioneaza asa de perfect intuitiaaaaaa!!!!!!!!!

L'automne

Geanina Codita spunea...

L'automne,
sunt un om simplu dar caruia ii place sa se respecte si sa-i respecte pe cei din jur.Imi plac traditiile poporului roman, imi place ca atunci cand merg pe 20 iulie in Gorj sa-mi cinstesc rudele care nu mai sunt respectand Hramul satului, unde la acesta data se merge la biserica cu 22 de pachete, ii cintim pe cei dragi care au trecut in nefiinta, impartim pachetele dupa care mergem acasa , ne odihnim dupa o noapte de munca si dupa ora 17 incep sa vina rudele dinsat si din toata tara. Umplem mesele ca la nunta, sunt lautari care vin sa inveseleasca atmosfera si petrecem pana a doua zi. Este un prilej de a ne intalni cel putin o data pe an cu cei dragi din toate partile tarii sau de ce nu si cu cei plecati peste hotare. Piesa de rezistenta raman sarmalele . O zi cat mai buna tuturor!

Diana spunea...

L`automne, am plecat de acasa mahnita si satula de un sistem infect, in care a treia zi dupa ce luam salariul nu mai ramaneam cu nimic! Am terminat facultatea (administratie publica) si mi-am dorit cu ardoare sa lucrez in domeniu.Dupa 6 luni de bagat cv-uri (timp in care am mers si la cateva concursuri la institutiile pb. si de fiecare data luam cu cateva sutimi sub nota celui care lua postul-si acest lucru mi-a deschis ochii si m-a facut sa cred ca e vorba doar de bani si relatii), m-am angajat receptionera la un hotel in Iasi, lucrand in ture 12 cu 24, dar aveam impresia ca il prinsesem pe Dumnezeu de un picior. In ritmul acesta dupa cateva luni bune eram cahuie de cap, nopti pierdute si un salariu ce nu ma motiva absolut deloc. Apoi m-am angajat la o firma de asigurari, munca de robot, o sefa nebuna ce ma facea in fiecare zi sa plang si sa imi doresc sa renunt! Imediat dupa nunta ne-am hotarat si ne-am luat lumea in cap, spunand ferm ca NICIODATA nu mai vreau sa aud de Romania! Toti au ramas cu gura cascata si indurerati de decizia luata dar le-am spus adio fara nici un resentiment sau parere de rau! Aici am avut timp berechet cat sa imi dau seama ca nicaieri nu e ca acasa! Cu o bunica bolnava care plange la telefon de fiecare data cand o sun si care imi spune ca s-a imbolnavit si mai tare de cand am lasat-o, mi se rupe sufletul in mine, nici nu iti poti imagina! Cu mama care de fiecare data imi zice ca atunci cand merge la Iasi la casuta noastra o gaseste pustie si fara noi, si atunci o cuprinde si mai tare dorul!
Ce sa spun? Aici, financiar nu ducem lipsa de nimic dar nu ma mai incalzeste cu nimic asta, la ce bun? Ce folos ca e atat de frumos daca nu avem cu cine ne bucura de toate astea? Ne lipsesc prietenii, parintii, patul nostru de acasa, totul, totul!
Am avut perioade in care eram cu moralul la pamant, m-am refugiat aici, unde vezi? Dumnezeu mi-a scos in cale oameni atat de frumosi si buni cu care imi place atat de mult sa ma simt "acasa" alaturi de ei! Iti multumesc pentru vorbele tale, da, nu iau nimic cu mine, si da, pun sufletul inaintea tuturor! Pentru ca el e cel mai important!

Diana spunea...

Ai vazut ca exista minuni? Am gasit o multime de trandafiri roz in cautarea mea dar asta mi-a facut cu ochiul si pe el mi l-am imaginat ca mi l-ai oferit! Nici prin cap sa imi treaca, ca il iau tocmai pe acel de pe aleea ta!
Ce ma bucur ca l-am nimerit hihi :)

Geanina Codita spunea...

Diana,
am avut si eu intentia de a pleca din tara in urma cu 4 ani din acelesi motive, imi facusem dosarul mai era putin si trebuia sa plec, fiica-mea nici nu dorea sa auda de acest lucru, mi-a spus ca se va imbolnavi daca nu o iau cu mine. Intre timp lucrurile au intrat intr-un ritm sanatos, directorul a fost schimbat, au venit la carma doi oameni inteligenti si frumosi, salariile cresteau, am muncit asa cum am mai spus ca un arestat la domiciliu, au fost oameni care au apreciat ce am facut pentru invatamantul romanesc, iar cei care in loc sa-si traiasca propria viata, o traiesc pe a mea raman cu ceea ce au semanat. Te cred ca iti este greu,poate ca ar trebui sa te gandesti serios la o reintoarcere, lucrurile s-au mai schimbat si se vor mai schimba, greu dar se vor schimba.

Diana spunea...

Geanina,
ma bucur tare mult ca lucrurile au intrat pe un fagas normal ce te-au facut sa renunti la ideea de a pleca! Chiar ma bucur a aud ca sunt oameni carora le e bine si care au muncit cu sarg sa ajunga acolo unde sunt! Asta imi doresc si eu, dar nu aici, ci in tara unde m-am nascut!
M-am gandit extrem de serios si sunt foarte hotarata, experienta aceasta m-a facut sa apreciez totul altfel! Si pe oamenii dragi mie, deopotriva.
Sunt optimista si eu si sunt convinsa ca va fi bine! Multumesc pentru incurajari, esti tare scumpa!
Nu stiam ca ai o fetita, spune-mi mai multe despre ea! Sa iti traiasca si sa te bucuri de ea! E singurul copil?
Te imbratisez cu drag!!

Geanina Codita spunea...

Diana, fiica mea are aproape noua ani. este singurul meu copil desi sunt casatoruta de aproape 20 de ani.o poti vedea in imaginea de la postarea din 1 iunie, apare in prim -plan. E minunea mea si o iubesc cu toata fiinta mea. Ii place matematica, isi mosteneste tatal, recita minunat iar joi avem serbare si o interpreteaza pe Ileana Cosanzeana si de ieri lucram la rochita pentru serbare. iti multumesc pentru prietenia ta si imi doresc ca intr-o zi sa te cunosc in carne si oase. Imbratisari!

Anonim spunea...

Imi dau seama perfect ce-mi spui,draga mea,Diana!!!! Nici nu stii cat de mult te inteleg pt ca si eu sunt in aceeasi situatie!! Nu-i pasa nimanui de tine,nimanui,ma refer la angajatori! Nu cred pe absolut nimeni care vine sa-mi spuna mie ca a intrat intr-un post bun fara pile!! Sa nu-ndrazneasca!!!!! Nu,nu se va schimba nimic,oameni buni! E doar o aparenta,imediat se va gasi cineva care sa-ti caute nod in papura!! Oricat ai fi de bun si oricat de corect,daca nu ai pe cineva in spate,pa! Stiu cum se procedeaza si in invatamant,am mai toti verii cadre didactice cu pregatire serioasa,nu gluma! De-abia si-au gasit cate ceva! Acum ce sa zic,in orasele mari e un pic mai usor,hai sa zicem ca te mai poti descurca dar in cele mici de provincie,greu de tot! Traim doar cu speranta ca ne va fi mai bine dar sa nu ne bazam prea mult pe asta! Prin cate am trecut si eu,incredibil ca ma mai tin nervii! Numai cand ma gandesc,mi se face rau! N-are nimeni nevoie de oameni pe care sa te bazezi,nu stiu de ce,prefera pe cei cu relatii dupa urma carora sa se si foloseasca! Offf,daca am fi fost aproape,ce mai afacere ne-am fi deschis noi doua!!!! Gaseam noi cu ce,nu?
Si sotul meu ar fi renuntat la tot,numai sa ma vada pe mine implinita si sa nu mai sufar atat dar n-am putut eu pleca de langa ai mei! Ti-am zis ca sunt sg si eu ,era peste puterile mele!!!!!! o sa mai vb despre asta!! Apreciez mult ce-mi spui si sunt pers potrivita pt a te intelege!!

L'automne

Anonim spunea...

