Suflet plin

Category :

...pentru ca astfel imi e acum acea parte nevazuta a trupului! Mi-e sufletul plin. Pentru ca zilele acestea l-am hranit cum nu se poate mai bine. Cu bucati alese, care mai de care mai placute lui. Daca ii veti da si voi sa asculte aceste piese minunate de aici si il veti bucura cu superbele versuri de mai jos (cat si acelea lasate la comentarii de catre L`automne si Broscuta) sigur se va simti si al vostru atat de plin precum e acum al meu!
Sufletului nu ii trebuie multe. Poezia e asemenea unui clopot al cunostintei noastre pentru a ne trezi din superficialitatea de zi cu zi. Sa ne oprim o clipa din valtoarea vietii si sa acordam si interiorului nostru putina caldura! Intotdeauna are nevoie..
Suntem prea preocupati sa fim rai, sa crestem maracini acolo unde ar trebui sa fie un coltisor de rai... Insa daca am deschide bratele si am primi ceea ce e atat de frumos in lumea asta, daca am privi o floare, un copil, natura in splendoarea ei, am citi cateva versuri pe acordurile unei melodii de suflet, am avea sufletul plin!

29 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Draga Diana,
se simte ca nu mai traiesti in Romania unde oamenii nu dorm cu anii deoarece dorinta de razbunare este mai mare decat aceea de a se odihni, de a-si face viata frumoasa cum spui, ascultand o melodie superba, citind o poezie din care ar invata arta de a trai . Multi au viata goala, pustie, sunt preocupati de o idee fixa, nici macar nu-i compatimesc, isi merita soarta.Este grav din punct de vedere al sanatatii, daca ajungi sa fii preocupat de viata altuia, de cum sa urzesti impotriva altuia, uitand ca toate acestea au efect de bumerang. Ce rezultat au toate acete gainarii, invidii? Sfarsesti prin a-ti face rau singur(a), uiti sa iti mai traiesti viata, sa te bucuri de tot ce te inconjoara fiindca ai sufletul inveninat. Poate te vor crede cativa , insa pe parcurs oamenii nu sunt atat de prosti precum ii socotesti, realizeaza cine esti cu adevarat, vad ca tu nu esti in stare sa faci nimic, nici macar cat cel pe care il ponegresti si ajungi sa o sfarsesti singur(a). Dar este alegerea fiecarei persoane, trebuie sa-i lasam sa incerce ceea ce vor poate asa vor intelege ca viata e scurta , poate prea scurta cateodata si nu au apucat sa se bucure de nimic fiindca au fost prea preocupati de vietile altora. Te imbratisez si scuze de pauza insa avem Ziua portilor deschise sambata la liceu si muncesc pe rupte ca totul sa fie bine.

Geanina Codita spunea...

aceste*, imi cer scuze.

Diana spunea...

Geanina,
Cred totusi ca nu tine neaparat de locul in care te afli cat de caracter si de sufletul fiecaruia. Daca unora pur si simplu le place sa isi umple aceasta viata cu tot felul de lucuri marunte si insignifiante si sa le pese mai mult de necazurile celor din jur decat de propria persoana, atunci nu e atat de bine!
Te imbratisez si eu si iti doresc mult succes si putere de munca!

Cristian Lisandru spunea...

Da, sufletului nu-i trebuie multe. Are nevoie de puţin. Nu cere, nu strigă, e mut. Doreşte şi trebuie să ne dăm seama când putem să-i oferim acea împlinire de care are nevoie. Mi-a plăcut foarte mult această postare...

Diana spunea...

Multumesc, maestre :) Eu ridic palaria in fata ta, caci de fiecare data te citesc cu aceeasi placere si poeziile tale imi umplu sufletul, de asemenea!

Geanina Codita spunea...

Diana,
ai pus punctul pe i.;;)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

da. e mai greu cu poezia pe strada mea :) cat despre a fi mai bun, este intr-adevar o chestie de dorit... ce constat eu e ca doza de soc de care avem nevoie (in viata sau pe net) e din ce in ce mai puternica. as spune deci ca chiar ne indepartam de ideea de a fi mai buni. bine, exista in continuare oaze de okayness, ca sa zic asa, iar blogul tau este una dintre ele... speranta inca nu a disparut.

altceva voiam insa sa spun: sunt ceva culori pe blogul tau dar ma surprinde placut ca ele se armonizeaza ale naibii:) e tare placut ochiului. le cam nimeresti, de cate ori le schimbi. raman la impresia ca si acum blogul tau e unul dintre cele mai placute ochiului din cate mi-a fost dat sa vad.

