Sunt revoltata!

Category :

Da!! Extrem, inimaginabil de revoltata si indurerata totodata! Nu mai traiesc de aproximativ un an in Romania insa mi-e un dor nebun de tara mea si imi doresc cu ardoare sa ma intorc! Da, printre cocalari, bestii, nenorociti si oameni ce vor cunoaste adevaratul inteles al cuvantului "civilizatie" poate niciodata! Acum mi-a vorbit ratiunea. Sufletul imi spune altceva, el vede ca de obicei doar lucrurile bune si frumoase. Si in acest caz, cu siguranta castig de cauza va avea cel din urma, nu ii pot ordona, oricat m-as chinui!
Nu pot sa nu citesc in continuare, zi de zi, ce spune presa din Romania. Zi de zi ma uimeste dar azi m-a socat de-a dreptul! Nu oamenii de presa ci un articol in care era prezentata schingiuirea unui biet animal pentru a fi dat hrana leilor intr-o gradina zoologica din Braila. Era prezentat si filmuletul cu toata desfasurarea evenimentului insa nu am putut apasa play. Pentru ca pur si simplu nu pot sa ma uit la asa ceva! Dar cuvintele, descrierea cu lux de amanunte parca m-au teleportat la locul cu pricina. Doamne, Maiculita mea!!!!!!!! Nu pot sa imi revin! Cum poate tine pamantul asemenea bestii?? Ma tot intreb dar fara nici un rezultat..
În înregistrare, se vede cum doi angajaţi leagă o funie de gâtul calului şi apoi de un copac. În continuare, unul dintre ei loveşte animalul cu cruzime, sperând că, dacă se va prăbuşi, se va spânzura singur. După câteva minute, calul cade la pământ, fără suflare.
Si totusi acesti oameni nu-s singurele bestii din poveste, ci ca sa vada toata lumea si sa se convinga pentru a nu stiu cata oara ca tot sistemul e infect, criminalul a primit o amenda de 600 de lei, atat!! Da nu-i bai, ca pun toti angajatii mana de la mana, impreuna cu d-na directoare si scot omu` din impas! Noi sa fim sanatosi!
Dar oare oamenilor astora, daca cineva i-ar supune la asa ceva, ei ce ar simti? Nu s-au gandit ca si acel nevinovat animal e si el un suflet, are si el un trup, poate simti si el durere? Ce fel de oameni sunt acestia? Si toate astea pentru a fi dat de mancare la lei!
NU am fost niciodata de acord cu existenta gradinilor zoo, cel putin NU in Romania! Acestea sunt de stat, nu? Pai banii aceia ce provin din incasarile biletelor si ce le mai sunt alocati de la buget pentru a asigura hrana animalelor, curatenia sau cele necesare unei bune functionari (chiar si acei putini bani), credeti ca se duc acolo? Eu una, nu! Si leii sunt lei, nu-s iepurasi, le trebuie mancare, nu gluma! Si cum banii sunt in masina sau vila directorului, e logic ca incet incet sa purcedem la sacrificarea altor animale, nu?
De ce tinem mortis sa avem gradini zoologice infecte, cu biete animale moarte de foame ce sufera dupa mediul lor natural ?! De ce? O prietena a vizitat acum ceva timp in urma o gradina zoo in Germania si vreau sa va arat niste fotografii. Si ele sunt tinute tot in captivitate, dar nu se prea vede asta. Nu-s inchise intre 4 gratii de marimea unei camere de apartament ci le-a fost creat un mediu cat mai aproape de cel natural. Poate exista si la noi asa ceva si nu stiu eu, e foarte posibil, dar ma indoiesc!
Cateodata mi-e atat de rusine si unele lucruri mi se par atat de strigatoare la cer, incat nu am cuvinte sa descriu tot acest sentiment! Dar imi iubesc tara. Sau poate pe unii oameni ce ma leaga de ea, in conditiile date nici eu nu ma stiu ce as putea iubi la ea! Pardoxal, dar nu as mai da-o pe alte 100! Oare pentru ca sufletul vede si retine mai mult lucrurile frumoase?! Da, datorita acestui lucru!

