Ziua Inaltarii Domnului

Category : ,

Şi pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor şi le-a zis: Pace vouă. Iar ei, înspăimântându-se şi înfricoşându-se, credeau că văd duh. Şi Iisus le-a zis: De ce sunteţi tulburaţi şi pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră? Vedeţi mâinile Mele şi picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi, că duhul nu are carne şi oase, precum Mă vedeţi pe Mine că am. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi picioarele Sale. Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere. Şi luând, a mâncat înaintea lor. Şi le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci şi în psalmi. Atunci le-a deschis mintea ca să priceapă Scripturile. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi. Şi să se propovăduiască în numele Său pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim. Voi sunteţi martorii acestora. Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus. Şi i-a dus afară până spre Betania şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu. Amin. Luca 24, 36-53

12 comentarii:

DOAR NOI spunea...

Adevarat s-a Inaltat!

Anonim spunea...

Diana,a trebuit sa plec cu mami la Policlinica si de aceea am inchis! Sper sa fie o absenta motivata,please!! Da,intr-adevar,Dan Bordeianu este un bun actor si mai ales este consacrat,nu face actorie dupa ureche,nu e vb de amatorism! Sigur ca nu putem sti ce-a fost intre ei dar rezultatul s-a cam vazut! Ea e plasata de cineva si e chiar insistenta peste tot,vrea sa iasa in fata si i s-a facut promovare din plin! Pacat ca oamenii care-ar merita asta nu beneficiaza de-atata reclama si spijin,dar nu ne miram de nimic! Absolut!
A,sa-ti zic prin ce emotii m-ai facut sa trec... Cand am ajuns acasa am desc repede calc si ...iar surpriza! Te accesez si-mi apare ceva in genul..."Blogul acesta nu poate fi accesat decat de cei invitati! Daca sunteti un cititor frecvent al acestui blog personal,identificati-va pt recunoastere!". Ce-o fi fost asta? Stii ceva? Sa-ti spun drept ,m-am gandit ca numai asa imi puteai inchide usa ...,dar de ce sa nu-mi fi spus totusi nimic?! Parca nu-mi venea sa cred,stii? Zic,chiar asa sa fie? E si pacat sa-mi faci asta in zi de sarbatoare! Cum accesam,aceeasi situatie! O fi de la faptul ca ai operat schimbari pe-aici? Pana la urma am "pacalit" situatia si ...iata-ma! N-ai scapat de mine! Sper sa nu mi se mai intample asa! Stii ceva? Ai idee? Sau vrei sa limitezi accesul?
Ti-am ramas datoare cu un raspuns si despre traditionalele oua rosii... Intr-adevar,am ciocnit oua rosii de dimineata dar alte lucruri specifice acestei sarbatori nu mai stiu sa fie. De-abia astept "Mosii de vara",o sarbatoare f draga mie,din copilarie! Farmecul ei consta in faptul ca impartim de pomana vase cu orez cu lapte si scortisoara sau arpacas cu lapte! Eu il prefer pe cel din urma iar sotul pe primul! Se mai impart cani cu fructe uscate(poame) si flori.E tare frumos! Sarbatoarea asta este sambata viitoare,6 iunie! Cum era la Iasi,se sarbatorea altfel?
Te pup timid si rapid! I-ai prins din zbor?
L'automne

Anonim spunea...

Am uitat sa-ti scriu despre faptul ca ti-am si evaluat postarile! Primele evaluari si singurele deocamdata - sunt cele de la mine!
L'automne

Anonim spunea...

Mi-e si teama sa inchid calc. ca nu cumva sa-mi apara vechea poveste si sa nu mai pot nici intra cum am procedat acum...
L'automne

Diana spunea...

