Origami- lebada mea verzuie

Category :

Sunt tare bucuroasa caci azi am finalizat prima piesa origami la care am muncit doua zile.  Am fost incantata de rezultat, ca a durat atat de mult incat am zis ca nu o mai termin! Cu toate astea mi-a placut tare mult, nu e foarte complicat . 
Pentru cei ce nu stiu, arta impaturirii hartiei este cunoscuta sub numele de origami.  Denumirea provine de la cuvintele japoneze "ori", care inseamna "a indoi" si "kami" care inseamna "hartie". Modul traditional de a impaturi hartia colorata, pentru a putea reprezenta diferite animale, pasari, barci, flori etc. obtinute prin combinatii variate de suprafete si linii sta la baza acestei indeletniciri. Unii au considerat origami ca un simplu joc, dar cei mai multi il socotesc arta, datorita posibilitatii de a reprezenta in mod creator si realist diferite subiecte. Adevarata frumusete a artei origami este simplitatea care consta in abilitatea de a exprima caracteristicile esentiale ale obiectelor, urmarindu-se simplificarea formelor spre limitele cele mai pure.

20 comentarii:

Lavinia Ștefan-Filip spunea...

Tu esti o artista cu minutze de aur, draga mea! Si mindra stapina a unei lebede perfecte! Bravo tie, ma-nclin! Abia astept sa vad urmatoarea opera - oricum sint muta de uimire de pe-acum... :)))
Pupici muuulti :))))

Diana spunea...

Multumesc mult, Lavinia! Ma bucur ca ti-a placut opera mea de arta:))) Da, nu ma opresc aici, i-am prins gustul :) Puuupici

Lavinia spunea...

Sunt fascinata! Am ramas fara cuvinte....

Diana spunea...

:) Esti o scumpica!

Ioana spunea...

Oau, ce fain arata...am si eu pe calculator niste modele de origami dar nu am crezut ca e asa interesant si ca poti face atatea minunatii.
Felicitari...lebada e superba!

Unknown spunea...

doamne, cat de superba e!

si toata admiratia pentru rabdarea cu care te-ai inarmat... nu stiu de unde ai inceput, dar eu cred ca dupa primele 10 indoituri o lasam balta...

oau!

Diana spunea...

Multumesc mult fetelor, sunteti foarte dragute si ma bucur ca va place!

Unknown spunea...

Foarte frumos,Diana!Felicitari!Stiam de origami dar opera ta e pur si simplu minunata!Pooop!!!

Diana spunea...

Mercic Iulia, pupici!!

Anonim spunea...

foarte, foarte frumoasa. mi-a placut mult. am incercat sa fac si eu un trandafir odata, dar am sfarsit lamentabil. nu e tocmai usor si de-aia mi se pare cu atat mai tare. astept si eu sa le vad pe urmatoarele.

Diana spunea...

Ma bucur, anti-plicti :) ca ti-a placut lebaduta mea!

Anonim spunea...

wow, nu am cuvinte vara-mea, chiar te pricepi f bine! ti-a iesit supeeeer!!!! nu cred ca as fi in stare...ai avut vreun model sau cum ai facut-o? bestial!!

Diana spunea...

merci mult, var`meo si pupici de la mine :* Nu e greu de facut, insa trebuie rabdare si timp; e facuta din 500 de piese (bucatele de hartie impaturite in forma de triunghi), dar uite,am urmat pas cu pas instructiunile de aici http://www.youtube.com/watch?v=lhlyAhTztEk&feature=PlayList&p=5997407BB429B2F1&playnext=1&index=10

Anonim spunea...

foarte frumos doar vreau sa te intreb :cate foi ti-au trebuit?:D

Anonim spunea...

Cum se confectioneaza o piesa, ca nicaieri nu pot gasi instructiuni?multumesc mult, este intradevar o arta si o pasiune.

Anonim spunea...

Cum se confectioneaza o piesa, ca nicaieri nu pot gasi instructiuni?multumesc mult, este intradevar o arta si o pasiune.

Diana spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=lhlyAhTztEk

acesta este linkul, daca te uiti la filmulet vei invata fiecare pas pentru a realiza aceasta lebada!

Anonim spunea...

missed period after clomid

Anonim spunea...

hey colegul meu mihai a facut cateva zeci de lebede asemenea,cum de altfel a facut si alte decoratiuni pe baza,,origami''..chiar si la scoala avem o ora speciala in care facem asa cv deci....e frumos ce ai facut....tineo tot asa....iti poti face un viitor din acestea;)

Anonim spunea...

Buna! Am 12 ani si ma numesc Nicoleta. La varsta de 8 ani am inceput sa fac prima mea lebada. ( a mea nu era verzuie). De atunci am continuat sa imi umplu timpul cu origami iar la varsta de 9 ani jumate am participat la un targ handmade. De atunci ... tatal meu imi inchiriaza mereu standuri si imi vinde micile giumbuslucuri... Fac portofele gentute lebede coperti personalizate origami kusudama semne de carte si muuuulte alte lucrusoare haioase. Vreau sa mentionez ca ai reusit sa faci un minunat origami modular. Si sincer..m-as bucurat mult daca ai continua... Inca un ''bolnav de origamita'' nu strica.:)..Smile!