22 comentarii:

Viorel Iraşcu spunea...

Absolut de acord cu tine . Vio

Bejenaru Gabriela spunea...

din pacate este tara tuturor posibilitatilor la noi,este foarte dureros ce se intampla unii oameni..daca putem sa ii numim asa,sau besti cu chip de om trateaza un animal in acel mod de cruzime au si animalele aste o viata totusi.

Lavinia spunea...

Am vazut si eu aseara stirea si am ramas uimita de ce pot face niste "oameni"! Pe de alta parte nu stiu de ce ma mai mira astfel de cazuri pentru ca zi de zi ma lovesc de tot felul de lucruri anormale in tara asta.

DOAR NOI spunea...

Draga mea,
Traim intr-o lume extrem de rea. Imi amintesc de mail-urile primite cu omorarea focilor sau a balenelor. Astfel de lucruri deci, nu se intampla doar in Romania.
Banul are putere peste tot in lume. Din pacate.Asa exemple sunt multe.Imi amintesc si de cazul cainilor comunitari din Romania cand a venit Brigitte Bardot ca sa faca asociatii.
Sa ai o zi frumoasa.

DOAR NOI spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Sz1idnMQFOA&NR=1
O melodie care sper sa iti placa si sa intelegi ca un zambet poate face minuni. :-*

Diana spunea...

Vio, multumesc pentru comentariu si te mai astept!

Gabriela, sa stii ca si mie imi place sa spun ca cei care au numit America tara tuturor posibilitatilor, nu au vizitat Romania! Sa vada la noi. Imi pare rau ca e din punct de vedere negativ numita astfel, si nu dintr-unul pozitiv.

Lavi, offf din pacate asa e :(

Liza,ai dreptate, si stiu ca lumea e rea peste tot si au fost intalnite cazuri de genul asta si la "case ma mari", dar parca la noi se intampla tot mai des. Insa cine stie cate se intampla si nu ajung si la urechile noastre!
Multumesc pentru mlodie, e superba!

Cristian Lisandru spunea...

Am văzut şi eu acele imagini şi am rămas şocat... Ce poţi să le faci unor astfel de oameni-animale? Nu ar trebui ţinuţi în cuşti, ca să-i arate animalele cu lăbuţele?

Anonim spunea...

Problema Gradinilor Zoo este una extrem de dureroasa!! La fel si situatia de la Rosia Montana - cutremuratoare!!!!!!!!!! Doamne,atata nedreptate si ignoranta!!!!!!!!!!Strigator la cer!! Pana unde si pana cand???????? Asistam neputinciosi la ororile astea care ne calca-n picioare,zdrobindu-ne... Ce face presa,ce fac organizatiile astea care se lauda cu programele lor de ocrotire si protejare?????? Sa fie scandal in toata regula daca trebuie,e maaare nevoie!!! Poate se mai misca ceva,mai de voie sau nevoie,ca de rusine vad ca nu mai stie nimeni!! Si maaaaaare,mare rusine e pe capul nostru,oameni buni!!! Avea dreptate batrana care spunea "...Maica,atat de tare s-o inrait lumea,ca ma mir ca se mai face ziua.."!!!!!! Cata profunzime si cat adevar in simplele-i cuvinte de taranca inteleapta...No comment!!
Scandalul Gradinilor Zoo e muuult mai vechi si iata ca nu se mai termina...Intamplator am vazut cu ceva timp in urma un material tv despre destinul celui mai imp leu de la zoo si mai ales unde ajunsese blana acestuia...Filmare cu camera ascunsa!.. Revoltator!!!!!! De ce nu se face tam-tam in toata regula,de ce nu vuieste presa?????DE CE??? Avem atatia ziaristi destepti care-ar putea face reportaje senzationale cu care sa arunce-n aer toate dedesubturile!!! De ce atata reticenta? Atunci sa nu ne mai mire nimic pt ca ne meritam soarta,cu varf si indesat!!!!!!!