L`automne, sper ca mami a ta e bine!
Pai vezi daca m-ai lasat singura? A trebuit sa imi gasesc ocupatie hihi si uite ce am facut, m-am jucat ca un copil mic,am pus creioane colorate cu care sper ca mult timp de acum incolo sa imi colorezi inima! Sper sa iti placa, nu ai zis nici un cuvintel!
Ti-a aparut asa tocmai ca atunci cand ma jucam "am inchis" blogul pentru cateva minutele cat mi-am facut de cap aici! Nici gand sa inchid usa in nas sau sa il fac privat!!!!
Multumesc pentru stelute, esti o scumpica!!!!!!
Da, stiu de mosii de iarna si de cei de vara, si acum ma mai amuz cu mamaia mea pe tema asta caci atunci cand imi dadea de pomana aveam o masuta mica si un scaunel ale mele pe care mi le aseza ca sa imi pregateasca bunatatile iar eu, dupa ce se intampla asta, in fiecare sambata ce urma imi asezam masuta si scaunelul ma asezam si spuneam "hai mamaie, da la fata de pomana!" Mai apoi am inteles ca de fapt e doar de doua ori pe an :)
Ce frumos era, abia astept Mosii dar cand voi fi acasa!
Am prins pupiceii din zbor si ti-i intorc cu acelasi drag!!

Anonim spunea...

Bine ca m-ai linistit!
N-am zis nimic despre creionase nu ca nu le-as fi observat dar aveam prea multe restante la raspuns si m-am trezit ca despre asta nu-ti zisesem nimic! Cum sa nu-mi placa,draga? Fragmentelul de la creionase mi-a placut cel mai mult! Hai ca m-ai terminat la faza cu mamaia pt ca asa era si la mine:scaunel,masuta si darul de pomana! Alea sunt lucrurile cele mai luminoase din viata noastra si vor ramane asa orice s-ar intampla!! Nu stiu cum se facea dar de fiecare data mamaia primea cele mai frumoase farfurioare si canute!!! Eram nerabdatoare sa le astept,scotocind apoi prin cosulete dupa ele! Doamne,ce vremuri miraculoase,ce oameni altfel,ce evlavie si piosenie...In raport cu zilele noastre,putem spune ca acela era raiul! E frumos si-acum dar parca nu mai e mirajul ala,nici oamenii nu mai sunt ce-au fost..
Da,mersi pt gandul bun pt mami! Speram sa fie bine!!!A fost o zi caniculara dar ne-au mai salvat adierile racoroase.Se-anunta deja o vara coplesitor de calda!
Am reprimit pupiceii si fac alt transfer muuult mai rapid!!!!!!
L'automne

Diana spunea...

Deci si tu aveai masuta si scaunelul pe care mamiuta dadea fetitei de pomana, nu imi vine sa cred!!
Ce minunat e sentimentul retrairii acestor dulci amintiri ce, ai dreptate, nimeni si nimic nu ni le poate lua! Si multumesc ca ma ajuti oarecum sa le retraiesc, imi dau fluturasi in stomac, imi apare fara sa vreau zambetul pe buze gandinudu-ma la acele vremuri! Da, ai dreptate, lumea era altfel,era mai buna, parca nu calca totul in picioare pentru a-si atinge telurile, dar acum vazand si cum e aici, oamenii la noi au credinta, sunt evlaviosi, traditiile inca se mai tin, chiar daca nu se stie pentru cat timp, toate peste toate suntem un popor frumos cu frica de Dumnezeu! Sper ca va fi asa mereu si tineretul de astazi va duce mai departe aceste valori spirituale atat de scumpe noua!
Imi doresc sa imi cresc si eu la randul meu copiii in acelasi mod,sa se foloseasca de bun simt oriunde si oricat, primele cuvinte invatate sa fie multumesc si te rog, cu iubire fata de Dumnezeu, fata de natura, animale si tot ce ne inconjoara, sa pastram traditiile si noi, ca atunci cand vor fi mari sa aiba si ei astfel de amintiri pretioase de suflet si sa le duca mai departe! Nu trebuie sa se piarda niciodata lucrurile acestea bune ce ne diferentiaza de ceilalti!
Imbratisari mii si colorate!

