Lumea prin ochi de copil

Category :

ee

     Copiii vad lumea altfel decât cei mari. Ei sunt cele mai pure creaturi si cu toţii ne-am dori sa mai fim copii pentru o zi măcar. Deseori ei sunt cu mult mai sinceri şi mai loiali şi ne pot da chiar lecţii de viaţă.

    În ochii lor locuiesc tot felul de făpturi : zâne, prinţi şi prinţese, spiriduşi care le păstrează ochii curaţi, inocenţi şi puri. Totul pentru ei este ca o joacă, însă cel mai dureros e atunci când vezi un copil maturizat prea devreme din cauza greutăţilor, un copil ce ştie exact cât însumează toate facturile ce trebuie plătite, ştie că mama poate nu mănâncă pentru a avea el, şi seara la masă se întreabă oare ce mănâncă a doua zi. Îşi trăiesc suferinţele cot la cot cu părinţii, părinţi ce ar trebui să îi priveze de toate aceste lucruri sumbre ale existenţei lor. Un copil habar nu ar trebui să aibă de toate acestea. Lumea văzută prin ochii copiilor trebuie să fie o lume în roz , din care răul să nu facă parte.

Am dat peste nişte răspunsuri  tare simpatice ale unor piticei , ce parcă mi-au înveselit ziua. 

      -De ce dă dirijorul din mâini cu un băţ când dirijează?                                                                                                                                                                                                                                                        “Dirijorul dă din mâini ca să arate durerea sunetului.” (Sebastian, 8 ani)

- De ce găina nu zboară pe sus ca celelalte păsări?                                                                                                                  Găina nu zboară pe sus ca celelalte păsări pentru că-i e frică să nu scape oul, când îi vine să îl facă.  (Adelina, 5 ani)

- De ce se pun potcoave la cai?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            La cal se pun potcoave ca să nu cadă calul pe spate, atunci când pune frână calul se înţepeneşte in potcoave. (Costin, 8 ani)

    - Ce este acela un minister ?                                                                                                                                                                                                                                                             Minister este o încăpere mare unde se adună toţi miniştrii ca să facă şedinţe pentru a îmbunătăţi cartierul lor. (Emanuel, 8 ani)

- De ce îşi fac oamenii cadouri?                                                                                                                                                                                                                                      Oamenii îşi fac cadouri ca să nu fie nesimţiţi. (Alexandru, 6 ani)

    - Ce este acela  un secret?                                                                          Secretul  este atunci când nu trebuie să ştie poliţia. (Gabi, 7 ani)

- La ce foloseşte steagul?                                                                                                                           Steagul foloseşte, că atunci când veneau turcii peste noi, ei nu ştiau în ce ţară veneau şi atunci noi le arătam steagul şi după aia ei ştiau. (Adrian, 6 ani)

- Ce este sufletul?                                                                                                                 Sufletul este atunci când îţi pune mama prăjituri pe farfurie şi îi laşi prăjituri şi lu’ ăla micu’. (Ana, 8 ani)

- Ce înseamnă cuvântul “modern” ?                                                                                                              Modern e când vezi ceva frumos şi e scump şi n-ai bani. (Eugenia, 5 ani)

- Ce sunt amprentele?                                                                                                              Amprentele sunt când punem mâna pe o clanţă şi rămân degetele acolo şi le găseşte poliţia.  (George, 8 ani)

- De ce circulă sângele în corp?                                                                                                                     Sângele umblă prin corp ca să îi prindă pe microbi şi să îi înece. (Mihai, 4 ani)

- Ce este tristeţea?                                                                                                                   Tristeţea înseamnă când un om vine la altul şi bea mult. (Adriana, 7 ani)

- Ce este zâmbetul?                                                                                                                                   A zâmbi înseamnă să râzi în gândul tău. (Mihai, 7 ani)

- Ce e igiena?                                                                                                      Igiena este când vin neamurile şi văd ce curat e în casă. (Ionuţ, 6 ani)

- Din ce este făcut săpunul?                                                                                                             Săpunul e făcut din mai mulţi clăbuci la un loc. (Bianca, 5 ani)

1 comentarii:

CORA spunea...

Copiii sunt geniali în inocenţa lor! Păcat că suntem prea serioşi şi prea ocupaţi ca să îi luăm în seamă..Ştiam şi eu o metaforă de genul ăsta:
- Ce este ceaţa?
- Sunt norii care coboară pe pământ!