Cati ani ai, draguta ?

Category :

Sau, stai, scuza-ma, nu trebuia sa iti pun intrebarea asta oribila !
Cum tot ma plimbam din blog in blog am observat un lucru care pentru mine este oarecum ciudat. Daca te uiti la profilul fiecaruia, ai sa observi ca este un paragraf care se numeste asa: “varsta”, care nu l-am vazut la foarte multe femei. Domnisoare sau doamne dragute, tinere, la vreo 30 si ceva de ani (asta aratandu-mi poza) au ales sa nu isi scrie varsta. Motivul, habar n-am. Nu am inteles si nici nu o sa inteleg vreodata lucrul asta. Si nu o spun acum ca-s tinerica smile_tongue ci o voi spune intotdeauna, fie la 30 sau la 60. Sunt si vor fi ai mei;  buni, rai astia sunt! Daca iti ramane sufletul tanar si la 50-60 de ani, dupa parerea mea asta o sa fie cel mai bun castig, nu?
Sa nu intrebi niciodata o doamna ce varsta are ca nu e politicos. Hai, nu zau?! Mi se pare o chestie tare ciudata lucrul asta in randul femeilor.
-Cati ani ani?
-Mmm, dar nu pot sa spun……, ca si cum i-ar fi cazut o caramida in cap! Dar tu cati imi dai? 
Si atunci vine partea cea mai nasoala a discutiei. Oare daca zic prea multi? Cred ca se simte ofensata… Nu, ii zic cu vreo 3 ani mai putin decat as crede eu ca are, ca sa fie treaba buna smile_eyeroll.  Stii? Ghici, ghicitoarea mea! Va rog a ma scuza domnitelor ce va incadrati in aceasta vasta categorie, dar eu pur si simplu nu inteleg cum vine treaba cu toata secretomania asta. Poate o fi totusi vreo chestie la mijloc si nu o stiu eu. Poate ma lumineaza cineva!
Apropo, tu cati ani ai? smile_teeth

13 comentarii:

Lavinia spunea...

Pentru ca ma numar printre doamnele/domnisoarele care nu si-au trecut varsta m-am gandit sa-ti spun motivele mele. De ce nu am trecut varsta? Nu o consider importanta in general, cu atat mai putin la nivel de blogosfera! Si niciodata nu voi considera varsta un criteriu important! Pana sa citesc articolul tau nici macar nu mi-am pus aceasta problema! Eu cand vizualizez profilul cuiva urmaresc doar locatia si domeniile de interes, de multe ori nici pe acestea. Important mi se pare doar ce scrie omul acela pe blogul sau. Un articol scris pe blog mi se pare ca spune mult mai mult decat o simpla cifra!
Am doar 25 de ani si nu stiu sa spun daca ma simt tanara sau batrana! Pur si simplu ma simt EU. La fel ma simteam si acum 5 ani si sunt convinsa ca la fel va fi si peste 5 ani. Poate fata de altii care au tot 25 de ani am realizat multe, poate raportat la altii mult prea putin.
Poate pare ciudat, dar nu intreb niciodata pe nimeni cati ani are, fie barbat, fie femeie!
Tu de ce ai vrea sa stii ce varsta are un om, fie el barbat sau femeie?

Diana spunea...

Imi pare rau ca ai inteles gresit postarea mea. Pentru mine, bineinteles ca nu varsta este factorul cheie ce ma intereseaza la o persoana si nimic altceva, imi pare rau ca s-a perceput in modul asta. Eu doar nu inteleg care sunt motivele unor femei de-a si-o ascunde, atata tot si nimic mai mult. Cand iti faci profilul iti adaugi data nasterii iar apoi poti bifa "ascunde varsta", asta e ceea ce nu am inteles eu, de ce multe o fac. Si ca sa iti raspund la intrebare, cred ca e ceva firesc sa intrebi si lucrul acesta la un moment dat. Poate pentru a vedea daca facem parte din aceeasi generatie sau doar pur si simplu, eu doar o vad ca pe un lucru normal, nu ca pe un tabu. Dar a nu se intelege ca acest lucru ma intereseaza mai presus de oricare altul, nici vorba! Voiam doar ca o femeie ce isi ascunde varsta sa imi explice de ce o face ca eu, sincer (pe bune) chiar nu stiu care sunt motivele. Si asta e mai putin relevant, intr`adevar, la nivel de blogosfera, eu ma refer mai mult in general. Pentru ca nu stiu, nu iti spui varsta, nu se ajunge la subiectul asta, ok, dar atunci cand esti intrebat sa zici ca nu poti sa spui, asta e ce de fapt nu inteleg. M-am lungit dar imi pare rau ca s-a interpretat total gresit ce anume am vrut eu sa zic.

Anonim spunea...

:)
Foarte bine spus!
Eu am trecut varsta, am fost...curajos!

Lavinia spunea...

Nu stiu care sunt motivele altora. Eu am vrut sa-ti spun motivul meu. M-am gandit sa-ti expun o varianta si uite asa am ajuns sa scriu cate ceva si despre ce cred eu legat de varsta. Fac parte din categoria care daca ma intrebi iti spun fara ezitare şi in 90% din cazuri nu iti pun si eu aceeasi intrebare.
Acesta-i felul meu da a fi. Sunt sigura ca exista si oameni care nu isi trec varsta ca sa nu para prea batrani sau prea tineri. Dar cred ca mai sunt si alte motive.
Nu stiu daca am inteles gresit postarea ta, ci mai degraba am vrut sa-ti expun motivul meu. Te intrebai de ce unele doamne/domnisoare nu isi trec varsta, iar eu m-am gandit sa-ti ofer raspunsul meu.