Anonim spunea...

E-adevarat! Suntem atat de impovarati sufleteste de grija zilei de maine...Ne pierdem uneori prin hatisul gandurilor,nelinistilor,nedreptatilor...Cu toate astea nu ne pierdem bucuria de-a descoperi o carte buna,un vers sensibil,o melodie usoara ca un susur de apa limpede,de-a ne abandona iubirii Lui Dumnezeu...E minunat sa stii ca cineva se gandeste cu drag la tine si ca te poarta in rugaciunile sale...Pt suflet,toate astea sunt miraculoase...

"Se leagana arborii-n vanturi
Cu frunzele cate mai sunt...
Pustie-i padurea de canturi,-
Eu trec prin padure si cant.

Sunt singur,si toamna ploioasa
Revine asa de curand!
O groaza de ganduri m-apasa:
Tot sufletul meu e un gand..."
"IN TOAMNA"-ST.O.IOSIF 1894

PS.Si pt ca impartasim aceleasi bucurii sufletesti,daca vrei,alege cate melodii poftesti din lista pe care tocmai i-am lasat-o Broscutzei(prietenii stiu de ce!)...Mi-a luat ceva timp dar cand stiu ce fetite dragalase se vor bucura de acordurile ei tulburatoare....
Mi-e tare somn dar tot iti trimit niste pupici somnorosi sa-ti tina de urat pana maine dimineata!! Ti-am mai zis cat de tare-mi place playlistul,da? Ei,lasa ca-ti mai zic din nou,meriti! Muzica aleasa dincolo,in lista de care-ti spuneam,e mai romantioasa,asa ca pt evenimente speciale...
Hai ca iar uit sa plec...Pa,pa,pa,draga mea!!!
L'automne

Diana spunea...

Ciprian, multumesc frumoooos!!! :-*
Hai ca in mare sunt 2 culori, rosu si verde:) am modificat acest template incat sa se vada frumos si sa fie placut ochiului! Ma bucur ca iti place, sincer!! Multumesc din nou pentru apreciere!!

Diana spunea...

L`automne, scumpica mea, uite cum credeam eu ca se scurge ziua fara nici un cuvintel frumos de la tine!! Dar am intrat si am gasit, nu unul, ci mult mai multe!!!! Abia astept, indata ma duc la Broscuta sa testez terenul :D sunt sigura ca voi gasi doar minunatii acolo!! Marca L`automne!
Superba si aceasta poezie, minunataaaa!!! Sa imi mai lasi din preferatele tale, te roog mult!
Somnic dulce, draga mea prietena! Si pupici pe ochisori!

DOAR NOI spunea...

:-* Salutare!
Am devenit o natie de oameni rai. Cel putin Bucurestiul e cumplit. Oameni care te lovesc in timp ca astepti sa urci in autobuz, pentru a nu-i ocupa locul pe scaun; oameni care se bucura de o neureusita de-a ta; oameni care se bucura ca ai si tu un necaz;
Daca iti pastrezi sufletul plin cu lucruri frumoase la care sa te gandesti in momente grele, e singura ta sansa de a SUPRAVIETUI.
O zi senina, pupici veseli, aromati si optimisti, zambete si bucurii la tot pasul.

DOAR NOI spunea...

Primul lucru pe care il fac dimineat ete sa citesc blogul tau. Sa ma uit la florile de pe raft. Imi plac la nebunie. Imi voi face si eu buchete frumoase si vesele saptamanal. Imi plac de asemenea, vazele. Sunt fascinate.
Am primit un fir de bambus. Sunt tare mandra de el.

Anonim spunea...

Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil. Abração

Diana spunea...

Doareu, multumesc tare mult pentru vorbele tale atat de frumoase! Iar ca vii atat de des aici nu poate decat sa ma bucure! Abia astept sa vin si eu la tine sa iti admir floricelele!
O seara frumoasa si calda! Pupici multi!!:-*:-*

DOAR NOI spunea...

Seara buna!
Mi-am luat doua carti frumoase. Una de poezie. Spiridon Popescu. Am sa iti trimit niste versuri.
Mi-am cumaprat si garofite de culoare lila.
Imbratisari mii si mii, pupici voiosi si nazdravani.

Anonim spunea...

Salutare! Ti-era dor de mine?! Bine ca mi-ai dat mana libera si la versuri ca ...n-o sa mai scapi!!....

"Nu ploua,norii nici nu vor sa treaca...
Stau in halat,privind mahmur afara;
Mi-e lene rau;uratul ma omoara;
Deschid fereastra:pacla ma ineaca.

