Apropo-marile branduri romanesti-va mai amintiti?

Category :

Am vizionat acum o emisiune, la invitatia lui Buddy,  Apropo tv, ce imi era tare draga si acasa! Aceasta editie ne indeamna la a ne aminti si a resimti "gustul" vemurilor apuse! Pentru mine mai putin dar pentru cei mai mari, poate ceva mai mult.
Va mai amintiti de bombonelele Cip (acelea mici si colorate), de Eugenia, de mentosane, de Brifcor, Cico? De adidasii ce erau la mare cautare si erai "cineva" daca ii aveai? Cu siguranta ca va amintiti!


Razvan Exarhu, Andreea Esca, , Banica Jr, Sorin Oprescu si-au adus cu drag aminte, au povestit si s-au amuzat! Pe Esca o indrageam dar cele spuse in aceasta emisiune m-a facut sa imi schimb parerea! Ea, vezi Doamne, nu manca si nu-i placea nimic, iar cat priveste celebra Eugenia, mama ei nu-i cumpara, zicandu-i ca o mananca doar copii saraci. Ca sa vezi! Exarhu mi-a placut la nebunie cum a vorbit si mai ales mi-a ramas in minte replica lui "daca aveai la majorat o lada cu suc Brifcor si una cu Pepsi, aveai automat o partenera asigurata". Ce strandarde, cat de "putin" iti trebuia pentru a fi vazut "cineva" :) Acum pentru domnisoarele materialiste, ce ar trebui sa aiba un barbat pentru a va impresiona si a va da pe spate? Ferrari, Lamborghini, nu?


Ce timpuri.. Pe atunci erau atat de putine incat se stia aprecia fiecare lucru in parte! Acum, se gasesc de toate, bani sa ai!
Per total mi-a fost drag sa ma uit si sa imi amintesc. Daca veti vrea sa va relaxati putin, AICI e, in trei parti scurte.

16 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Sunt multi care uita de unde pleaca. Mancare pentru saraci?Exista asa ceva? Asa este cand devenim vedete nu ne mai ajunge nimeni cu prajina la nas.Copilaria este unica, cat despre mancare... sa fim seriosi. O seara buna cu arome de copilarie.

IrinaBohemianDance spunea...

Ce timpuri!Pe atunci ma bucuram teribil de ciocolata Primavara (aia cu trandafir galben,ca cea cu rosu nu-mi placea),de sucul concentrat Bem-Bem,de banutii mari de ciocolata...Eu aveam privilegiul sa fiu simpatizata unui vecin de bloc ,pe jumatate paralizat,caruia eu ii spuneam Colega si care era singurul autorizat sa vanda namol pe plaja.Ei ,omul acesta imi aducea zilnic guma de mestecat straina,din aceea patrata cu poze de fotbalisti,cantareti,cu tot felul de vedete...Pai una era sa mesteci tigaretele gumate romanesti ,alea de se descompuneau in gura de cum le mestecai un pic si altfel erau cele de care am spus...Ce mai ,ne bucuram,ca si copii din orice...


irina


p.s.(Multumesc de vizita si multumesc pentru postarea bannerului pe blogul tau!Pe curand!)

Diana spunea...

Geanina,
sincer, mi-a lasat un gust amar aceasta vedeta ce a uitat de unde a plecat, sau dupa cum se pare, vrea sa ne arate ca intotdeauna ea a fost "cineva". Chiar nu m-as fi asteptat de la Esca, o vedeam altfel!
Dar in fine, oameni si oameni...
Pupici dulci!

Irina,
ma bucur ca te-am facut sa iti amintesti de acele timpuri, eu nu am prins, sau cel putin, poate eram prea mica atunci pentru a-mi mai aminti de ciocolata Primavara sau de sucul Bem-Bem! Insa nu erau atat de diversificata gama ca acum si erau apreciate de catre oameni.
Placerea e de partea mea, ai un blog ca o lume de basm, si niste copilasi extraordinar de frumosi!
Toate cele bune si ne mai auzim! Pupici!!

Anonim spunea...

Sigur ca-mi amintesc de toate astea! Erau micile noastre bucurii si sa stii ca nu erau chiar asa de rele...,erau mult mai naturale decat dulciurile de azi,pline de euri,conservanti,aditivi,coloranti...etc,etc....Hai sa fim seriosi,cine n-ar vrea sa mai guste din ele si-acum..? Sa nu ne sclifosim ca n-are rost! Cine n-a gustat,habar n-are! Pepsi de-atunci era muult mai bun decat acesta,ciocolata Kandia era buna si-atunci(nu prea-mi placea sortimentul amarui dar era grozava),napolitanele cu ciocolata Danutz,caramelele cu lapte,serbetul de trandafiri,chiar si grisinele alea adevarate,o bunatate nu alta! Dintre cele straine imi placeau:ciocolata chinezeasca(aceea cu faguri si albine pe ambalaj rosu,suuuper buna),gumele Baltazar si Tipi-Tip,Pepsi am mai zis si bomboanele cu alune(astazi nu-mi mai plac la gust,ca nu au).Despre astea imi mai amintesc!
Astazi avem oferta bogata dar nu au niciun gust,nicio savoare! Ador ciocolata belgiana "Cote d'Or"-Lait-Melk,de la Kraft si inca o gama tot belgiana dar care-mi scapa acum! Nu stiu sa fi mancat o ciocolata mai buna,e senzationala,pacat ca o primesc f rar dar ma bucur ca un copil,sunt topita dupa ea!!!!!!!!!!!!!!! Sa te gandesti si la mine cand o savurezi,da,te rooog!
Pupici cu gust de Milka,deocamdata, insa astept pe-ai tai cu aroma de ciocolata Cote d'Or,mai fina si incomparabil mai buna!
L'automne