Anonim spunea...

da Diana, sunt de acord cu tine, e adevarat ca prea multe femei isi ascund varsta, dar eu cred ca e vorba doar de aspectul fizic aici...adica..daca spune cat are si ea crede ca arata mai in varsta sau poate chiar asa e, nu e bine pt o femeie nu? cand noi am vrea tot timpul sa aratam cat mai bine...sa fim frumoase tot timpul si sa ramanem tinere...asta cred eu, ca e vorba doar de aspectul fizic... desi am o amica, de 32 de ani si care arata f bine la varsta ei, deci f bine zic, si totusi se fereste sa-si zica varsta si nu o inteleg... poate se teme ca e deja prea batrana sau ca i-a trecut timpul? asta pt ca nu e casatorita si nici nu are vreun copil si deci tind sa cred ca are impresia ca nu a realizat mai nimic pana acum si ii e cumva rusine... off femeile astea.... cine ne mai intelege?

Diana spunea...

Merci Lavinia ca mi-ai dat raspunsul tau! Fiecare are principiile si parerile sale, nu pot decat sa bucur ca aici am cu cine le schimba pe ale mele. Iti multumesc si te pup!

Diana spunea...

Cory, m-ai facut sa zambesc :)Daca nu ne putem intelege noi intre noi, de la barbati ce pretenii sa mai avem, nu? :)))
Cred ca si asta e un motiv, da! Iar in ceea ce o priveste pe tipa de care ai zis ("asta pt ca nu e casatorita si nici nu are vreun copil si deci tind sa cred ca are impresia ca nu a realizat mai nimic pana acum si ii e cumva rusine...") poate e realizata din punct de vedere profesional, sa stii ca nu sunt de parere ca o femeie se poate numi realizata doar daca si-a intemeiat o familie. Si chiar daca inca nu si-a construit nici o cariera pana acum tot nu vad vreun motiv pentru care sa iti ascunzi varsta. Trebuie sa stii mereu sa iti asumi realizarile sau nerealizarile si sa nu ai timp de frustrari. Esti mai demn. Asta e parerea mea.
Merci ca ti-ai expus si tu punctul de vedere! Puupici multi de la departare!

Anonim spunea...

23.

Diana spunea...

Multi inainte Cristina si bine ai venit pe la mine :)

Unknown spunea...

Io am 25:) dar nu vroiam sa zic asta ci vroiam sa-ti urez Diana o primavara frumoasa si plina de bucurii!Te pupic!!!

Diana spunea...

Multi inainte Iulia, sa traiesti multi multi ani sanatoasa si fericita! Multumesc, si eu iti doresc o primavara superba! Puuupici dulci!

Maria spunea...

Asa gandeam si eu cand eram tanara. Dar am inceput sa-mi ascund varsta. Din motive foarte intemeiate :
- nu arat nici pe departe de varsta pe care o am, cand sunt la plimbare cu vreuna din prietenele mele multi cred ca sunt cu mama:
2 - cel mai important motiv - cand imi spun varsta, pe fata interlocutorului apare o grimasa de dezgust;
apoi, oamenii tind sa ma claseze (numai datorita varstei) in categoria de femeie incuiata care nu mai are nimic de spus, care nu mai gandeste, care sigur e depasita de epoca moderna, inapoiata, frustataa sau obsedata sexual etc. (am avut parte de toate astea).
Recent, la un test de inteligenta dat la serviciu am obinut cel mai mare punctaj, satisfactia mea fiind enorma, caci am putut da atsfel peste nas celor de 25 de ani, care ma "atingeau" si ei cu remarci rautacioase. "Ce sa faci, Diana face aproape toata munca, doar e batrana si nu are atltceva mai bun de facut."
Si as putea continua pana maine. Lumea iti iarta nesimitirea si prostia, dar nu-ti iarta varsta. Atunci, de ce sa spun cati ani am, dac stiu ca voi primi pumni in cap?
Ai curaj sa citesti blogurile unei femei batrane?
Cat despre femeia care nu are copii, nu inteleg de ce o stigmatizati? Chiar suntem atat de primitivi? Daca noi femeile ne reducem numai la functia reproductiva - pentru asta nu-ti trebuie nici minte, nici nimic deosebit, doar si animalele nasc si nu se lauda cu asta - ce sa le mai cerem barbatilor?
O intrebare pentru ziua de 8 martie:
femeie au doar rolul de a naste?

Diana spunea...

Bine ai venit, Maria si ma bucur sa te cunosc! Nu stiu ce sa zic, dar uite, mama are si ea 48 de ani dar niciodata nu a zis despre ea ca e batrana , din contra, arata foarte bine si se simte tanara! Nu inteleg ce vrei tu sa spui prin "Ai curaj sa citesti blogurile unei femei batrane?" Problema eu zic ca e mai intai la tine, ca tu deja te simti o femeie batrana si spui despre tine ca esti asa. De ce? Esti inca tanara la 46 de ani!
Eu nu am stigmatizat si nu am crezut niciodata ca o femeie ce e implinita din punct de vedere al familiei se poate numi realizata, dar uite, o femeie nu e implinita pe deplin pana nu este mama. Din toate marturisirile auzite si citite pana acum asta reiese, orice femeie care da nastere primul lucru ce il spune e ca nimic nu se compara cu sentimentul asta si nimic pe lume nu e mai frumos! Sunt si femei ce nu isi doresc copii, dar eu, care imi doresc enorm de mult nu le pot intelege, atat! Dar nu le stigmatizez! Eu sunt de parare ca implinirea unei femei pe deplin tine de ambele planuri, atat cel familial cat si cel profesional!
Te pup si te mai astept!