Geanina,ce-mi spui tu am mai citit in Formula AS! Despre mese intinse cu cei dragi,despre hramul satului,despre petreceri asa de minunate...sa tot citesti! Uite,vezi,fiecare coltisor are bucatica lui de rai,fiecare om se raporteaza la ceva pt a se integra in univers! Tare frumos! Te-ai gandit vreodata cum ar fi fost sa nu te fi nascut la tara? Crezi ca ai mai trai la aceeasi intensitate emotiile astea sau nu le-ai simti deloc?? Gandeste-te!Ai mai fi fost omul care esti?
Multumesc frumos pt raspunsuri!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Nu,L'automne, categoric noi nu am mai fi fost atat de bogati spiritual. Ador oamenii simplii de la tara, care imi povestesc evenimente de prin partile locului, care pun o masuta mica in curte si te invita la povesti si la o ciorba sanatoasa facuta din gaina crescuta in batatura, imi plac copii de acolo care sunt rosii in obraji ce plesnesc de sanatate. Imi plac toate acestea si mult mai multe, dealurile pe care colind alaturi de familie si prieteni cand merg la tara, murele pe care mi le culeg singurica, chiar si teama ca ar putea sa apara o vulpe imi place. Ti-am spus, sunt un om simplu dar pentru care viata are substanta. O zi cu mult soare iti doresc.

Diana spunea...

L`automne, multumesc frumos ca m-ai inteles si ca m-ai facut sa imi deschid sufletul! Am simtit ca mi-l pot deschide tie pentru ca esti minunata! Intodeauna ai o vorba calda si o mangaiere, ceea ce conteaza enorm de mult!
Te imbratisez cu tot sufletul!!

Diana spunea...

Geanina, sa iti traisasca minunea! E atat de frumoasa!! Si eu imi doresc mult de tot o fetita..
Cu cat scrii mai mult aici cu cat incep a te adora! Cat de frumos povestesti de bogatiile acestea spirituale, incredibil! Si eu sunt topita dupa oamenii simpli de la tara, dupa viata aceea atat de simpla si frumoasa. Cu descrierea ta ai reusit sa ma duci in "batatura" simtind gustul ciorbitei de gaina autentica! Esti minunata!

Anonim spunea...

Draga Gianina,si eu sunt de la tara! De-ai sti ce mandra sunt de asta,nu stiu de ce altora le e rusine cu asta!! Mai bine sa le fie rusine ca nu recunosc de unde se trag,de unde le vin radacinile!! Nu-mi doresc sa ma fi nascut in alta parte,sunt si raman un om de la tara!!! Cine n-a cunoscut senzatia asta pe care ti-o da parfumul florilor din geamul casei si n-a mancat in viata lui pe masuta de lemn in batatura,habar n-are despre ce vorbesc! Sunt si eu un om simplu,am fost si raman! Observ ca suntem de varste apropiate,asta inseamna ca am prins destul si din perioada de inainte de '89! Atunci erai considerat cineva,daca aveai caracter si cei 7 ani de-acasa! Acum,din pacate,nu se mai merge pe principiul asta! Mare pierdere,mai ales pt noi,cei ce-am fost crescuti altfel,cu bun simt si frica de Dumnezeu...
Mersi pt ganduri,Geanina! Sa te bucuri de fetita ta!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Sunt mult prea multi care vor sa para altceva decat ceea ce sunt L'automne, nu am inteles niciodata de ce isi construiesc castele de nisip pe care mai devreme sau mai tarziu apa le va lua in drumul sau si ei vor ramane ceea ce au fost dintotdeauna. Ma bucur sa te descopar si sa te citesc de fiecare dat, imi plac oamenii care traiesc asa cum simt fara artificii. De multe ori mi-am luat-o peste fata fiindca am fost sincera, dar toate au un inceput si un sfarsit si cred ca am invatat si din aceste lovituri cate ceva.Niciodata nu ma razbun dar iau atitudine cand lucrurile tind catre SF si imi afecteaza familia , viata profesionala si imaginea.Asa cum spui si tu, asa am fost crescuti.Multumesc pentru urari si o sambata frumoasa iti doresc.

Anonim spunea...

Am uitat sa te mai intreb ceva ,Geanina! Iti urmaresc blogul de muult timp,a fost printre primele gasite de mine! De ce nu primesti sub anonimat? Oare de ce? M-am intrebat de multe ori...Ai avut vreo problema cu cineva? Numai asa s-ar justifica restrictia asta! Care e,de fapt,misterul? Raspunzi numai daca doresti!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Diana,
sa ne bucuram ca mai sunt oameni care tanjesc dupa umbra teiului si masuta din batatura si nu adora kitchul, multumesc pentru cuvintele tale , Ana-Maria este minunea mea fara de care nu as putea trai.Zile frumoase si sa vii cat mai curand ACASA.

Geanina Codita spunea...

Draga L'automne,
motivul este foarte simplu. Imi plac oamenii care isi asuma ceea ce scriu iar anonimii fac foarte rar acest lucru. Nu mi-e teama de anonimi, sunt satula de oamenii care spun multe si fac putine, iar anonimii de regula asta fac.Repet, nu toti. Cititori am, nu ma plang de acest lucru, dar acestia se semneaza si isi asuma ceea ce scriu. Multe persoane din orasul meu si elevii de la scoala si-ar dori sa posteze insa s-au lovit de problema aceasta. Ma bucura faptul ca ma viziteaza dar regula aceasta este si pe blog si in viata personala. Fii responsabil de actele tale fiindca raspunzi. Multumesc de intrebare.

Anonim spunea...

Nu mai inteleg nimic! Crezi tu ca daca ma semnez Cora,Mari,Magda sau oricum ar semana cu un nume,imi asum mai multe si spun numai adevarul?????? Wow,nici gand!
Te inteleg doar daca o faci pt elevi dar si acestia au portitele lor de intrare si chiar isi pot fabrica identitati false,in timp ce tu crezi ca sunt reali! Ma rog,fiecare cu conventiile sale! Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa nu ma accepte Diana,tocmai pt ca sunt doar....L'automne! Mai bine sa ne spuna ea! Asta ma face sa o pretuiesc cu atat mai mult!
Am urmarit blogurile catorva personalitati cu muuuuuulti cititori dar aproape nicaieri nu am gasit restrictia asta!

L'automne

Anonim spunea...

Fata mea draga,Diana,sa nu deturnam farmecul acestei zile,totusi! Matalutza pe unde-ai mai fost astazi? Vezi ca eu am ramas cu tine!!!!! Acum ca veni vorba...,tu m-ai acceptat doar pt ca n-ai fi avut cititori sau pt ca ti-am placut? Daca ai fi avut multimi pe-aici,eu as fi fost insignifianta pt tine????????? Hai,ca la asta nu m-am asteptat!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Nuuuuuuuuuuuuu, ai inteles gresit mesajul meu. Iar eu chiar nu am vrut sa te jignesc. Poti sa te semnezi cu numele mentionate, umele ma si viziteaza si as fi putut sa pun restrictii pe IP, dar nu o fac, e problema lor daca au placerea sadica de a ma vizita. Am inteles exact ce vrei sa spui de multa vreme nu din acest mesaj insa deocandata sa le lasam pe cele mentionate de tine sa isi rezolve problemele penale, apoi mai vedem. Cat despre anonimi, uita-te in jurul tau cati spun ca fac, ca dreg si cand este nevoie de ei acolo, sa lupte dau bir cu fugitii. Asa ca limitez discutiile mele cu anonimii in orice situatie. Inca o data, nu am vrut sa te jignesc, sub nicio forma.
Cu sinceritate,
Geanina Codita

Anonim spunea...

Am gasit bloguri cu identitati care nu duceau nicaieri pt ca se semnau cum doreau...Daca veneau sa scrie cuiva si se semnau la fel... erau mai credibili decat mine?????????? Asta e de ne-ntelesssssss!! Fiecare face cum doreste!

Anonim spunea...

Geanina,am zis si eu niste nume la-ntamplare...Nu stiu despre ce vorbesti! Care probleme penale,ca nu pricep! Doamne-fereste,la ce te-ai gandit? Cine,ce sa-si rezolve???????

Anonim spunea...

Diana,unde esti? Nu ma parasi si tu,please!!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Cred ca ai dreptate, e prea frumoasa ziua asta ca sa vorbim despre lucrurice nu-si au locul aici. Simt ca deja te-ai suparat , iar eu nu am vrut acest lucru. Nu te pretuiesc mai putin fiindca esti anonim, este ca si cum m-ai pune sa aleg intre bogati si saraci, iar eu am vorbit aici despre responsabilitate si atat. Eu iti doresc o zi frumoasa si timpul te va ajuta sa intelegi mai bine cum stau lucrurile in anumite situatii si asa cum spuneam nu toti oamenii sunt ceea ce vor sa para nici macar daca ii cheama asa cum ai spus tu, nici macar daca au 10 facultati si fac educatie. Sa-ti fie ziua precum gandurile. Imbratisari.