Ma culc s-adorm,dar somnul mi-e povara;
O dimineata umeda, posaca,
Patrunde in odaia mea saraca...
O,de s-ar face-odata primavara!

Dar...fulger alb a scapatat in zare:
Se misca norii,izbucneste ploaie;
Prelung si surd un sunet vuie,creste,
Rabufnind voios in departare!
Eu joc de bucurie in odaie,
Si-n pod o randunica-mi ciripeste..."
"Vesele semnale"- St.O.Iosif

N-o sa crezi dar asa era situatia de dimineata! O tensiune fantastica-n aer...,dupa care s-a pornit o ploaieeeeeeee binecuvantata!!!!!!!! Aerul s-a rarefiat rapid iar randunica e aici,pe bune!! De cativa ani la rand vine de peste mari si tari....Doamne,imi sunt asa de dragi,mor dupa ele! Ma topesc cu trilurile lor!
...................................................Iata ca am ceva si pt seara,la fel de frumoasa si potrivita!
"Te simti mai singur asta-seara
Mai mohorata-i azi odaia...
Auzi cum siruie afara,
De-a lungul stresinilor,ploaia!

Trist,ca o plangere-necata,
Rasuna-n noaptea cea pustie,
In noaptea asta-ntunecata
Ce-ti pare-un veac de insomnie...

Si cum in van te lupti cu firea
Sa cauti vietii tale tinta,
Sa smulgi o raza din orbirea
Din patimi care te framanta,
Se-nalta-n mintea-ti aiurita
Stafia vremilor uitate,
Privindu-te nedumerita,
Cu bratele incrucisate..."
"Singur"-St.O.Iosif

Hai ca tot ale noastre,romanesti,sunt mai frumoase,nu?? Transmit atata fior,atata pace...Iti regenereaza sufletul,pur si simplu! Daca nu ne-am retrage in coltisorul nostru si n-am citi chiar ca "ne omoara uratul"(vorba poetului!) si n-am mai avea nicio sansa! Mai ales in lumea in care traim!
Cred ca incepe sa ploua din nou...,exact ca-n poezia de seara! Si poetul tine cu mine!
Draga mea,cu ocazia asta iti trimit pupici umezi de la atata ploaie plus o imbratisare calda-calda cat sa nu te-apuce frisoanele de la pupicii uzi! Vezi cata grija am? Fara comentarii!
L'automne

Anonim spunea...

Vaaaaai,de unde a aparut limbuta aia scoasa????????? N-am pus-o eu!!!!!!!!!! Acolo ar fi trebuit sa fie "pacla"!! Hmmm! Nu ca n-ar fi simpatica dar.....de unde si pana unde?? Ce amuzant!!
L'automne

Diana spunea...

Buna, L`automne!! Cum sa nu imi fie dor de tine, fiecare zi fara tine aici pe raftulet e mai pustie si mai saraca, sa stii!
Chiar e o bucurie sa citesc aceste versuri, sunt absolut minunate!! Iti sorb fiecare cuvantel cu cea mai mare placere!!
M-am prapadit de ras la faza cu limbuta!! Ai pus doua puncte si probabil langa "p"-ul de la pacla a iesit limbuta :P Ai fost draguta foc!!!!
Mai astept versuri alese sa ne mangaie sufletele, somnic dulce si pupici voiosi atat tie cat si randunicii!

broscutza spunea...

Fetelor ce bucurie e pentru mine sa va am alaturi! Nici nu stiti ce relaxare si cata fericire imi aduceti seara cand, moarta de oboseala, imi incarc bateriile si ma inseninez cu cuvintele voastre frumoase! Abia astept sa deschid calculatorul sa vad ce mai zic fetele mele...Raftuletzul a devenit loc de intalnire cu prietenele dragi si nu mai pot sta fara el.

broscutza spunea...