Draga mea,bucuria cartii va fi si-a ta,vei vedea! Cuvintele mele n-au fost in van! Citind-o,caldura emotiei iti va atinge sufletul...Sper sa ai acest sentiment dar pana la urma,fiecare recepteaza in felul sau lucrurile...! Apreciez ora,am observat! Nu rezist asa de tarziu!
Nici nu stii cat de revoltata am fost pana acum...Toata dimineata si pana la momentul cand ti-am scris acum...n-am putut intra la tine! Mi se deschidea pagina dar fara postari! Aparea :"Operation aborted!". Nu stiam ce sa fac,ma gandeam ca daca nu reusesc nimic sa-ti dau de veste prin mail!! A durat ceva dar vad ca s-a remediat singur...Sa fi fost ceva la tine,ai observat ceva? Vad ca intre orele respective ai putut primi de la ceilalti,totusi...
Te sarut cu speranta in mai bine,cat s-o mai putea!
L'automne

Anonim spunea...

Sa nu uitam marea sarbatoare de azi - Sf. Mari Imparati Constantin si Elena!! Urez tuturor celor ce le poarta numele..."La multi ani cu sanatate si liniste sufleteasca!"
L'automne

broscutza spunea...

Ce sa mai zic fetelor... Mie imi vine sa plang!! In chestii de genul asta, tot timpul bocesc!Nu mai suport sa vad atata cruzime fata de animale, nu mai suport sa vad miide caini si atatea alte animale calcate pe drmurile publice, si lasa-te acolo, sa moara, si apoi facu-te afis, iar si iar si iar...
Nu imi dau seama cum unii pot trata animalele cu atata cruzime...se pare ca ele au sufletul mai bun ca noi!
Dar nu ma mai mira nimic...,oamenii..pe semenii lor ii trateaza asa, isi maltrateaza proprii copii, isi bat nevestele, isi violeaza fiicele..etc etc...nu ma mira ca sunt in stare si de asa ceva...
si asta e in intreaga lume, in multe alte tari e valabil, in numar mai mic, sau mai mare..., nici nu vreau sa ma gandesc ce-am auzi daca am avea "urechile mai mari"...
Se poate face totusi ceva? Cred ca depinde numai de noi! Noi facem viitorul, noi facem romania de maine, si totusi ne resemnam, gandind: daca ceilalti nu fac nimic, de ce sa fac eu! Cam asa-i romanul : Fiecare cu aia a ma-sii!
Poate se va face ceva..., poate noi cei tineri vom mai urnii cate ceva!! Pana atunci..in sectorul asta totul pare ..cam cenusiu!

Va pup fetelor, mi-a fost tare dor de voi!

broscutza spunea...

Erata: DRUMURILE PUBLICE, LASATE SA MOARA, FACUTE AFIS, ...ETC, SCUZE...OBOSEALA SI EMOTIILE EXAMENULUI ISI SPUN CUVANTUL!! VA IUBESC!

turisticus spunea...

De acord intru totul cu tine. Dar...
Pentru televiziunile din Romania, Pro-Tv in special, astfel de stiri sunt mana cereasca. Abia asteapta sa se inample ceva de genul asta ca sa o dea la o ora de maxima audienta. Poate gandesc gresit, dar asta mi se pare o lipsa de profesionalism. Violuri, crime, batai in scoli, etc. sunt painea stiristilor de 2 bani. Nu cred ca asa trebuie facuta televiziunea. Nu mai vorbesc de emisiunile asa zis "distractive" .. de tot plansul pur si simplu.
Nu sunt adeptul ascunderii gunoiului sub pres, dar nici acela de a ne arata pe fata rahatul (scuzati expresia).
PS Ca dascal imi este greu sa fac educatie elevilor cand ei vad la TV doar lucruri negative sau de prost gust. Si zau ca isi petrec in fata televizorului o groaza de timp. Sincer, a educa elevii devine pe zi ce trece o batalie cu morile de vant.

Diana spunea...

Cristian, tare bine ai spus-o, sa fie tinuti ei in custi, ca dupa comportamentul care il au, acolo le e locul!