Diana spunea...

Eu sunt de parere asa: de la bun inceput am setat sa imi poata scrie oricine va dori, cu gandul ca nu voi avea surprize neplacute iar daca as fi intalnit, eu pot sa sterg orice comentariu, daca ar fi fost vreun anonim "binevoitor" care sa vina si sa imi vorbeasca urat sau sa ma injure, sau mai stiu eu ce, pur si simplu as fi sters comentariul, poate in cazul in care as fi vazut ca el persevereaza si nu se lasa as fi restrictionat, dar eu am plecat la drum cu gand bun si uite peste ce bogatii am dat!
Nu am facut rau nimanui si nu cred ca ar fi careva sa vrea sa imi faca asta, asa incat comentariile sunt libere, fara nici macar aprobare inainte de a aparea!
Eu sunt de parere ca si tine, L`automne, ca daca cineva vrea cu orice pret sa se dea altcineva este foarte simplu, in doi pasi ti-ai facut o adresa de mail si ti-ai facut si un "nume" cu care sa scrii, fara a mai fi astfel, "anonim".
Sa nu o intelegi gresit pe Geanina, ea poate a avut ceva probleme in sensul asta si asa a crezut ca e de cuviinta sa procedeze!
Hai ca m-ai facut sa rad cu ce ai zis, cum din lipsa de altcineva te-am acceptat si daca as fi avut sute de cititori ai fi fost insignifianta? Nuuuuuuuu, sa nu mai spui niciodata asta!! Tu esti o persoana speciala aici si stii asta! Oricum si oricand!! Nu ma intereseaza sa am zeci de oameni care sa imi lase comentarii ci pentru mine inseamna mult sa imi numar prietenii de aici pe degetele de la o mana dar sa fie oameni buni, asa ca tine!!
Daca va am pe voi nici nu imi mai trebuie altceva!
Pupicei si sa continuam ziua asa frumos cum am inceput-o!

Anonim spunea...

Ce-o fi de asumat atata? Sa spui cuiva ca-ti place de mori o poezie frumoasa,un asfintit sau un rasarit de soare? Cum sa-mi asum si sa demonstrez,de ce e atat de greu de-nteles ca mai sunt si romantici incurabili? Nu fac rau nimanui dar iata ca n-au nicio sansa uneori sa-si "spuna" emotiile...Pacat!

Diana spunea...

Nici eu nu am inteles ce a vrut sa spuna Geanina, probabil ca numele enumerate la intamplare de tine poate chiar or exista si i-au facut probleme sau cine stie? Nici chestia cu problemele penale nu stiu la ce a vrut sa se refere, probabil poate chiar a avut de furca in sensul asta cu careva!
Deja sunt lucruri serioase ce pe noi de depasesc!
In alta ordine de idei, mi-ati facut o zi superba, sarbatoarea mosilor de vara ce o voi tine minte de acum inainte! Am si primit de pomana de la tine, plus un trandafir superb! Multumesc tare mult, pupicii dulci sa zboare la tine pe o petala parfumata dusa de vant!

Diana spunea...

L`automne, nu mai vorbesti cu mine? M-ai lasat singura? Unde ai disparut?

Anonim spunea...

Nu,n-am disparut,numai ca mi-a cam pierit entuziasmul..........si mi-era asa de ciuda ca ma lasasei in bataia armei!!!!!!! Dar,nu m-ai lasat si n-am cum sa-ti spun cat de bine mi-a facut asta! Aveam nevoie!!! Raman aici,nu plec! Eu nu sunt un simplu trecator pe la tine,stii asta!!

L'automne

Diana spunea...

Dar nici nu stiam ce se dezbate aici, ma dusesem pana la bucatarie sa pap ceva, am mai aranjat una alta prin casa si cand m-am intors ,deja era schimbat subiectul!
Nu fi suparata, imi pare rau ca spui ca ti-a pierdut entuziasmul, incepuse asa frumos totul! Geanina stie ce fel de om esti, toti stiu asta, ea doar facea referire la alt gen de persoane, doar ai vazut ca a si mentionat asta, cred ca a avut ceva probleme cu anumiti oameni!
Ia spune-mi, ai observat ce am postat eu aseara? Ca fiecare vineri e declarata zi de poezie? Si ce minunatie de versuri am gasit, scrise de Magda Isanos, cea care mi-ai adus-o chiar tu aici..
Cat de frumoasa e si cat adevar contine..

"Şi-mi pare-aşa ciudat că se mai poate
găsi atâta vreme pentru ură,
când viaţa e de-abia o picătură
între minutu-acesta care bate

şi celălalt şi-mi pare nenţeles
şi trist că nu privim la cer mai des,
că nu culegem flori şi nu zâmbim,
noi, care-aşa de repede murim."

Te unge pe sufletel ca si pe mine,nu-i asa? stiu!

Anonim spunea...

De unde se pleaca si unde se ajunge...! Exista si-un proverb romanesc f intelept,prefer sa nu-l mai zic,cine stie ce s-ar mai intelege....Acum chiar ca nu-mi mai doresc sa-mi dau numele,cine ma vrea asa,bine,cine nu,sa-i fie de bine! Uneori nu merita! Esti dragut,vrei sa imparti cu celalalt fiorul tau si cand-colo...Mi-am cam luat-o,ce sa zic! Pacat ca ma doare asa de tare!

L'automne

Geanina Codita spunea...

L'automne,
eu chiar nu inteleg de ce atata discutie si suparare , m-ai rugat sa iti explic de ce am setat anumite optiuni pentru comentarii, ti-am rspuns, daca te-am suparat cu ceva te rog sa ma scuzi nu am avut nici cea mai mica intentie.

Geanina Codita spunea...

Diana,
mu'umesc de gazduire, chiar daca sunt un simplu trecator ma simt bine aici in lumea ta. Daca te va deranja vreodata prezenta mea, te rog sa imi spui si am sa ma retrag. Ganduri bune.

Diana spunea...

Geanina, multumesc frumos pentru vorbele tale minunate de astazi, a fost o zi frumoasa si ma bucur daca te simti bine aici! Esti binevenita mereu, cu drag!
Imi pare rau ca discutia a luat-o in alta directie!
O seara minunata iti doresc o duminica superba alaturi de familia ta!

Anonim spunea...

E oare normal si frumos sa imbracam jignirile in cuvinte care suna bine????????? Asa o fi crestineste??????? Eu n-am facut asta si totusi mi s-a raspuns pe-un tooon!!!!!

Anonim spunea...

Diana,fii sincera pana la capat si spune: daca ar fi sa alegi intre unul care-si lasa un nume si mine...,ce ai alege?

Anonim spunea...

Unde-ti erau "nominalii",draga mea,cand ii cautam sa-ti facem surpriza aia? Zi-mi! Cat ii rugam sa intre si sa lase doar un cuvintzel pt tine,atat macar!! Cum apar ei dupa...ploaie,mustrand pe altii ca la scoala,nu alta!!

Diana spunea...

L`automne,
ti-am scris si eu ceva mai sus dar nu-mi mai raspunzi si mie! gata, pai se poate sa pui atat suflet in discutia asta?
Hai ca nu mi-ai spus nici o vorba referitor la poezioara de ieri!
Am inceput ziua asa frumos, cu buna dimineata soare, si acum unde ne ducem? Oamenii au parerile lor, fiecare face asa cum crede de cuviinta, nu trebuia sa o iei in nume personal!
Te pup dulce dulce si astept sa vorbesti si cu mine!

Anonim spunea...

Ti-am raspuns dincolo,la text,n-ai observat? Si eu care asteptam raspunsuri.....Vezi ca treb sa mai rasp si pe-aici!

Anonim spunea...

Cand ai fost atacata direct de Ana,ai uitat cat de ferma am fost eu? Ai uitat,din pacate...

Anonim spunea...

Cred ca esti dincolo,ma cauti pe-acolo...OK! Astept sa-mi raspunzi totusi...

Diana spunea...