stiti cum e? Vii acasa obosit mort, de la munci, de la probleme, de la oameni amari la suflet, nu mai ai putere nici sa zambesti, esti demoralizat, esti cam dezamagit de lumea inconjuratoare, te intrebi in ce directie merge omenirea asta...
Acasa...redescoperi caldura caminului tau, iubirea care se simte in aer, mana tandra a dragului tau, care te intreaba cum ti-a fost ziua, ochii iubitori si plini de tandrete, zambetul care te cucereste de fiecare data, apoi juma de ora primesti neconditionat dragostea catzelului tau, care e cel mai fericit ca ai venit acasa, si iti arata asta prin tot ce face, apoi iti simti prietenii aproape, printr-un telefon, sau poate o vizita, sau poate un email sau poate chiar un blog, pentru prietenii de departe, si astfel te minunezi ca ai atata lume iubitoare si plina de afectiune in jur, te relaxezi si zambetul iti revine mult mai puternic, inima ti se incalzeste, si optimismul e mai sus ca niciodata... Si iti spui zambind fericit: Hai ca se poate! Mai e totusi o speranta pentru lumea asta, pentru noi toti! Atata timp cat exista oameni de atata valoare, de atata noblete, atunci mai avem o sansa!
Eu...voi lupta cu viata cu zambetul pe buze si cu iubire in suflet! Si nu voi uita sa fiu si copil cateodata, sa stiu sa ma bucur si de lucrurile marunte, care de fapt formeaza viata noastra! Si..atata timp cat avem parintii langa noi...avem dreptul sa mai fim copii!
Va iubesc!

broscutza spunea...

Si stiti cum se zice: Ne luptam cu toate, ne zbatem si ne chinuim, sperand ca intr-o zi va venii si viata buna pentru noi... si dupa ani si ani...ne dam seama ca de fapt asta a fost viata..cu bune si cu rele, iar noi nici ne-am realizat, si a trecut asa..parca prea repede...si nici macar nu ne-am bucurat!! Asa ca hai sa ne bucuram...sa vedem parte frumoasa a lucrurilor, si sa descoperim minunea vietii: O floare, un rasarit, o adiere cu miros de Dumnezeu, o mangaiere, un zambet, un cuvant cald, o carte frumoasa, un animalu care te iubeste neconditionat, un copil, mama, un cadou, o plimbare in parc, o piesa de teatru, o bere cu prietenii, o seara cu fetele, o cina in doi...orice...Redescoperiti viata si bucurati-va de ea! Va iubesc si va respect!

broscutza spunea...

Erata: " iar noi nici n-am realizat..." ..SCuziiiiiii!! De oboseala!!;)

broscutza spunea...

aaa...sor-meo, ti-am zis azi cat de minunata esti? Nu?? Iti zic acuma...esti minunata si pretioasa si floare rara!!

Diana spunea...

Ce surpriza, broscutza mea scumpa si draga!!! Ti-am citit fara clipire fiecare cuvintel si mi-a ajuns direct la inima! E minunat sa vezi ca mai exista si oameni atat de buni si atat de calzi la suflet in ziua de azi. Oriunde ai merge parca iti dai seama pe zi ce trece oamenii sunt tot mai rai, cau disparut valorile morale de odinioara, acum e cursa asta infernala pentru supravietuire in care se uita si de aceste lucruri marunte ce ne fac viata atat de frumoasa...
Nu stiu cum se face dar ma regasesc in fiecare cuvintel spus de tine, atat aici cat si la tine pe blog si parca nu imi vine sa cred cata asemanare poate exista!! Deci cum ai zis si tu, nu ne-am facut surori degeaba :)
Iti multumesc cu toata inima ca esti mereu aici cu sufletul tau cald si bun! Insa oameni atat de iubitori si atat de pasionali greu mi-e dat sa intalnesc in ziua de astazi. Sper ca iubi al tau sa se considere un norocos si sa ii multumeasca lui Dumnezeu pentru un asa cadou ce i-a fost facut in viata, adica TU! Esti minunata si imi doresc ca nimic in viata sa nu iti umbreasca fericirea!
Multumesc de un milion de ori pentru vorbele tale ce mi-au incalzit inima!! Incredibil cum se pot lega prietenii si asa pe nevazute,nu?
Sa stii ca o sa vreau sa te intalnesc sor-meo chiar daca eu voi fi la Iasi si tu la Bucuresti, gasim noi o cale!! Iar la anul, daca da Domnul si ajungem cu bine, o sa vin sa te vad mireasa si sa joc la nunta ta :X :X te anunt de pe acum, nu imi trebuie invitatie de la sor`mea :D
Pupici dulci si imbratisari de la departare!!!

Diana spunea...

Auci au* nu cau :) Si am si papat niste cuvintele pe ici pe colo, dar se intelege,nu? :P

broscutza spunea...