L`automne, scumpica mea, stiu cat esti si tu de oripilata la vederea acestor cruzimi, si asa este, ai perfecta dreptate, nu pot sa nu ma intreb si eu ca si tine de ce presa nu se sesiseaza in asemenea probleme delicate! Am vazut multe reportaje pe net ale emisiunii Romania te iubesc, difuzata la pro tv, pur si simplu ramai stupefiat, foarte interesante si cutremuratoare!
Aseara am fost plecati si am ajuns destul de tarziu, dat fiind faptul ca azi sotul meu a fost liber, dar cand am ajuns ti-am scris!
Multumesc pentru recomandarea cartii, inca o data! Te pup dulce dulce si te imbratisez!!
Aaa da, o mare sarbatoare astazi, La multi ani tuturor sarbatoritilor!

Broscutza mea, bun revenit!! Sa stii ca ti-am dus dorul!! Speram ca esti bine si toate iti merg ca pe roate! Ne bucuram nespus ca iti mai faci putin timp si pentru noi!

Turistus, iti multumesc ca ti-ai facut putin timp si pentru a discuta aici cu noi, stiu cat de ocupat esti in perioada asta! Si eu sunt de acord cu tine, pai copii vazand toate astea la televizor, ce pot invata ei bun din asta? E strigator la cer ce face mass-media pentru audienta, atat presa cat si televiziunea in ziua de azi! Dar sunt convinsa ca lumea deja s-a saturat sa vada zi de zi asa ceva, sau cel putin asa imi place sa cred! Chiar daca audientele spun cu totul altceva. Nu ne ramane decat sa speram totusi ca se va schimba ceva in bine!

gabrielle spunea...

Iti multumesc ... de vizita! Blogul tau imi place, poti gasi o multime de informatii ... as putea spune ca este o mini-enciclopedie.
Semneaza,
Clepsidra ... cu nisip-ul pe care-ti scrii ... durerile

Diana spunea...

Gabrielle, iti multumesc si eu la randu`mi, atat pentru vizita cat si pentru aprecieri!
A fost o placere pentru ca si eu am gasit la tine multe lucruri interesante si cu siguranta voi reveni cu mult drag!

pheideas spunea...

Fenomenul este mult mai complex. Vrei sa-ti arat clipul cum niste femei talibane taie gatul unui prizonier ? Si apoi se comporta de parca nimic nu s-ar fi intamplat ? Da, fenomenul este mult mai complex. Ceea ce spui tu, in urma cu 200 de ani, n-ar fi impresiont pe nimeni. Gandeste-te ca ceea ce spui tu, pentru 60 % din populatia Romaniei, nu insemna decat: "Ce p... mea mai vrea si asta ?". Da, ti-e dor de tara, dar nu de oameni. Ca sa-i suporti, trebuie sa te intorci cu 200 de ani in urma. Un sfat, vino din cand in cand si plimba-te prin locurile dragi. Daca ai de gand sa vii inapoi, nu te gandi sa te stabilesti mai la vest sau la sud de Carpati.

Diana spunea...

Buna Pheidas, si in primul rand bine ai venit! Sunt constienta ca in urma cu 200 de ani nu ar fi impresionat pe nimeni ce am zis eu aici, dar totusi, acum ne vrem a fi niste oameni civilizati, nu? Si ne suparam rau cand ni se spune ca suntem pe departe de a fi asa! Ca suntem mai rai si decat animalele..
Stiu ca asa gandesc multi, in vremurile acestea, bunatatea, iubirea fata de tot ce ne inconjoara, mila, din pacate nu mai sunt niste virtuti, ci probabil niste slabiciuni si risti sa fii privit ca un fraier si un molau de catre toti acei "cool"! Dar nu conteaza, eu vorbesc restului de 40%, am cunoscut niste persoane minunate pe aceasta cale, ceea ce ma face sa fiu mai optimista cu privire la oameni! Cu ei interactionez, restul nu ma intereseaza!
Mi-e dor si de oameni, as ramane si aici daca i-as avea langa mine, tocmai asta e problema! Mi-e dor de oamenii aceia cu principii, de cei calzi, de romanii mei cu sufletul frumos! De restul trebuie sa facem abstractie! Sa-i tratam ca si cum nici nu ar exista!
Multumesc pentru sfat! Te mai astept cu mare drag!