Dar nici nu se poate pune problema asa, scumpa mea! Sa aleg intre tine si un cineva ce lasa un nume! Ti-am zis ca nu ma incalzeste cu nimic un nume si doar atat! Tu ai venit cu un nume (si cu unul atat de frumos) ; cu atatea minunatii (Kenyy Rogers, Vitas, Magda Isanos, pe care nu le cunoasteam pana atunci) si ai ales sa le impartasesti cu mine,cum spuneai si dincolo, la comentariile de la poezie, mi-ai oferit atatea lucruri frumoase.. pentru care iti multumesc tare mult!
Ma uitam aseara pe lista cu melodii ce i-ai lasat-o Broscutzei si aveam impresia ca e facuta de mine, atat de mult ne asemanam in gusturile muzicale..
Glen Medeiros cu piesa sa mult cunoscuta cred ca a fost prima melodie de dragoste ce mi-a intrat in suflet si de care m-am indragostit inca de mica, e o piesa atat de speciala pentru mine..
"Right here waiting" a lui Richard Marx, e preferata mea.. Lionel Richie, Mariah Carey,pe toti de acolo ii ador! Pe Modern Talking nu i-as da pe nimic, am toata discografia lor si cred ca nu ma voi satura in veci sa ii ascult, pe muzica lor am crescut! Nu stiu cum de mi-a scapat "Lady" dar mi-ai adus-o tu in dar si a devenit o melodie indispensabila inimii mele..
Ca sa nu mai zic de St.O.Iosif si ale sale poezii, etc, etc!
Pai si acum ma intrebi asta? Stii ca nu te-as da pe nimeni si nimic! Sper sa ne lege o prietenie frumoasa pana la sfarsit!
Te imbratisez cu mult mult drag!!

Diana spunea...

Din tonul cu care imi scrii parca te-ai suparat si pe mine, offf!! Si ti-am zis sa nu mai pui atat la suflet orice! Si daca ai sa imi spui ca pui, nu isi are rostul!! Asta e parerea Geaninei vis-a-vis de ce ai intrebat-o, noi mergem mai departe,nu?

Anonim spunea...

Nu nu m-am suparat pe tine,ei hai si tu acum,de ce vrei sa deturnam miza zilei? Doar ca eu am luat o alta pozitie fata de Ana,atunci! Stii tu care! Si am mai luat una cand au dat toti bir cu fugitii de ziua voastra aniversara! Ti-am zis cum!

Anonim spunea...

Da,am citit pozitia Geaninei dar sa o impuna cui o vrea ,nu mie,ca nu sunt copil sa nu pricep unde bate! Elev mai sunt,la scoala vietii,slava Domnului! Avem atatea de invatat...

Anonim spunea...

Nu mi-ai raspuns nici la intrebarea cu "nominalii"!! Vezi ca e undeva mai sus!

Diana spunea...

Pai corect, fiecare isi face legea in "casa" lui, fiecare face cum crede de cuviinta, poate a avut experiente neplacute, nu ai vazut ce spunea? Dar nu se referea la tine, eu nu asa am perceput totul!! NU TREBUIE sa o iei in nume personal!!
Atunci fata aia m-a jignit in mod direct, cu niste cuvinte ce mi se adresau si care nu isi aveau locul, dar nici nu se merita sa vb despre asta.
Geanina isi impune regulile ei pe blogul personal si nu o poate impiedica nimic, ce treaba avem noi cu lucrul acesta? Spune-mi tu!

Diana spunea...

La intrebarea asta ce sa spun, poate nu au observat, nici nu are importanta pentru mine! Conteaza ca mi-ai urat tu acele cuvinte minunate si restul nici nu conteaza, intelegi?
Tu ai facut un gest minunat, sotul meu era la calculator langa mine cand am citit ce mi-ai scris tu si a putut sa imi vada figura surprinsa si plina de uimire! Mi-ai facut o bucurie! Asta mi-a demonstrat inca o data ce om minunat esti!

Anonim spunea...

Stop joc! Ce bucurie pe altii sa ne vada prinse-n discutii de genul asta! Acum,recunoaste si tu ca Ana facuse atingere la moldovence,nu la tine,dar ar fi fost si culmea sa nu te simti lezata!! Asa s-a intamplat si in cazul meu acum,cand s-a deschis problema anonimatului!

Anonim spunea...

"Saruta-mi ochii grei de-atata plans,
Doar sarutarea ta ar fi in stare
Sa stinga focul rau ce i-a cuprins,
Sa-i umple de iubire si de soare.

Saruta-mi fruntea,gandurile rele
Si toate indoielile-or sa moara,
In loc vor naste visurile mele
De viata noua si de primavara."
Magda Isanos - "Saruta-ma"

L'automne

Diana spunea...

Da, uite ca la asta nu m-am gandit, ai perfecta dreptate si te inteleg, sa stii!
Lasa, nu trebuie ca acest lucru sa iti strice aceasta zi frumoasa! Asculta o melodie superba de aici si nu te mai gandi la asta! Toate-s trecatoare..

Diana spunea...

Ce versuri minunate, Magda Isanos a fost extraordinara! Cu asa cuvinte simple sa ne transmita atata emotie in stare pura..
E totul la superlativ in sufletul meu cand citesc asemenea poezii!

Anonim spunea...

Asa te vreau! Cinste tie ca ti-ai dat seama si ca m-ai scos pana la urma!
Salutari sotului ca are o comoara langa el! Doamne,credeam ca nu mai intelegi nici tu! Slava Domnului ca ai intuit despre ce era vorba si ce ma afecta! Stii cum e sa fii luat la gramada si sa suferi din cauza asta! Bine ca suntem acum pe aceeasi lungime de unda si nu ne-am pierdut! Stii ce lucruri minunate am ratat eu pt a sta astazi acasa la noi? Vis-a vis e o nunta cu o mireasa superba si de-abia ne-am salutat azi!!!!!!!Ne-am facut doar semne de urari si fugutza la noi!!!!!

L'automne

Diana spunea...

Stii, acum stau si ma gandesc la ce m-am ambalat eu la faza aia cu moldovencele atat si spun "ce fraiera am fost"!! De ce m-am simtit? Doar eu nu faceam parte din categoria spusa de ea, dar asa e, pe moment atunci m-a deranjat.. Dar nu trebuie sa ne simtim pentru ca stim prea bine ce fel de persoane suntem..cei ce generalizeaza si catalogheaza oamenii dupa lucruri din acestea nu fac bine!
Asadar, ne cunoastem foarte bine noi pe insine si ar trebui sa ne lase absolut reci lucrurile astea. Sa nu ne simtim absolut deloc cand unii sau altii fac clasamente! De-acum incolo mi-am propus sa gandesc asa, le ce bun sa imi fac inima amara si pentru ce?

Anonim spunea...

Vezi ca uitasem pana si eu de teoriile mele ca nu trebuie sa ne asteptam de la nimeni sa ne vina binele,doar de la Dumnezeu! Ce bine ca mi-ai reamintit!

Diana spunea...

Multumesc frumooooooos!! Imi pare rau ca nu am intiuit mai din timp ce era in inima ta, chiar nu m-a dus capul la asta..ufff
Si spui ca dincolo e nunta, de cand sunt aici nu am vazut nici o mireasa pe niciunde :)
Merci ca ai stat acasa cu mine si nu ai umblat fleaura la mirese! hihi Am avut si eu companie astazi! Muultumesc din inima!!

Diana spunea...

Chiar am simtit ca a fost o zi de sarbatoare si nu una oarecare!

Anonim spunea...

Fii atenta ca asta este postarea cu nr 1000!!!!!!!! Si eu am scris-o!!!!!!! Sa nu uiti asta!!!!!!!
Nu e tare? Mi-a placut faza cu mireasa!!

L'automne

Anonim spunea...

Cred ca mi-ai luat-o inainteeeeee!!!!

Diana spunea...

Inainte sa vad ce ai spus chiar la asta "ma holbam" acum si nu imi venea sa cred ochilor ca s-a ajuns la 1000 de comentarii!
Nu o sa uit, cum sa uit! Sper sa ramai in continuare aici si sa iei parte si la postarea cu nr 10 mii! Sa nu faci abandon de domiciliu ca te dau in judecata si nu se vede om cu om, sa stii!!!! :))
Doamne ajuta sa ajungem bine sanatoase si pana la 100 de mii, sa ne minunam cate bogatii sufletesti am strans pe parcurs, nu? Toate raman aici amintire, nu e fain?

Anonim spunea...

