Romania, tara cu o crima pe zi

Category :

   Aşa sună o ştire primită astăzi pe mail. Chiar dacă pentru unii ar putea părea şocant, pe mine nu prea m-a surprins acest articol. Era de aşteptat la o aşa statistică, la ce fel sună ştirile de la ora 5 din ţărişoara noastră frumoasă.
  Cutărescu şi-a bătut fratele până acesta din urmă a rămas zăcând fără suflare din cauza unei bucăţi de pământ pe care nu mai contenesc să se judece de circa 3 ani incoace… Sau şi mai rău… X-ulescu, fiind în stare avansată de beţie, şi-a ucis mama, aceasta refuzând să-i mai dea fiului bani pentru băutură… şi exemplele pot continua gârlă! Din cauza asta nu mă miră această ştire.
  Au început să se omoare de la te miri ce, lucruri aparent mărunte, stropite cu multă multă băutură, dar cu şi mai multă prostie. Mă întreb oare de unde au bani să bea atât, când aproape că trăiesc de pe o zi pe alta. E groaznic ce se intâmplă , oare şi acum vreo 20 de ani era la fel dar nu arătau la tv toate grozăviile? Nu ştiu, dar nu prea cred.
  Rămân la părerea că dacă legile ar fi mai aspre, altfel ar sta lucrurile. Chiar dacă pot părea puţin deplasată, sunt pe premisa “ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”. Ceea ce faci, aceea să primeşti, asta mi se pare corectitudine. Pentru a sta apoi să te gândeşti de cinci ori  înainte să iei viaţa cuiva. Mi-a rămas în minte un documentar văzut pe discovery, un caz de răpire a unei puştoaice, bineînţeles pentru răscumpărare. După lungi căutări au fost găsiţi atât răpitorii cât şi fetiţa, ea fiind teafără şi nevătămată. Răpitorii au fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Aaa,  uitasem, cazul se petrecuse in America. De asta mi-a rămas în minte, pentru că bineînţeles am comparat cu ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi petrecut în România.
   Iar pentru a vedea şi compara puţin cum stau lucrurile la noi, anexez un reportaj al unui caz ultracunoscut petrecut la noi, care m-a şocat, m-a frapat si m-a făcut să plâng totodată. Chiar dacă îl urmărisem la vremea respectivă, acum povestea pusă cap la cap e de-a dreptul cutremurătoare…E ceva incredibil, orice cuvânt e de prisos. Urmăriţi până la capăt şi vă minunaţi! ..de sistemul nostru… Rămâne un mister pentru mine de ce această emisiune se numeşte tocmai “România te iubesc!”……

0 comentarii: