Toate avem nevoie de sfaturile bunicii la un moment dat, nu? Am dat peste cateva si vi le impartasesc si voua.
- Varza murata si muraturile pentru iarna se mentin gustoase si tari daca in loc de sare obisnuita se foloseste sare iodata.
- Varza si gogonelele puse la murat trebuie vanturate zilnic, pentru a-si pastra aroma si gustul initial.
- Fasolea uscata nu mai face gargarite daca in recipientul in care o pastram adaugam putina cenusa de lemn.
- Carnea batrana, care necesita timp de fierbere indelungat, se gateste mult mai usor daca inainte cu o zi de a fi preparata se tine la loc cald, invelita intr-o panza de in.
- Cojile de mere, gutui si pere uscate in cuptor, apoi pisate si amestecate cu miere si putin propolis, reprezinta un preparat natural excelent impotriva durerilor de stomac si de pancreas.
- Lamaile taiate se pun cu fata zemoasa pe o farfurie cu otet. Ele raman proaspete multa vreme, iar otetul se aromeaza placut.
- Putin praf de copt sau bicarbonat adaugat in compozitia de chiftele le va face mai fragede si mai maricele.
- O lingurita de zahar pusa in orice mancare ii da acesteia un gust delicat.
- In cratita in care veti prepara dulceata, e bine sa puneti cateva pietre curate. Astfel, ea nu se va afuma sau arde.
- Friptura de pui va fi crocanta, daca inainte de a fi introdusa in cuptor, este frecata cu zeama de lamaie. In afara de aspectul apetisant, se si fragezeste.
Sursa: Formula As
2 comentarii:
Multumim! O parte le stiam altele nu. Tare util pentru gospodine acest articol! Sa inteleg ca urmeaza si partea a doua?
Merci, Lav! Da, stiu ca de fiecare data cand imi luam Formula As aveau un articol numit astfel, unde gaseam tot felul de lucruri interesante si utile si m-am gandit ca ar fi binevenit acest articol si pe blog. Da, si a doua si a treia sper:) Pupici
Trimiteți un comentariu