Uite ca pe-asta cu fleaura n-o stiam,mamaia zicea de umblet creanga,brambura sau fleandra! Nu mie ca eu nici nu ma miscam din curte chiar sa fi vrut ea sa plec! Staaaaaaam toata ziulica sa citesc sub vreun pom,la umbra si pe scaunel! Sotul zice ca mi-a pastrat scaunelul undeva,l-a dosit repede cand s-a dus mamaia,sarmana....Citeam vrafuri non-stop,se mirau ai mei ce am toata ziua,de ce nu ies si eu...Toate vacantele am procedat asa si...m-am ales cu ceva,cred!
Te pupic si abia astept sa mai scapi cate-un cuvintzel de pe la tine! Esti asa dulce cu asta!!!!!!!!

L'automne

Anonim spunea...

Maine cred ca o sa am zi plina! Apar si verisorii,nu toti ca unii mai sunt plecati la banchetele elevilor lor...Ce frumos,nu? Si prietena mea pleaca chiar acum la clasa ei! Oricum nu te uit,daca nu reusesc sa intru dimineata,sigur intru seara de povesti amandoua! Trebuie sa facem planuri pt luni,ca e sarbatoare mare si dam de pomana iar,o luam de la capat! Sa vezi ce obicei avem aici,unul tare! De-abia astept sa vad daca se mai pastreaza si la tine sau pe altundeva si poate se vor incumeta mai multi de data asta la discutii serioase!! Ce zici,e in regula?

L'automne

Diana spunea...

De brambura am auzit, de celelalte nu :) Ce frumos! Puteai nici sa nu imi spui vreodata cat de mult ai citit ca am observat lucrul acesta din primele zile in care am vorbit! Ferice de tine! Bravo, felicitari ca te-ai incarcat spiritual! Mie imi pare rau ca nu am citit mai mult si nu m-am ocupat mai mult de mine pe partea asta! Insa timpul nu e pierdut!
Hai ca vorbim intr-o zi si despre cuvintele uzuale ce le folosim prin locurile noastre, sa ne amuzam putin, da? Presimt de pe acum ca va fi tare interesant!
Da, maine e ziua mea fara calculator, ziua ce mi-o dedic in intregime "familionului" :) Nici eu nu te uit, ne intalnim pe seara sau in cel mai rau caz luni!M-ai facut curioasa si abia astept!!
O zi de duminica minunata iti doresc din suflet!! Sa vii cu tolba plina de povesti cand ne-om revedea!
O seara frumoasa si mii de sarutari!

Anonim spunea...

Mai stai daca vrei,ca inca nu plec!

Diana spunea...

Trebuie sa ies cu Shani afara! Daca ai sti ce noapte am avut.. vai de noi! Din fericire astazi s-au remediat lucrurile. In toiul noptii, afara de nenumarate ori pentru ca baietelul meu s-a stricat la burtica si cand il palea incepea sa planga de mama focului si sa se zgudure pe langa noi sa il scoatem.. Saracutul, nu mai puteam de mila lui! Nici acum nu cred ca si-a revenit complet, are o fatzuca de milog si de suparat.. parca nici vlaga nu are in el! Nu ii mai dau nimic sa pape in afara de crochetele speciale pentru el (grauntele alea tari) si apa cu portia. I-am fiert aseara orez dar nici nu a vrut sa se apropie, a trebuit sa ii pun si putina carnita ca sa il atraga cat de cat. Nu am mai patit-o pana acum, astazi a fost totul ok, sper sa fie bine! ce as putea sa ii mai dau?
Pe curand scumpa mea, un sfarsit de saptamana minunat iti doresc! Pupici!!!!!!!

Anonim spunea...

Ziceai de Glenn Medeiros,ca e primul "iubit"! Sa ma fi vazut pe mine ce cuvinte frumoase ii scriam pe P.O. Box,la fun club!!!! Uite ca si tu erai prinsa de aparitia lui,incredibil cate asemanari! Adevarata vorba romaneasca - "cine se-aseamana,se-aduna!" Tare! In copilarie,cel mai frumos nume din lume mi se parea ca e ...Diana!! Venea in vacante sa ne jucam o fetita de la Lupeni,cred,si asa o chema!Era atat de frumoasa si avea un nume cum nu mai intalnisem eu! Diana! Apoi,am avut o colega de clasa la liceu tot cu numele asta superb,nu alta! Si ea era cea mai tare din clasa si la frumusete si la carte! Prof. de mate,o intreba de fiecare data despre zeita cu numele asta! Se saturase si ea sa-i raspunda mereu la aceeasi intrebare! Pe urma,am avut niste chestii de rezolvat la un spital si m-am rugat seara sa-mi trimita Dumnezeu un om minunat care sa ma ajute acolo si sa-mi fie legatura! S-a dovedit a doua zi sa fie ...as. med. Diana! Si-acum,iata-te! Cum se-ntampla toateee!! Sper sa nu fi plecat deja!

L'automne

Anonim spunea...

Da-i apa fiarta si racita sau ceai de menta in loc de apa!! Mai repede ii dai apa fiarta si racita si-atat,fara mancare daca refuza! Nu-l fortza ca ei au regulile lor si-si revin singuri! Mai pune-i cald pe burtica,sa nu-l lasi sa stea pe ceva rece ca e prapad! Durerile prin caldura se calmeaza,colonul nu mai e spastic si cedeaza inflamatia,apoi automat si tranzitul accelerat! Oricum hidrateaza-l cu apa de care ti-am zis(o dai in cateva clocote) si-o racesti repede! Nu astepta sa se deshidrateze si vezi daca are temperatura!

L'automne

Diana spunea...

Cate asemanari, nu pot sa cred! Pai stii ca in viata nu e nimic intamplator! Si Dumnezeu iti scoate oamenii potriviti in cale, mai devreme sau mai tarziu! Eu sunt de parere ca fiecare primeste in viata dupa sufletul lui!nu e intotdeauna asa dar mie asa imi place sa cred! Tu esti dovada ca e adevarat!
Glen Medeiros cand a aparut eram atat de mica de nici nu stiam cu ce se mananca dragostea pentru un baiat dar melodia ma cutremura din toti rarunchii, am iubit-o si va fi la fel mereu in sufletul meu!
Am plecat dar m-am si intors intre timp..
Am tras mai multe filme pentru seara aceasta ca este frig si urat afara si asta vom face! Apropo, recomanda-mi un film ce l-ai vazut si ti-a placut cu toata inima! Dar sa fie putin ma nou ca altfel ca nu gasesc pe net! Saru`manaaaa! Sunt in pana de idei, un film bun se scoate atat de rar, toate porcariile acum de nici nu ai de unde alege!
Pupici iar!

Diana spunea...

"Doamna doctor" ma uimesti dumneata pe zi ce trece!! :) Esti omul bun la toate si stie-tot? hmmmm te invidiez!
Multumesc tare tare mult pentru sfaturi, chiar asa o sa fac! Saru`manutaaa! Temperatura nu are, slava Domnului!

Diana spunea...

Nu stii ce catel minune am, nu am pomenit, e sufletul meu!! Mor cu zile daca pateste ceva.. Daca ai sti cat ne iubim nu ai idee :)
Toata ziua ii vorbesc si numa` nu-mi raspunde, dar de inteles, intelege tot! De cand era mititel i-am vorbit in continuu (stand acasa impreuna) , e atat de lipicios si de iubitor, Doamne!! Sa vezi cand il intreb unde-i tatucu, cand vine; cum il cauta si se uita dupa el, il ador nu alta!!
Am mai avut animalute dar asa iubitor, lipicios ca el, nu!

Anonim spunea...

Un film,repede-repede,nu-mi vine-n minte acum! Am vazut unul f tare de curand dar nu stiu de cand era! Se chema Cinderella Man,parca! Am mai vazut si Supravietuitorul de Sergiu Nicolaescu dar favoritul meu este Orient Express!!!!!!!!! O sa ma mai gandesc la filme!!! Imi place Richard Gere,mult de tot(il ador in "Ofiter si genleman",vechi film dar frumos foc!)...Nu stiu ce sa zic acum repejor.....

L'automne

Diana spunea...

Le-am vazut pe toate, ultimul insa nu cred! La Supravietuitorul ne-am uitat chiar zilele astea si mi-a placut! Richard Gere? Hmmm si eu il ador! Filmele mele preferate sunt "Gladiator", "Man on fire", "The notebook", "Sweet november"... le-as revedea iar si iar fara sa ma plictisesc! Ai vazut The Notebook? Cred ca e cel mai frumos film de dragoste! Imi mai plac iar mult filmele istorice, sunt topita dupa ele.

Anonim spunea...

Stiu ce spui,cunosc si limba lui! Stiu cum e! Te lasa fara cuvinte,nu alta si te priveste cu niste ochi!!!!!!! Perfect daca nu are temperatura!! E ok!
Nu te mai mira de mine ca nu e bine,asa se zice!Ma mai pricep si eu la cate ceva...Nu ezita sa ma intrebi daca ai probleme de sanatate,bine?
Te pupic si ajuta-l pe-ala mic cu ce ti-am zis! Te scot la raport maine! Si sa nu-l zdruncini tare,menajeaza-l de drum lung pt ca el e apatic acum si lipsit de puteri din cauza colicilor!

L'automne

Diana spunea...

Gata, stiu, nu ma mai mir hihi dar tare buna esti la casa omului! Bine ca mi-ai spus, cu orice problemuta iti cer sfatul de acum incolo! Multumesc mult! Da, am si pus apa la fiert, fac intocmai cum mi-ai zis!
Ne auzim la raport :))
Te pupic si eu!

Anonim spunea...

Nu cred sa fi vazut filmul de care zici,o sa-l caut,sa vad daca-l gasesc! Nu prea am mai cautat in ultima vreme,lasa ca mai vorbim,du-te si vezi cum faci cu copilul!Sper sa-mi dai vesti bune si sa ma mai intrebi despre ce vrei pana ma culc! Mai intru atunci! Plec sa mananc ceva,am depasit cu mult ora mea de masa! Pofta buna si voua,dragilor!!! Pacat de toate tepile de azi,si totul pornise atat de candid!!!!!!!!!
Pupici de somn usor si vise placute!

L'automne

Diana spunea...

Sa te uiti neaparat, o sa iti placa, garantez! O sa iti dau si de unde sa il iei, numai sa imi spui cand vei vrea! Eu imi astept sotiorul de la munca sa stam la masa impreuna; pofta buna iti doresc!
Ma bucur ca ai iesit din starea aia si ca esti din nou vesela!
O noapte cat mai buna si mai dulce! Pupicei!!

Anonim spunea...

Lasa ca-ti trimit o adresa de mail la care sa-mi zici de unde,e mai bine,nu?
Ei,ma mai supar si eu cand nu-mi convine cate ceva,doar nu sunt de fier si nici vreo ignoranta!! Atata timp cat nu deranjez,vreau sa fiu tratata ca atare si nu permit atingeri malitioase!
Muzica de la nunta asta o s-o aud toata noaptea,sper sa pot dormi,sunt asa de obosita!!!!!!!
Pupicei sfiosi dar grozav de frumosi!

L'automne

Geanina Codita spunea...

Diana,
multumesc pentru ospitalitate. Esti o gazda, nu buna, ci foarte buna. Te voi citi mereu cu placere. O noapte linistita iti doresc!

Anonim spunea...

Ce "periutza" buna,mititica de ea!!! HA HA!

Diana spunea...

L`automne, da e bine si cu adresa de mail, cum vrei tu!
Somnic linistit si multi pupici!

Anonim spunea...

cata frumusete si alinare in credintele populare romanesti.

Anonim spunea...

Ce frumoooos! Mi-ai umplut sufletul de verde crud si cata nevoie aveam...
Multumesc,fata frumoasa! Cum imi dai tu semne de iubire aproape mereu...Si cu frunzeleee...m-ai topit! Primesc tot ce mi-ai lasat si pastrez la mine-n suflet!!!!!!!!!!
Sa-ti fie bine,draga mea,alaturi de cei 2 copilasi!!!!!!! Duminica placuta!!!

L'automne

Diana spunea...

Libra,
bine ai venit aici la noi!Ma bucur mult ca asta iti este gandul vis-a-vis de traditiile noastre..

Diana spunea...

L`automne, buna dimineata! Sper ca esti prin zona! Uite ca aseara i-a fost rau lui Shani, de fapt a vomat foarte putin si iar a facut cacuta moale cu toate ca nu a mai mancat chiar deloc. Nu ma lua somnul si uite ca am mai modificat ceva pe aici. Nici nu stii cat m-a bucurat cand mi-ai zis ca iti place! Frunzulitele si broscutzele va reprezinta pe voi doua: L`automne si Broscutza.
Sunt trista si nu stiu ce sa fac cu Shani, veterinarul lui sta la 2 strazi de noi dar nu e acasa, probabil e plecat si el in weekend pe undeva. Shanelu` meu e azi atat de gales , ieri se mai juca, dar azi nu. Si ce m-a speriat ingrozitor e ca a facut mai inainte caca moale cu sange. Aa am uitat sa iti zic ca aseara i-am dat ceai de menta si a baut putin ca era insetat si a mancat doar grauntele lui, nu stiu de ce tot face diaree in continuare,offff!! Am cautat repede pe google si m-am speriat si mai tare,am citit de o boala parvoviroza, fatala cica si sunt toata un gand! El are toate vaccinurile facute la zi dar eu ma gandesc la ce e mai rau. Ce sa fac?? Sper sa fii prin preajma, te pup dulce!

Diana spunea...

Sa te uiti putin aici, e un forum, cineva cere ajutorul in legatura cu asta si sunt exact aceleasi simptome, sunt identice cu ale lui Shani si uite ce raspuns ii da cineva, sunt disperata!!
http://www.animalutze.com/forum/viewtopic.php?t=2870

Anonim spunea...

Iubita mea,am intrat putin in casa sa iau ceva si am intrat si la tine...Nu,nu e bine deloc scaunul cu sange! Trebuie sa-l vada un veterinar,unul de urgenta! Un nr de urgenta nu ai pe-acolo?Este vb despre o scaun dizenteric si asta inseamna ca are nevoie de un antibiotic ceva! Da-i apa fiarta si racita in continuare! Imi pare tare,tare rau,nespus de rau dar trebuie actionat de urgenta,da? Nu e perforat nimic dar sa luam masuri! Nu mai pot sta ca treb sa servesc la masa!
Va pupic pe-amandoi muuuuult!!!!!

L'automne

Anonim spunea...

Acum am reusit sa mai intru pt a vedea ce s-a mai intamplat cu puiul drag! Sper sa fi reusit sa faci ceva pana in cele din urma...Poate ai dat de veterinar sau te-ai dus la urgenta...Oricum,tratamentul trebuie instituit la timp pt ca nu e de glumit cu situatia asta! Doamne-ajuta! De-abia astept sa vad ce-ai facut!!!!
Pupici calzi si din tot sufletul!

L'automne

Diana spunea...

Acum ies pe usa ca am vb cu el la telefon si ne asteapta la 7,multumim frumos pentru incurajari, am emotii, sper sa nu fie nimic grav!
Te imbratisez!

Anonim spunea...

Tot binele vi-l doresc!!!!!! Bafta muuuulta!!!!!!!!!!!!
Pupici!

L'automne

Anonim spunea...

Cate lucruri frumoase ai pus tu azi pt mineee! O minune esti! M-ai acaparat cu totul!
Iti trimit toate gandurile bune,draga mea,sa-ti tina de cald si de senin! O sa fie bine,vei vedea!
Mereu aproape,

L'automne

Anonim spunea...

Ma sperie absenta ta!! Mi-e teama ca nu te-ai intors nici acum...

Diana spunea...

L`automne, draga mea, am fost mai mult plecata si nu am mai avut deloc timp sa intru! Am fost aseara la doctor cum ti-am zis si ma simt usurata ca nu e ceva grav! I-a facut o injectie si ne-a dat dat un tratament de urmat, pastilute plus hrana speciala. Slava Domnului ca am scapat cu bine si din asta, ma gandeam la ce era mai rau! Dar deja se simte mult mai bine, e vioi, iar e pus pe sotii si pe joaca!
L-am innebunit cu pastile, picaturi de pus in urechi, ceaiuri, nici sa nu ma vada cand ma apropii de el cu cate ceva din toate astea:)
Si astazi, ca sa punem capac l-am dus la toaletaj pentru a fi tuns, saracu l-am terorizat nu alta! Dar are o fatzuca acum de nici nu-l recunosti, tare drag imi e, o sa pun niste pozici!
Iti multumesc ca ai fost aici si m-ai asteptat si imi pare nespus de rau ca nu am putut ajunge la tine mai repede! Acum trebuie sa ies din nou, abia astept sa vin sa ne punem pe povestit, sa imi spui cum ati sarbatorit ieri!
Imbratisari cu mult mult drag si multi multi pupici!

