Interviu cu Dumnezeu

Category :

....................de Octavian Paler
-Ai vrea sa-mi iei un interviu? deci…..zise Dumnezeu. -Daca ai timp.… am raspuns eu.
Dumnezeu a zâmbit, spunând: -Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?
-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; că îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:
-Ca un parinte, care sunt câteva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le învete copiii Tai?
-Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oamnei se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi.
-Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva : ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a zis: -Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna…

15 comentarii:

Lavinia spunea...

Frumos! Alte vorbe sunt de prisos! Doar sa invatam si poate lumea va fi altfel!

Diana spunea...

Da, Lavi, daca toata lumea ar gandi ca tine si ar lua aceste vorbe precum sunt ele de adevarate si de profunde, lumea ar fi cu siguranta mai buna!

DOAR NOI spunea...

Sa-ti povestesc ceva: luni mi-a fost foarte rau. Trebuia sa ajung la o intalnire importanta,dar nu puteam sta in picioare. M-am asezat in genunchi si-am spus:"Doamne mi-e foarte rau. Fa in asa fel incat sa fie bine." Am sunat-o pe doamna pe care trebuia sa o intalnesc si ghici ce-mi spune:" Nu sunt in Bucuresti azi. Bine ca m-a sunat. O lasam pe saptamana viitoare?" "Multumesc Doamne am zis imediat. Esti langa mine."
Dumnezeu exista. Trebuie doar sa-l simtim si sa fim buni, sa ncercam sa facem ceva bun, ier ajutorul ni-l ofera imediat, neconditionat. Doar sa recunoastem ca a fost acolo, cu noi.
Pupici divini si angelici! Liza

Cristian Lisandru spunea...

Superb. Da, nici nu mai trebuie spus altceva...

ramai treaz spunea...

stiam interviul, super. pacat ca noi, romanii, ne apreciem valorile abia dupa acestea nu mai sunt printre noi.

multumesc ca ne-ai readus aminte de cel care a fost si va ramane mereu in inima mea: Octavian Paler !

Geanina Codita spunea...

Astazi a venit la scoala un fost profesor, o minune de om, fost director al liceului. O colega a spus "ne lipsiti, ne mai spuneati cate o gluma". Nu m-am putut abtine si am spus"de ce oamenii te apreciaza dupa ce dispari". Doamna care spusese ceea ce am scris mai sus a spus apoi timid"asa este, nu prea ne respectam!". Sunt oameni care nu se respecta nici pe ei insisi , atunci ce pretentii sa mai avem ...
Cat despre Dumnezeu, niciodata nu m-am indoit de faptul ca exista, ca este langa noi in orice moment, fie ca ne este bine, fie ca ne este rau.
Nu pot sa inchei fara sa-ti multumesc pentru florile divine pe care ni le oferi zilnic.Multumesc.

CORA spunea...

Diana, dacă ai posibilitatea,îţi recomnad să citeşti "Scrisori către Dumnezeu", care cuprinde gânduri pe care diferiţi oameni, cu meserii diferite, le trimit lui Dumnezeu printr-o scrisoare. Este atât de incitant să pătrunzi în relaţia dintre oameni şi Dumnezeu..să vezi că îndoieli au, cum se naşte credinţa! Superbă cartea!

Anonim spunea...

HRISTOS S-A-NALTAT,DIANA!
"Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea,daca isi pierde sufletul? Sau ce va da un om in schimb pentru sufletul sau?"
(Biblie,Marcu 8.36-37)
"Daca nu as fi decat tarana,
Decat bulgari rascoliti de vant,
Niciodata,Doamne,pentru mine
N-ai fi coborat pe-acest pamant.
.................................
Astfel dar,ce taina-ai pus in mine,
Daca Tu,Iisuse,Dumnezeu,
Ai luat un trup de suferinta
Si-ai venit sa mori de dragul meu?"

"Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu,ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre"
(Biblia,1 Ioan 4.10)

L'automne

Anonim spunea...

