Film- carte

Category :

Bine te-am regasit in ziua Dragobetelui! Iti doresc sa fii iubit(a) si sa ai cat mai multa liniste, implinire si pace sufleteasca! 

Imi doresc enorm de mult o carte, si asta dupa ce aseara am vazut filmul The Other Boleyn Girl, care, dupa cate am auzit, e slabut  pe langa cele relatate de catre Philippa Gregory in cele peste 600 de pagini ale cartii sale. Dar bineinteles ca asa se intampla in peste 80% din cazuri, cred! Cu toate astea, pana la citirea cartii pot spune ca mi-a placut filmul si ti-l recomand daca inca nu l-ai vazut.

Ma dau in vant dupa filmele cu subiect istoric, si dupa ce m-am uitat la The Duchess, acesta mi-a placut ceva mai mult, pentru ca are mai multa actiune, mai multa intriga. Desfasurarea filmului are loc in secolul al XVI-lea, in Anglia sub conducerea regelui Henry VIII. Multe rasturnari de situatie si invataminte ce ar trebui trase de cei fara scrupule, ce ar fi in stare sa calce pe cadavre pentru a-si atinge telul in viata! O lectie de istorie si o buna lectie de viata! 

5 comentarii:

turisticus spunea...

Nu am vazut filmul si nu am citit nici cartea. In schimb am vazut serialul TV "The Tudors" si mi-a placut foarte mult. Dar cel mai mult mi-a placut serialul TV "Rome".
Cat despre romane, da, si mie imi plac cele istorice. Daca nu ai citit inca iti recomand "Le rois maudits" (Regii blestemati) de Maurice Druon.

Diana spunea...

Merci pentru vizita si recomandari, turisticus! Nu am urmarit niciunul din serialele mentionate de tine dar am auzit de ele. Ma uit sa vad daca gasesc cartea ce mi-ai recomandat`o!

Diana spunea...

Gata, am gasit cartea pe net, sper sa fie completa, are 6 volume. Merci,abia astept sa ma apuc de ea!

Anonim spunea...

cartea nu stiu daca am rabdare sa o citesc... 6 volume...wow..e ceva, dar am vazut filmul si mi-a placut la nebunie!! frumoasa poveste, chiar daca dramatica.. in schimb imi place ca dupa ce vad un film inspirat dupa o poveste reala, sa ma documentez despre personaje si asa am citit despre Henric, Anne Boleyn si ceilalti, f intersant!

Diana spunea...

Cory, eu ma refeream ca am gasit pe net cartea ce tocmai mi-o recomandase turisticus, "Regii blestemati", insa cum m-am exprimat s-a inteles ca ar fi asta.Cartea "Surorile Boylen" are in jur de 600 de pag. si filmul chiar mi-a starnit interesul asupra ei. Ma bucur ca ti-a placut, stiam eu ce stiam azi cand ti l-am recomandat :))