Jurnalul unei dorinte

Category :

Buna! Ma numesc Dorinta si sunt convinsa ca toata lumea ma cunoaste. Sunt o mica vedeta in lumea aceasta mare. Cine nu a auzit de mine? De la cersetori la printi, de la saraci la bogati, de la staruri la oameni de rand, absolut toti m-au avut in mintea si inima lor. Sunt  acolo la fiecare schimbare de an, la fiecare suflare in lumanari la aniversari, sunt omniprezenta! "Pune-ti o dorinta!" si imediat ei ma lipesc ca pe un autocolant in inima lor.  Mi se spune in mai multe feluri. Ma numesc si Dorinta, si Vis, si Aspiratie si Atractie, Doleanta, Ravna sau Pofta,  depinde in ce context ma aflu la fiecare in parte. Pot fi si trupeasca, si existentiala, pot imbraca diverse forme. Sunt patimasa uneori sau chiar imposibila alteori.  Pentru unii sunt mare, pentru altii mica, depinde cum se gandeste fiecare la mine.
Acum ceva timp, de pilda, am fost la un baietel bolnav, simteam cum ma ustura sufletul cat de tare ma tinea la pieptul lui.  Isi dorea mai presus de orice sa se curme suferinta celor dragi lui, la el nu se prea mai gandea. Isi vedea mama neputincioasa si sleita de puteri, cum se stingea pe zi ce trecea. M-a tinut mult in sufletul lui, si acum o parte din mine tot acolo se afla. In acest caz eu sunt pe primul loc in inimioara sa, secunda de secunda se gandeste la mine cu speranta. Si eu lucrez mult pentru el. In egala masura ma aflu si in sufletele parintilor lui, si a celor ce mult il iubesc. 
Totodata, ma aflu in casa celor singuri, in sufletele lor pustiite, sau in a celor bogati in care ma transpun in mii de fetze, caci ei sunt plini de mine, niciodata nu ma abandoneaza, caci mereu isi doresc tot mai mult. Acolo nu ma mai simt asa importanta, eu, Dorinta, ci mai mult folosita. Ei ma mai numesc Aspiratie. Sunt foarte importanta si pentru ei, trebuie sa recunosc, mereu pe primul loc, dar e altceva, nu prea imi place de mine in acest context. Insa asta e, trebuie sa fac si eu compromisuri, sa fiu si in locuri in care nu prea ma simt comfortabil. 
Nu va mai zic ce experiente traiesc zi de zi alaturi de cei ce ma confunda cu Dependenta. Sunt nebuni, insetati dupa mine, sar ca o minge de ping pong de la unul la altul. Se lasa posedati de mine si nu pot fi stapani pe ei, ceea ce i-ar orienta spre ceea ce este bun, frumos si nobil.  As vrea sa ii pot ajuta daca mi-ar fi cu putinta, insa e prea mult pentru mine, pentru cat pot eu duce. Simt uneori ca ma intind ca un elastic si ca ma rup.
Deci cum va povesteam, ma aflu printre multe ganduri, milioane. Se spun multe despre mine, ia uitati ce vorbe frumoase: 
  • "Pentru a reuşi, dorinţa ta de a avea succes trebuie să fie mai puternică decât teama de a nu reuşi."- Bill Cosby
  • "Dorinţa profundă, dorinţa cea mai reală este aceea de a te apropia de cineva."- Paulo Coelho 
Desi stiu ca ma aflu in fiecare dintre voi, sa nu ma lepadati, caci a cauta sa ma suprimati e ca si cum ati incerca sa va limitati vietile. Insa chemati-ma pentru lucruri frumoase in inimile voastre!  
                                                                                     Cu mult drag,  a voastra                                                                                                                          Dorinta 

2 comentarii:

Ioana spunea...

Ce frumos! Tu l-ai scris?
Imi place sa vad aici diferite ipostaze ale dorintei. Niciodata pana acum nu am stat sa analizez dorinta in felul asta.
Nota 10 cu steluta pt acest post!

Diana spunea...

Saru`manuta Ioana! Da, eu, uite ca ieri am stat si am analizat-o mai in profunzime :) Multumesc frumos pentru nota 10 cu steluta, esti o scumpica :) Multi pupicei