Anonim spunea...

N-are ce sa se piarda la tine,Diana! De unde vii tu.. e ca-ntr-o tara de basm! Moldova e cel mai fascinant tinut!! Duce cu sine o intrega istorie in spate! Povestile si legendele sale sunt tulburator de frumoase,fermecate! Pt mine e speciala,poate si pt ca n-am vazut-o dar am citit si-am invatat atatea...Parca si vad bunicii moldoveni,mai molcomi si mai altfel...Doamne,toti bunicii de la tara sunt grozavi,sa-i tina Dumnezeu pe toti si pe-ai tai!!!! Sunt minunea lumii,ei ne iubesc altfel,ne privesc cu-atata bunatate nesfarsita...O iubeam pe bunica lui M.Gorki,era rusoaica si nu stiu de ce aseman eu bunicii moldoveni cu ea...Asa ii vad eu,mai blanzi. La noi in vechiul regat,bunicii sunt mai repezi,mai aprigi in vb si fapte dar mamaia mea(Maia mea!)era blanda ca-n poveste!! Ne iubeam nespus si era asa de frumoasa! Nu a albit niciodata desi a trait 80 de ani! Mi-e doooooooor de ea ca de-o sarbatoare! Daca-ti place,vom mai vb despre copilarie,e un taram interzis acum dar il putem readuce la suprafata prin gandurile si vb noastre calde...La noi s-ar putea pierde traditiile dar la tine...NU! E prea frumos sa se uite!Desi nu stim niciodata ce ne-ar putea aduce globalizarea asta...Bine nici atat!
Te sarut de somn usor si sa ai o noapte-nstelata cu vise colorate!
L'automne

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

offtopic: hm schimbari... :) imi place :) le cam nimeresti, nu stiu cum faci :)

Diana spunea...

L`automne m-am pierdut aici printre atatea ganduri frumoase si abia acum am realizat ca mi-ai mai scris aseara! Imi pare rau ca nu ti-am intors urarile de noapte buna, off ai sa ma crezi o neserioasa!
Inaninte de toate vreau sa spun sa dea bunul Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Maia ta, iar la cum o descrii tu sunt convinsa ca acum te priveste de sus si se roaga tuturor acolo in rai, la ea acasa, pentru binele tau, al nepoatei ei dragi! Ce frumos vorbesti despre partile Moldovei, acum cand rar ti-e mai dat sa auzi si un cuvant bun si frumos, acum cand parca toata tara nu ne scoate din "tarani" si "inculti"..Chiar daca sunt constienta ca aceia sunt oameni ce nu valoreaza nici macar doua parale, tot nu are cum sa nu ma deranjeze in strafundul sufletului! Iti multumesc!
Sa stii ca si eu am inceput sa o indragesc de la primele pagini pe bunica lui Gorki, cat de frumos, in ce cuvinte sublime o descrie.. nu ai cum sa nu te indragostesti de unele personaje..
"...Cand vorbea, bunica rostea cuvintele intr-un fel anume, de parca le-ar fi cantat. Cuvintele ei semanau cu niste flori, asa erau de blajine, colorate si insorite, si mi se intipareau usor in minte..." In ce cuvinte minunate o descrie, m-am topit de dragul acestei carti! Iti multumesc!
Am ramas uimita cand ai spus ca Maia a ta nu a albit niciodata, desi a trait 80 de ani, cum asa? Ma tot gandesc la asta, incerc sa mi-o inchipui! Mamaia mea are 69 de ani dar e bolnava cu inima, eu ma rog la Dumnezeu sa o mai lase cat mai mult timp langa noi ca nu mi-as imagina viata fara ea! Sa stiu ca nu mai e...
Te imbratisez strans si iti o doresc o zi senina si frumoasa!! Pupici dulci!

Diana spunea...

Ciprian, multumesc ca de fiecare data observi si ma bucur ca iti place si de data asta!
Multumesc frumos!!

Anonim spunea...

after clomid miscarriage