Anonim spunea...

N-ai primit nimic pe mail??????????????????????????????

Diana spunea...

Noroc ca mi-ai zis ca nici nu apucasem sa ma uit la mailuri.

Incredibile imagini si incredibile cuvinte! Te lasa pur si simplu fara vorbe! Sunt de vis!! Voiam sa spun ca acum cand am venit, a fost o incantare sa vad in fata tuturor caselor atat de multi trandafiri.. un dans de culori,absolut o minunatie, e vremea lor! Mor de ciuda ca nu am avut aparatul cu mine, avea sa ma opresc sa fotografiez fiecare tufa in parte!

"Imi doresc mai degraba un trandafir si o vorba buna de la un prieten cat mai sunt inca aici, decat un camion de jerbe atunci cand m-am dus"

Multumesc din suflet!!!!!!!!! Te pup dulce!!

Anonim spunea...

M-am gandit sa-ti mai indulcesc tristetile,aseara! M-ai recunoscut prin imaginile alea superbe,sper!!!!!!

L'automne

Anonim spunea...

"Prietenii buni sunt asemeni stelelor! Nu-i vezi intotdeauna dar stii mereu ca sunt acolo...".Frumos, nu?
L'automne

Rontziki spunea...

Foarte frumos si interesant post :) Imi aduce aminte de copilarie si de datinile pe care bunicii nostri la tara inca le mai tin...

Diana spunea...

L`automne, tare frumos, mi-ai facut o surpriza frumoasa, asa ca sufletelul ce il ai! Multumesc!

Diana spunea...

Rontziki, ma bucur tare mult ca l-ai citit si ti-a placut!

Diana spunea...

L`automne, spune-mi cum ai sarbatorit ieri, v-au venit musafirii?Astept sa imi povestesti! Am inteles ca si la noi azi nu se lucreaza, asa este? Toata lumea are liber, ca aici la mine, sau doar bugetarii si elevii stau acasa?
Te pupic dulce dulce!

Anonim spunea...

Bine ai revenit! Sper sa-ti pot spune tot ce trebuie pt ca e un nor atat de plumburiu incat mi-e teama sa nu-nceapa iar vreo furtuna si sa trebuiasca sa inchid....Pana acum a fost frumos!
L'automne

Diana spunea...

Bine te-am gasit!! Poate nu incepe furtuna , si la mine au aparut niste nori urati, sta sa ploua!

Anonim spunea...

Am tras o spaima cu Shaniiiii! Credeam ca lipsesti din cauza ca e tot mai complicat! Bine ca si-a dat seama medicul ala ce are!

Diana spunea...

Multumim ca te-ai gandit la noi, esti atat de draguta de nici nu am cuvinte!!
Se simte mult mai bine, slava Domnului!

Anonim spunea...

Ieri a fost o zi f frumoasa! Mi-am revazut verisorii,am schimbat impresii,m-am jucat cu nepoteii cam marisori dar tare nazdravani(2 baieti,iti dai seama!)! Au stat pana seara.Ce sa zic,a fost bine si s-au simtit bine!
Sa-ti zic despre traditia zilei de azi! In copilarie,ziua asta era una f asteptata de cei mici! Se impartea un fel de gris cu lapte cu castronel cu tot si cu lingura desigur! Dar mai era ceva care sporea farmecul....si anume...spalatul copiilor pe picioare! Sa-ti exemplific: copiii care doreau asta mergeau la anumite batrane care-i spalau asa cum am zis,apoi ii ungeau pe picioruse cu unt si-i lasau sa stea putin la zvantat pe frunze de brusture sau lipan (cum se mai zice aici!),dupa care primeau de pomana castronul respectiv! Acum nu se prea mai pastreaza datina,n-am mai vazut ca s-ar practica dar noi mai impartim castronelul ala!
Ce zici,stiai de asta? Se spune ca acum e perioada calusului si cine n-o tine...e luat din calus,adica n-are stare,e nelinistit si in general nu-i e tocmai bine.Am citit ca acest calus e cunoscut doar aici si in Moldova. Stii ceva de asta?

L'automne

Diana spunea...

Ce frumos e tot ce imi povestesti tu, citesc cu mare interes si curiozitate, e minunat sa afli care sunt obiceiurile si traditiile altor locuri!
Nu stiu nimic de calus, cum asa e perioada calusului? Se face ceva in particular in aceasta perioada? Care e diferenta?
Ma bucur mult ca v-ati simtit bine ieri, dar la cat de ocupata ai fost iti multumesc ca ai trecut si pe aici sa ma ajuti cu necazul meu cu baietu`!
E asa frumos in sanul familiei, nu iti mai trebuie nimic, asa e? Esti de acord cu mine?
Pupici dulci si dragalasi!

Anonim spunea...

Am uitat sa-ti zic ca e si zi nelucratoare dar...doar pt bugetari! Elevii au stat acasa. De anul acesta si sarbatoarea Sf.Maria a fost declarata nelucratoare! O chestie inteleapta!
L'automne

Diana spunea...

Da? Ma bucur mult! Un motiv in plus pentru care vreau sa fiu bugetar, sa lucrez in domeniul meu.. hihi glumesc :)

Anonim spunea...

Ia vezi,n-ai nimic pe mail? Astept de ceva timp sa sesizezi!!!!!!!
L'automne

Anonim spunea...

Da,draga mea,vezi tu,pt armonia asta care ma tine cu ai mei n-am putut eu pleca! Am multe renuntari dar nimic nu se compara cu faptul ca sunt cu ai mei,ca ii pot sprijini atat cat voi putea,ca ne traim bucuriile si tristetile impreuna! O vorba buna,siguranta ca nu m-au educat in zadar...Toate au un pret si pretul renuntarilor mele e mare! ...

Anonim spunea...

Dar nimic nu se compara cu linistea mea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diana spunea...

Vaai ce frumusete mi-ai trimis, multumesc frumooooos!
Cuvintele, melodia, imaginile, totul la superlativ!
Asa este, nu? Barbatul de cele mai multe ori reprezinta creierul iar femeia inima! Ei sunt mai rationali pe cand noi mai sufletiste! Minunat felul in care femeia si barbatul au pus in lumina unul pe celalat prin virtutile ce ii caracterizeaza! Extraordinar, multumesc!!

Anonim spunea...

Superba intr-adevar ..."Lady In Red"!!!!!!! O ascult si-as asculta-o mereu,de fapt o tot ascult de vreo 20 de ani....A fost si ramane speciala pt mine! ...Eram intr-un fel...lady in red....Are atata farmec incat nu poate fi decat f speciala!
L'automne

Anonim spunea...

Iti plac slide-show-urile? Eu le gasesc adorabile!!!!!!! Apropiatii mei stiu cat imi plac si-mi mai trimit cand apare ceva nou...Aduc atata mister prin mesajul lor de text,imagine si melodie...
L'automne

Anonim spunea...

Daca te retin cumva,imi poti spune!

Diana spunea...

Si mie imi place la nebunie Lady in red, de fapt ascult playlistul asta non-stop de cand l-am pus si nu cred ca ma voi plictisi vreodata! Sunt piese speciale ce au un loc aparte si in inima mea!
Da, slide-show-urile le gasesc extraordinare! Cum ai ceva frumos trimite-mi si mie, te rog! O sa fac si eu la fel! Pupicei!!

Diana spunea...

Nuuu, iti spuneam daca aveam altceva de facut, stai linstita! Mai acus ajunge si sotiorul meu si vom sta la masa, insa acum ma impart intre bucatarie si tine, cu cel mai mare drag! Aici sunt cu pupicii la purtator! Ti-i trimit chiar acum..Sa-i prinzi!

Anonim spunea...

Ce bineeeee! Deci ne-am inteles! Am ceva provizii,asa ca asteapta-te numai la minunatzii! Putinica rabdare ca te surprind eu! Meriti!
Mai vrei sa intrebi si altceva?
L'automne

Diana spunea...

Multumesc, abia astept! Stiu ca ti-e tolba plina doar cu, cadouri minunate, unul si unul!
Nuu, nimic in plus!

Anonim spunea...

I-am prins,gata! Sa-mi zici cand nu mai poti sta,da? Oricum,e o placere sa stam impreuna!!!!!!!!!! Parca ne-am cunoaste de-o viata! Si te pretuiesc mult,cu atat mai mult cu cat apar si anumite chestii.....Stii tu cate persoane au renuntat la restrictia de anonimat....pt mine??????? M-au lasat fara cuvinte!! Le multumesc tuturor! Pur si simplu!! Oameni rari,cu suflete deosebite! Si e putin spus....
L'automne

Diana spunea...