Anonim spunea...

Pri-mes-te-ma!!!!!!!! Iti scriu iar desi...nu stiu daca randurila mele vor mai ajunge la tine...Iti scriu pt a nu stiu cata oara dar totul se blocheaza undeva...De la ultimul comentariu aparut aici,nu te-am mai putut accesa...De fiecare data cand intru la tine imi apare "operation aborted!"...Stii tu ce-a insemnat asta pt mine??????? Erai prima pers la care intram imediat ce deschideam calc.!!! Sunt naucita,nu mai suport,ma doare capul...De cateva ori am crezut ca te-am prins,ti-am scris revolta mea si...nimic,dispare totul...Nici acum n-am nicio certitudine ca vei primi randurile astea...Mi-e groaza! Nu se intampla asta decat la tine,cu Broscutza am reusit sa vb si i-am explicat si ei situatia,ba chiar ti-am lasat si pe-acolo mesaje,nu mai stiam ce sa fac,cum sa procedez...Speram sa intri pe la ea si sa vezi ce se-ntampla...Ea imi spune ca i s-a intamplat si ei asa, la tine...dar la mine s-a intrecut orice masura... 3 zile in care n-am stiut de tine,nu ti-am vaz florile,nu le-am simtit parfumul,n-am stiut nimic despre melodii....Trist! De fiecare data te rugam sa faci ceva,sa schimbi situatia...Daca nu mai pot da nicicum de tine???????? Te-ai gandit vreodata la asta??????????????? Chiar nu stiu ce se-ntampla... Aveam restul...,peste tot pot intra oricand dar crezi ca mai aveam chef??????!! Crezi????? Posibil sa-ti scriu in van chiar si-acum,posibil sa dispar iar si sa te-ntrebi unde sunt...Ai operat vreo schimbare pe undeva,schimbare de antivirus cumva? Ce antivirus ai? Daca primesti randurile astea si-mi raspunzi,te rog pune raspunsul tau si la Broscutza - sa fii sigura ca-l pot citi si eu... Am obosit atata lupta,netul asta isi face de cap si fitele dupa plac...
Te sarut cu maaaaaaaaaare dor,draga mea! Nu ti-a fost dor de mine?Mie mi s-a parut o vesnicie!
L'automne

Diana spunea...

L`automne, si eu care credeam ca m-ai uitat de nu ma mai bucuri cu vorbele tale frumoase :((
Offffffff nu stiu ce e cu problema aceasta, cand mi-ai zis prima data am incercat sa vad care e situatia! Eu nu am nici o problema in a intra aici, folosesc Mozila Firefox dar sa stii ca am intrat cu internet explorer sa vad daca e cumva vreo problema si ieri parca mi s-a intamplat la fel, mi-a aparut o fereastra in care scria operation aborted! Dar habar nu am de ce, si tocmai la mine, insa eu pot intra cu browserul pe care il folosesc, cu mozilla, oricand, nu imi face niciodata probleme! Ia incearca sa vezi asa! Imi pare atat de rau, offffffffffff!!! Si totusi spui ca alte bloguri le poti accesa fara probleme! Eu nu am instalat nici un antivirus pe calculator, momentan!
Imi pare rau ca nu am mai intrat la Broscutza sa vad ce se intampla, daca stiam....
Crede-ma ca nu stiu ce sa fac, si mai ales nu stiu unde se afla hiba, ca sa o pot remedia! Si totusi nu se intampla intotdeauna asa, acum am incercat sa intru si de pe internet explorer si a mers, insa E CEVA, dar ce?? Moor de ciuda, de ce se intampla tocmai cu blogul meu asta??
Chiar nu stiu cum sa procedez ca sa fie totul bine! Nu am schimbat absolut nimic aici pe blog ca sa zic , poate o fi din vina mea!! Nu ma poate duce capul ce se intampla!!
Te primesc ORICAND aici, cu inima deschisa, e si casuta ta aici, scumpa mea!!! Si regret nespus ca se intampla asta! Mi-a fost tare dor de tine, sa stii!
Iti trimit cei mai dulci pupici din lumeee!!! Tine-ma la curent cu ce se intampla, te rog muuult!! Poate putem cumva impreuna sa remediem problema, cu toate ca nu cred sa fie de la mine! De ce pana acum mergea? Sa-mi raspunzi, da? Ce browser folosesti pentru a intra pe internet, si sa incerci putin cu mozilla , sigur nu mai face probleme, eu nu am patit-o niciodata!
Te imbratisez cu mult draag si dor!!

DoarATAT spunea...

Hristos a Inviat !
La "urma urmei", de ce ATATA tamtam ? Pai nu trebuia sa pape si leul ceva? Ca doar nu i-ar fi priit o roata, sau bancheta din dreapta fata a MASINII (nu o precizam=reclama gratuita)directorului de INCHISOARE...pardon, de Gradina ZOO. Presa a fost de fata AICI prin dl.Cristian Lisandru(care nu si-a terminat INCA ... ce-a inceput, pe celalalt blog al sau).Ceilalti (mai mari...ReLe, A_deverul etc)sunt prea ocupati cu "abaterea opiniei publice" prin stiri "BOMBA": Gigi Bec... a facut un pic de parnaie... s.a.m.d. ...Dar m-am luat cu vorba.
Fratilor...vorbim TOT despre fratii nostrii. Ca si plantele de altfel. Paduri intregi defrisate si apoi arse ASCUNDERII jafului...sporirii "averilor" unora-altora.
Si cate si mai cate A.T.E.I.sme (ateisme). Pentru ca averile "adunate aici" sunt LACUSTE. Nu mai vorbim de ROSTul lor, de UTILizarea lor, SUNT facute : PRIN DISTRUGERE. A Creatiei Dumnezeiesti, A VIULUI . CINE le-a dat dreptul ? Ii stim: SUNT TOT ei, ateii...ce ne conduc FALIMENTULUI. Pentru ca EI , imbogatirii ..............................................
STATUTUL de ~~"OM INCHIS IN PAZA CIP-ului"~~.
Nu-i nevoie sa mai trimita Bombe ATOMICE. Trimit NORMALITATE : 1)...2)...dar le stiti pe toate, ce sa vi le mai insir; ieri de exemplu, in CAPITALA tarii, ziua in amiaza mare, paziti bine de O ARMATA de politisti, ... au defilat NORMALII . NOI suntem anormali ca NU-I ACCEPTAM !...slujindu-i. Va rog sa ma iertati! "Ce vad la altul E valabil MIE !"...NU voi, EU SUNT ANORMALUL !
ADEVARAT A INVIAT !
PS:incercand sa salvez la mine...ca ARTICOL, in loc sa apas "copy", am apasat "paste" anuland un fragment intreg de text (partea punctata). Nu pot sa-l refac, sunt prea nervos pe GRESEALA mea. Oricum, cred ca "restul" vorbeste de la sine. Imi pare rau ca plec suparat (este a doua PS:incercand sa salvez la mine...ca ARTICOL, in loc sa apas "copy", am apasat "paste" anuland un fragment intreg de text (partea punctata). Nu pot sa-l refac, sunt prea nervos pe GRESEALA mea. Oricum, cred ca "restul" vorbeste de la sine. Imi pare rau ca plec suparat (este a doua oara cand mi se intampla; atunci, la prima, m-am descurcat)(iar am ...gafat).(Daca nu ies mai repede...cred ca innebunesc).
IMI cer iertare la toata lumea ca las textul fara o "mica" bucatica de continut ! Va iubesc!
Pentru ca IUBIREA...conteaza...la STATUTUL de OM.
http://grosca.blogspot.com/2009/05/nu-voi-eu-sunt-anormalul.html

DoarATAT spunea...

Hristos a Inviat!
Mi-am adus aminte: si eu am avut avut "aceeasi" problema, SE INCARCA greu Blogul tau !
"Virusi", sau DEJA suntem urmariti ? ;))
Mi-a mai trecut un pic ~x( acum sunt :| ! Bine ca nu sunt 8-} , dar...asta-i parerea mea.
ADEVARAT A INVIAT !

Anonim spunea...

clomid spotting