Se intelege sora draga, nu-ti fa griji! Cuvintele tale nu le citesc, le simt... Si sa stii ca mi-au dat lacrimile! SI sincer nici nu m-as fi gandit sa ma marit fara sor-mea langa mine! Eu ti-am zis de anul asta chiar, ca mi-ar fi drag sa te am langa, dar stiu ca esti departe, si sper ca la anul sa fii mai aproape si sa iti arat cat mi-esti de draga strangandu-te in brate in realitate, nu numai online. Oricum sa stii ca si acum te simt aproape, sufleteste esti chiar langa mine si te ador pe zi ce trece mai mult, pentru ca imi faci viata mai frumoasa! Ne vom vedea mai mult ca sigur, nu scapi tu asa usor!!Si sa stii ca la nunta mea va mai fi cineva care te indrageste mult LIza- Doareu, care este o persoana minunata si o foarte buna prietena! Ar fi dragut sa fie si L'automne cu noi, si deja o sa am o nunta de vis!!HIhihi!! Vezi imi cam place sa visez...pestii astia!!;)) Mii de pupici si de imbratisari!!

Anonim spunea...

Fetelor,m-ati facut sa plang... Pai unde mai gasesc eu atata simtire curata ca la voi?? Multumesc Lui Dumnezeu ca mai exista oameni buni,valorosi tocmai prin caracter!!!!! Si eu m-am regasit in fiecare cuvintel de-al vostru! Traim vremuri asa de infernale ...ca suntem la un pas s-o luam razna! Cine mai are nevoie azi de sentimente,de bun simt,de fidelitate? Toti trag in toate directiile calcand in picioare oamenii buni si sensibili!!!!! Va iubesc fetelor,sunteti o raza de soare care-mi insenineaza si-mi incalzeste inimioara!! Va urmaresc discutiile si cand vad ca ma pomeniti si pe mine...ma topesc!! Sunteti mi-nu-na-te si asta e putin spus!! Dienutza e la fel de pesimista ca mine dar nici ea nu vrea sa tradeze acest lucru,vrea sa creada pana la capat in puterea binelui(ca si mine!) dar Broscutzica e soarele nostru de la care ne incarcam noi bateriile,generator continuu de tandrete si exuberanta... Broscutzica e plina de energii pozitive si suntem atat de fericite sa le primim!!!!!!!!! Stiti cat sunteti de speciale,fetelor? Ma coplesiti!!!!!!!!!!!!!
Va pup si va imbratisez strans,strans de tot,sa nu va pierd de drag!!!!!!!!!!!!!!
L'automne

Diana spunea...

Doamnee, ce a devenit bloguletu` meu, daca imi spunea cineva cu cateva luni in urma cand l-am facut, in ce minunatie se va transforma, cu siguranta nu mi-ar fi venit sa cred!! Si asta datorita voua!!!
Am sufletul trist din cauza departarii de cei dragi dar voi fiecare zi mi-o luminati si mi-o faceti FRUMOASA! Nu imi vine sa cred ce fiinte deosebite si minunate sufleteste am intalnit aici! Pare un vis, serios vorbesc!!
Imi sunteti foarte dragi, nu imi gasesc cuvintele..nu credeam ca prin intermediul asta voi cunoaste oameni atat de deosebiti! Dar viata e plina de surprize, si inca o data mi se confirma ca cineva acolo sus chiar ma iubeste!
Cum spuneai si tu L`automne, eu nu mai credeam in fiinte bune, pure, transparente, foarte greu cineva imi castiga increderea pentru ca e adevarat, in ziua de azi te astepti la ce e mai rau din partea oamenilor! Dar uite ca nu e asa, va multumesc ca pe fiece zi ce trece, imi schimbati aceasta gandire!
Broscutza mea draga, daca sunt acasa atunci (si imi place sa cred ca voi fi), vin cu siguranta!! Si cand nunta se va sfarsi ma voi aseza mandra la calculator, voi deschide raftulerul si voi posta pozele langa cea mai frumoasa mireasa! ;;) Abia astept sa o cunosc si pe Liza, ce ma bucur!!!
L`automne, tare bine ai spus, Broscutzica chiar e plina de energie pozitiva, ce strabate mii de km si imi ajunge direct in suflet!
Ma mandresc cu voi si nu sunt cuvinte care sa exprime bucuria ca v-am cunoscut, ca sunteti aici mereu, alaturi de mine! Stiu ca o sa urmeze un drum lung, ani de zile in care o sa ne facem clipele minunate in aceasta lume potrivnica!
Va imbratisez cu tooooooot draagul!!!

broscutza spunea...

Fetelor, va rog sa nu ma mai faceti sa plang ;)) ...Sau poate nu... Reformulez: va rog sa ma faceti mereu sa plang ca acum: de fericire!! Si mai bine...haideti sa radem, si sa ne veselim,..si ca sa va dau un motiv mai mare, faceti-mi o vizita, ca v-am pregatit o supriza! Va iubesc tare tare mult! Sunteti minunate!