Da, iti zic! Si pentru mine e o placere, sa stii! Mi-e tare drag sa stam la povesti, imi umpli zilele astea singuratice..
Nu stiam, serios? Ma bucur tare tare mult sa aflu asta! Dar nu ma mira, sa stii, pentru ca esti o raza de lumina oriunde iti faci aparitia!

Anonim spunea...

Asa ca m-am cam saturat de fitze! Eu sunt un om care n-ar veni sa deranjeze,de ce mi-as pierde timpul cu asa ceva? Daca vin undeva,o fac pt a multumi de informatii sau de-a ajuta cu un gand bun! ...Imi plac cei care au postari interesante,cu priza! Acolo ma opresc si nu stiu daca mai revin,depinde de teme dar imi place sa recunosc o valoare undeva! Doar cu tine am asa o relatie! Si asta spune multe!
Transfer rapid de pupici pt ca ma grabesc sa vad ce mi-ai trimis cu mailul asta!!!!!!!!!!

L'automne

Diana spunea...

Stiu si mare mi-e bucuria, sa stii, ca s-a legat ceva frumos intre noi doua chiar de la bun inceput!
Stii de cine mi-e dor din blogosfera? De Lavinia, oare unde a disparut?
Pupici,pupici!

Anonim spunea...

Stai ca-ti zic pe urma de Lavi! Cu ce sa deschid ce mi-ai trimis ca nu se deschide,nu stiu ce are! E codat cumva?

Diana spunea...

Nuu e codat, doar ca e mai mare si se incarca mai greu! Uff! hai ca-s curioasa sa imi zici de Lavi!

Anonim spunea...

Nu deschide! Am incercat cu nero show time3 si zice...cannot play this media file! Cum fac? Nici nu ma prea pricep,sa stii!

Anonim spunea...

Zice ca nu suporta formatul!

Diana spunea...

Dar e un slide-show in powe point exact ca si cel ce mi l-ai trimis tu, dar daca dai clic dreapta pe el si apoi proprietati (ultima de jos) ce iti apare?

Anonim spunea...

Daca dispar sa stii ca nu mai am net,da? Ma mir sa nu pice la cum arata afara! Mi-e groaza....

Diana spunea...

La type of file

Diana spunea...

A inceput sa tune, sa fulgere?

Anonim spunea...

Vad ca ale mele se deschid automat,fara sa ma mai intrebe ceva....O fi ceva din setari,dar lasa ca vad maine cand vine sotul meu...El se pricepe! Oare de ce nu pricep eu care e faza? Dau click pe el si incearca sa deschida cu nero show time si nu poate...De ce o aparea asa?

Anonim spunea...

La type of file....PPSX FILE,iar dedesubt scrie opens with...nero show time si apoi e o casutza cu change! Sa schimb de-acolo cu altceva?

Diana spunea...

La mine si asta care ti l-am trimis eu se deschide automat la fel ca toate slideshowurile.
Da-i clic dreapta pe el si apoi open with; si selectezi din lista microsoft power point, sa se deschida cu el, dar daca nu merge nici asa vezi ce spune sotul tau; daca nu, lasa, nu-i bai, oricum nu e nimic pe atat de frumos pe cat e ce mi-ai trimis tu mie!
Trebuie sa ies ca mi-a venit barbatelul.
Pupicei zaharosi si o noapte plina cu stele iti doresc! Vise frumoase si dulci!

Diana spunea...

Eram in acelasi gand :)) Da, asa fa!

Anonim spunea...

mai repede putin ca o sa inchid tot! nici n-am mai vaz asa ceva afara!! fulgera si e negru,negru....,sinistru....

Diana spunea...

Da, inchide mai bine ca nu se stie, sa nu se arda ceva de la furtuna! Si eu scot din priza cand e asa!
Ai grija de tine, te pupic!

Anonim spunea...

nu merge cu power point!!!!!!! inchid si eu,uite ce potriveala!!!!!!!!
Te sarut cu bucuria unei zile frumoase! Poate revin mai tarziu! Daca ai ceva sa-mi mai zici,lasi aici sau pe mail,ok? Sper sa treaca repede ce-o veni pe-afara!!!!!
Pupici iar si iar!!!!!!!!
L'automne

Anonim spunea...

S-au tot rotit norii pana s-au indepartat... Ce bine!
Iubita mea,sa nu crezi ca stiu mai multe despre disparitia Laviniei...Ceea ce stiu sigur este ca e un om deosebit prin cultura si educatie! Un om fara epatari si fitze! Pe blogul ei nu e nimic eronat iar ea e asa cum transpare de-acolo! Imi plac postarile ei,in special cele cu tinta directa! Imi amintesc de postarea despre gramatica si ce valuri a starnit printre cei care-i scriau... S-au simtit multi tintiti din plin! Oare de ce s-au simtit prost daca se stiau in regula cu gramatica? Mi-a placut enorm de ea atunci!
In legatura cu gramatica as avea atatea de zis....Am observat prea multe neconcordantze in blogosfera asta...,prea multi cu gramatica la pamant! Atatea greseli!! Si cand te duci sa vezi daca mai poti afla ceva despre profilul persoanei respective....surpriza!!!!! Are trecut pe-acolo cine stie ce functie!! Sunt multi care epateaza cu functii importante,profesii onorabile si daca intri sa vezi o postare....ti-e rau! Plin de greseli gramaticale si nici macar nu le e jena! Mai au si tupeul sa deschida niste discutii...si sa faca pe desteptii! Lavinia observase toate astea si unii s-au cam simtit vizati!Una e sa tastezi din repezeala si sa gresesti si alta sa faci dezacord gramatical!! Adoram curajul ei de-a tinti pe buna dreptate! Sper sa revina cat mai repede! Ma stii de la ea?
Pupici de noapte buna si vise frumoase!
L'automne

Anonim spunea...

Ai citit "Jurnalul Cristinei" cu postarea despre sucurile de fructe? F interesant!
L'automne

Diana spunea...

L`automne, si mie imi place tare mult de Lavinia, am admirat-o din prima clipa, este un om cu un caracter rareori intalnit! Este inteligenta, iubeste si ea la fel de mult ca noi valorile si traditiile noastre si mai presus de toate, are un sufletel de aur!
Despre gramatica ce sa mai spun? A fost materia mea preferata in scoala si imi pare rau ca etichetez omul dupa acest lucru! Insa nu pot sa cred ca sunt in numar atat de mare cei care fac greseli mari (face-ti, ve-ti, etc,etc); mi se pare ceva de neconceput!
Sa stii ca inainte de a-mi scrie aici parca te vazusem la ea! I-am scris si eu de multe ori Laviniei si imi placea tare sa citesc comentariile tuturor, de la cap la coada! Cat timp am mai petrecut la ea, mama mia!! Ii duc lipsa acum si sper sa revina cat de curand!
Ma bucur ca nu a mai fost nici o furtuna la tine, ca a fost liniste si pace!
Pupiceii cei mai dulci de noapte buna pentru fetita aceasta atat de speciala!

Diana spunea...

Aaa uitasem sa iti raspund, da, am fost la Cristina, am citit postarea ei despre sucurile naturale! Foarte interesant si bine de stiut!
pupici

Anonim spunea...

Am vazut ca mi-a si raspuns acum si m-a trimis sa mai citesc ceva suplimentar,la fel de incitant!
Pupicei cu papucei!
L'automne

Diana spunea...

Am dat si eu fuguta si am citit articolul despre rosii, e stiut ca ni se vand alimente nesanatoase si tratate chimic dar noi cumparam ce ni se ofera, nu? Cum gradina bunicii e departe avem alta alternativa? Aici se gasesc in supermarketuri foarte multe produse bio, cred ca fiecare aliment exista si in varianta bio, dar sunt cu mult mai scumpe si daca ar fi sa le luam pe toate bio, banii ce i-am da ar fi cu mult mai multi! Insa nu e imposibil, de multe ori ne-am propus sa renuntam la otravurile ce le consumam zilnic (cola, tigari) si cu banii acestia aruncati in vant sa dam ceva in plus pentru a manca doar sanatos! Insa sunt doar la stadiul de planuri deocamdata!
Pupicei si un somnic dulce sa ai!