DOAR NOI spunea...

Ai sa razi, dar eu mananc si acum mentosane. Sunt fana adevarata. Bomboanele Cip le primeam mereu cand venea o verisoara de-a mamei in vizita. Daca ar mai exista, as cumpara si acum.
Imi plac produsele romanesti. Imi place ca sunt romanca. Cumpar si ciocolata cu rom (de la Romania :)) ).

Anonim spunea...

Am uitat sa mentionez tocmai celebra "ciocolata cu rom",pe care-o mananc si-acum cu placere! Era mai gustoasa pe vremuri!
L'automne

Anonim spunea...

Ia uite ce chestie! Doareu si cu mine ne gandeam si scriam in acelasi timp despre ciocolata cu rom! Fantastic! Am postat instantaneu! Wow!
L'automne

Diana spunea...

Stai ca peste postarea asta am sarit, nu vazusem ca voi deja va infruptati cu bunatatile de pe timpuri! Din pacate eu sunt mai "mititicuta" asa, singurele lucruri ce le-am prins au fost mentosanele, sucul acela in sticlute mici, Lamaita parca se chema, Skip (cel de ananas imi placea mult), bombonele Cip, pufarinii, gumele CinCin, Turbo (faceam colectii de surprize cu masini, le dadeam la schimb cu alti copii), imi placea iar foarte mult glucoza (oare asa se spune?!), aceea ca o ciocolata, doar ca alba si ne rupeam dintii in ea; Pepsi, care ca si L`automne spun si eu ca era mult mai bun atunci, si cam atat!
Da, imi place tare si mie ciocolata Cote D`or, belgienii sunt renumiti pentru ciocolata si pralinele lor, e plin pe aici de magazinele si buticuri pline doar cu tot soiul de ciocolata!
Iti trimit in dar un camion de ciocolata presarata cu un milion de imbratisari!!

Diana spunea...

Liza, dar se mai gasesc si acum mentosane? Exact ca alea ce erau pe atunci? Eu nu mai stiu, nu am mai mancat demult! Si mie imi placeau la nebunie! Chiar daca ma murdaream toata pe maini de la ele :)

Anonim spunea...

Cat mi-as dori sa-l primesc,nici n-ai idee!!!!!!!!! Sper sa mi se mai aduca de-acolo macar cateva,nu visez la camioane ca sunt modesta! Ma multumesc si cu mai putin,numai sa primesc!
Te pupic,draga mea! Saru'mana pt intentie!
L'automne

Diana spunea...

Cu mare mare placere!! Bine, doar cateva,oricum nu ai apuca sa le papi in timp si ar expira :)
Pupicei!!

Cory spunea...

Am urmarit si la tv emisiunea Apropo.tv si am revazut mai devreme cateva imagini de pe site... intr-adevar, mie una, imi face placere sa-mi amintesc de acele vremuri, cand vine vorba de branduri, de ce se gasea atunci si era mai bun decat acum... sau poate invers :)
Sunt foarte multe amintiri, eu le-as imparti pe categorii :
Alimentare
Imi amintesc de banutii de ciocolata, de guma tip tigara (era roz si buna la gust) apoi aparuse Turbo (de la care colectionam, la fel ca Diana, surprize cu masini pe care le puneam in carti, in biblioteca, sa se pastreze frumos intinse :)) mai erau si altele dar nu-mi amintesc numele, tot cu surprize cu artisti. Apoi sucul,Skip (era chiar bun), eugenii mancam si eu(apropo de asta, nici eu nu ma asteptam la Esca... nu stiam ca eugenia, pe care si azi o mananc, e pt saraci, hai sa fim seriosi...dar vb Dianei, oameni si oameni...
Oricum era mai buna atunci decat acum, mai erau biscuitii Poieni, care sunt si azi si sunt f gustosi, cu glazura de ciocolata. Serbet stiu ca imi cumpara mama de la cofetaria din cartier, mereu alta aroma (de lamaie, de trandafir sau capsuni). Tot la cofetarie acolo erau si prajituri f bune, dar imi amintesc ca era 3 lei un ecler si era foarte bun, nu ce este pe piata acum. Mai era si inghetata aceea la pachet, in hartie, de se topea toata pana ajungeai sa o mananci (era de vanilie, alba, sau roz); la gust era f buna. Alba parca se chema. Bombonelele Cip, erau super, mi s-a facut pofta si acum, cand imi amintesc gustul acela aromat, si cum se lipeau de limba; chiar am sa cumpar maine daca gasesc :))
Mai era sana sau iaurtul ala dulce, colorat, roz, era f bun (nu stiu cat de sanatos), dar stiu ca mergeam cu mamaia mea sa ducem sticlele de lapte la rand, pe la 6 dimineata si daca aveam noroc sa mai gasim iaurt luam vreo 2-3 sticle (era de 0.5l).Pufarin mancam des, pufuleti nu mai zic...
Ciocolata aceea pe care o cumparam de Craciun sa o punem in pom (multe sortimente). Apoi au aparut acadelele Topitop, batoanele de ciocolata Bunty parca, Bonibon.. si multe altele.