Trandafirii alesi si tema sunt in ton perfect cu ziua de azi,de mare sarbatoare! Si muzica imi place,nu e agresiva! E chiar minunata!!
Stiam si eu "dialogul" asta imaginar dar atat de ...real! M-a impresionat tocmai prin profunzimea adevarului cuprins acolo... Despre Dumnezeu nu se poate vorbi in cuvinte,se poate simti si trai.E o prezenta constanta in viata noastra,numai sa vrem sa vedem asta!Si daca avem impresia ca El nu ne asculta,ne-nselam amarnic.Faptul ca nu raspunde vrerii noastre de moment asta nu inseamna ca ne-a uitat,poate doar ca mai trebuie sa asteptam,poate ca ceea ce ne dorim nu e pt noi...
"El e unul singur,acolo sus,si noi suntem toti copiii Lui...si facem atata galagie,ne luptam unii impotriva altora,ne prigonim si ne uram!Unii suntem evrei,altii crestini,altii mahomedani,dar suntem toti fiii aceluiasi Tata Ceresc..."(citat din "Papucii lui Mahmud" - Gala Galaction).
Stiu o povestioara f frumoasa si e cam asa,in mare...Se spune ca odata cineva il intreba pe Dumnezeu de ce n-a fost permanent cu el,de ce l-a parasit?...Mai ales la greu i se paruse lui ca Dumnezeu il uitase... Atunci Dumnezeu ii arata un tarm,o cale lunga pe care se observau 2 perechi de talpi,ale omului si ale Sale iar din loc in loc nu mai apareau decat cate o pereche de picioare...Omul intelegand ca Domnul ii aratase calea vietii sale si ca fusese insotit mereu de El,ii reprosa ca acolo unde erau doar 2 picioare insemna ca fusese lasat singur,uitat. Dumnezeu ii spuse atunci ca pe portiunile acelea de drum nu erau picioarele omului ci ...doar ale Sale,purtand pe om in brate!!!!!!!! Adica perioadele alea fusesera atat de grele pt om incat Dumnezei il tinuse in brate,sa-l ocroteasca!!

Cred cu tot sufletul si toata fiinta mea in Domnul Dumnezeu! Toti ar trebui sa stim Crezul,sa ne punem vietile in mainile Sale si mai ales sa-L primim in noi cu toata dragostea si piosenia cuvenite!
"Doamne,da-mi putere sa duc greutatea zilei care incepe si toate intamplarile din cursul zilei. Calauzeste vointa mea si invata-ma sa ma rog,sa cred,sa nadajduiesc,sa rabd,sa iert si sa iubesc.Amin."
Iti multumesc pentru toate darurile Tale,Doamne! Tu stii cel mai bine ce e pentru mine!

Draga mea,cuvintele sunt intotdeauna sarace pt a putea cuprinde imensa noastra plecaciune in fata maririi Sale...Fara El nu suntem nimic,cu-adevarat nimic,oricat am vrea noi sa ne socotim de grozavi.Bogatia sa fie in sufletele noastre pt ca El nu se uita la frumusetea noastra exterioara,la cat am agonisit si cu ce vorbe mestesugite ne exprimam...
Dorindu-ti o zi la fel de minunata ca si aceasta mare sarbatoare,te sarut,draga mea si astept parerile tale,oricare-ar fi ele...
L'automne

Diana spunea...

L`automne,
ADEVARAT S-A INALTAT! Vorbele tale de sarbatoare m-au imbratisat parca intr-o asa zi de mare! Multumesc! Ai inlocuit-o cu succes pe mamaiuta mea, numai ea imi spunea asemenea cuvinte frumoase despre bunul Dumnezeu! Parca am auzit-o pe ea in tine! E atat de frumos sa vezi ca mai exista oameni ce pot vorbi astfel despre Dumnezeu, ce au credinta, in lumea asta in care parca totul a ajuns sa conteze mai mult decat lucrurile acestea!
Povestioara m-a lasat fara grai, atat de frumoasa e, te face sa iti pleci capul si sa te simti mic de tot inaintea lui Dumnezeu! Niciodata nu m-am indoit de existenta Sa, chiar si in cele mai grele momente, le-am luat pe toate ca fiind date de El, ca fiind voia Sa! Am primit educatia asta de mica, am fost invatata cu frica de Dumnezeu, mi se tot repeta ca "suntem nimic fara El", mi s-a intiparit bine in suflet credinta si m-a ajutat sa devin omul de azi.
Ma bucur mult ca iti plac florile de astazi si muzica!
Te sarut si iti doresc o zi pe atat de frumoasa precum sufletul tau!