La haine : uniforma de scoala care era obligatorie si sper sa fie curand la fel, sa nu se mai faca atatea diferente intre copii, ca ala are bani ca eu nu am sau hai sa punem note pe ochi frumosi :(
De altfel, cred ca toti din generatia 80 am fost cel putin pioneri, daca nu soimi (la gradinita). Mai tineti minte ciorapii de sibiu, la cutie? :)) Apoi au aparut pe la bisnitari ciorapii cu licra...mamaaaa, ce misto ni se pareau !:)) Adidasi nu am avut dar purtam tenisi sau expadrile cum ziceau unii, de-aia de panza care se rupeau f repede, mai ales la degete:)

Revistele cred ca ni le amintim cu totii : Soimii patriei, Almanah, Scanteia, Pif etc.
Filmele (lista e lunga mai ales cu cele care au aparut dupa 89) si emisiunile de sambata dimineata pt copii (Omidé cu Anda Calugareanu, Aschiuta, apoi Ba da Ba nu si Fereste-te de magarus ! :) Tip top minitop... filmele cu karate pe care le prindeai de la rusi sau de la moldoveni (ma refer la cei din regiunea Moldova, pt ca in vesttul tarii prindeai sarbii sau polonezii, in sud-bulgarii, firesc :).

Electrocasniele : masina Albalux care doar spala, dar nu clatea sau storcea, de statea mama saraca jumate de zi sa le clateasca si sa le stoarca... Doamne... ce chin! apoi frigiderul bineinteles Arctic; rasnita de cafea si radioul portabil cu baterii de la rusi, magnetofonul, picapul si altele.

Cosmetice
Crema Doina pe care o folosea mama si pe care o folosesc si azi :), samponul la pliculete sau cel de urzica, apoi Palmolive, sapun Cheia,Fa, Bac, deodorantele (imi amintesc de Favorit si Farmec pe care le colectionam pe dulap dupa golire :) cum facea mai toata lumea)

Cory spunea...

Poate trebuia sa scriu commentul asta in alta parte dar tema este mult prea larga sa scrii in cateva cuvinte... eu doar ce mi-am amintit rapid:), dar daca vreti sa revedeti imagini, tip slideshow cum era atunci, de ce am avut parte ; si ar trebui sa fim mandri ca am fost poate ultima generatie care le-a trait dar si prima care s-a bucurat de asa-zisa democratie si toate cate au venit in tara dupa 89.
http://www.youtube.com/watch?v=fRFG5TbLgyI&feature=related - primul
http://www.youtube.com/watch?v=sIr3LKr3Rvs&feature=related -al doilea

Si tot cautand, starnindu-mi curiozitatea sau poate vrand sa-mi amintesc mai multe si nu am reusit, am mai dat de un forum, unde cineva a scris aproape in detaliu ce isi aminteste din vremea lui Ceausescu.
Poate am fost pe langa subiect, dar oricum e f iteresant si daca vreti sa va reamintiti :
http://www.gfxworld.info/forum/thread-9.html.
Parca retraiesc o parte din copilarie citind aceste randuri... ce vremuri...

Anonim spunea...

Cory,inghetata la pachet se numea Polar si avea mai multe culori,dupa aroma! Nu stiu ce varsta aveai la "revolutie" dar cred ca erai mai mititica,spun asta pt ca multe dintre marcile enumerate de tine sunt de dupa...'89. Skip,TopiTop,Bonibon,Jelibon,Sana nu existau inainte de revolutie,au partuns odata cu buticurile! Desene nu aveam decat Gala desenului animat si Mihaela,atat,restul dupa...!!!!! Chiar imi amintesc bine lucrurile astea pt ca eram destul de mare in '89! Oricum,asa cum zici si tu,erau toate muuult mai gustoase si mai sanatoase!
Salutari,Cora!
L'automne

Diana spunea...

Cory, mi-a placut mult cum ai povestit tu cu toate detaliile, ceea ce era pe atunci! Mi-ai amintit de copilarie, de gustul inghetatei Polar, a bomboanelor Bonibon, foarte frumos ti-ai amintit de toate!
Pupici dulci!!

Leo spunea...

faci un schimb de linkuri cu mine? Leo.mp3 :)