Anonim spunea...

Ti-a placut "Amintirea ta" - Spin?? Vezi videoclipul si da sonorul ceva mai tare,numai daca vrei! Apare aici si actorul Dan Bordeianu,ai vazut? Bine ca a scapat de sclifosita de Adela Popescu...,cuplata acum cu un tip in varsta si cu muuulti bani! Asa cum si-a si dorit,de altfel!
L'automne

Diana spunea...

Da, mi-a placut mult! Merci pentru piesa! L-am vazut si pe Dan Bordeianu si am ramas putin uimita, nu ma asteptam sa il vad , dar e un actor bun si a iesit un clip frumos!
Am vazut ca banii au contat mai mult, cu toate ca niciodata nu poti sti ce a fost intre ei, ce s-a intamplat de fapt!
Ai papat azi oua rosii, cozonac, pasca? Eu doar ce am cumparat ceva dar nu se aseamana nici pe departe! Offf, mi-e dor de mirosul de cozonaci de acasa si de atmosfera de sarbatoare! Aici joia trecuta toata lumea a fost libera, magazinele toate inchise, s-a sarbatorit L`Ascension (Inaltarea), dar astazi e doar o zi obisnuita! Imi place la ei faptul ca au multe sarbatori legale in care toata lumea sta acasa :) dar cine stie cati dintre ei traiesc si in mod spiritual sarbatoarea in sine!
Pupici veseli si dragastosi!

Anonim spunea...

Draga mea iti raspund pe larg un pic mai tarziu! Scuza-ma,te rog!
Si eu te pup muuult!
L'automne

Diana spunea...

Liza
chiar asa mi s-a intamplat si mie de multe ori, la multe rugaciuni mi s-a raspuns cu mici minuni, dar de multe ori ma simt vinovata de faptul ca in cele mai multe cazuri alerg la El atunci cand sunt in nevoie si mai putin dupa, sa ii multumesc, sau nu o fac cu aceeasi ardoare! Si ma simt o mica profitoare uneori!

Cristian, ma bucur ca ti-a placut!

Ramai treaz,
din pacate cam asa se intampla de cele mai multe ori, apreciem omul abia dupa ce el nu mai e, nu ai observat ca si in viata noastra se intampla asa deseori? Descoperim valoarea celor dragi si cat de mult inseamna pentru noi atunci cand nu suntem aproape de ei!

Geanina,
tocmai ce scriam si mai sus despre asta, e neplacut sa fie asa, de asta trebuie sa ne bucuram mai mult de cei de langa noi si sa ii pretuim mai mult! Ma bucur tare mult ca de fiecare data ai admirat si laudat floricele de pe raft, stiu cat de mult iti plac!

Cora,
multumesc frumos pentru recomandare, dupa cum o descrii pare o carte interesanta, o voi cauta pe net, sper sa o si gasesc! Iti dau de veste! Multi pupici!

Cory spunea...

Frumoase cuvinte! Tot ce pot sa spun e ca mi-as dori ca lumea asta, ca oamenii, sa fie mai buni unii cu altii, sa na dam seama de ceea ce suntem, apoi sa-i judecam pe altii, sa ne caim pt pacatele noastre, sa multumim pt ce avem, sa daruim, sa iubim, si abia apoi sa mai avem curaj sa mai si cerem... poate altii au spus-o in cuvinte mult mai frumoase, eu spun doar ce simt acum, ce-mi trece prin minte...
Adevarul in totalitate nu putem sa-l aflam decat dincolo de moarte, asta daca exista viata de dupa ... eu m-am indoit de Dumnezeu si imi pare sincer rau; poate ca si acum, uneori, mai am dubii, in ceea ce priveste biserica, regulile impuse de aceasta...
Stiu doar ca exista ceva sau cineva mai presus de orice, ca nu tot ce se petrece in lume, cu oamenii, tot Universul asta, nu e o intamplare... toate sunt randuite si... omul e perfect! deci cine ne-a facut e insasi perfectiunea ! :)
Ce pot sa mai spun, altii au facut-o mult mai frumos inaintea mea, asa ca ma inclin...