Picturi superbe

Category :

Octavio Ocampo s-a nascut in Mexic in 28 februarie 1943. A studiat la Institutul de Arte Frumoase in capitala si la Institutul de Arte din San Francisco, unde a terminat studiile in anul 1974.
De timpuriu a dat semne de geniu artistic prin dezvoltarea unui nou curent in pictura si sculptura. Aceasta noua abordare se bazeaza pe multiformism. Stilul metamorfic se bazeaza pe tehnica suprapunerii si alinierii formelor pentru a creea imagini diferite.
Cu cat privesti mai cu atentie un tablou al lui Octavio Ocampo, cu atat mai mult se releva semnificatii neasteptate. La prima vedere se remarca o imagine dar la o privire mai atenta detaliile se metamorfozeaza in ceva cu totul deosebit.
ardillas          Picture8  
   baile_santa                 Picture4
    Picture2                        Picture6
Picture11          Picture7
    Picture1                   Picture12
   Picture13      Picture3
le-illusioni-di-octavio-ocampo_page_08_image_0001         Picture9                    Picture5 Picture14
             Picture16                Picture15
                                                                            [Merci pentru mail, Corina]
Vazand aceste picturi, imediat gandul mi-a fugit la Giuseppe Arcimboldo, un pictor italian ale carui opere reprezinta diverse combinatii, insa din obiecte, legume, fructe, dar nu  numai. Mai jos puteti admira “Cele patru anotimpuri” (1573, Muzeul Luvru, Paris), in viziunea artistului.
                  Primavara                                                        Vara
495px-Giuseppe_Arcimboldo_-_Spring,_1573     495px-Giuseppe_Arcimboldo_-_Summer,_1573
                  Toamna                                                          Iarna
493px-Giuseppe_Arcimboldo_-_Autumn,_1573     495px-Giuseppe_Arcimboldo_-_Winter,_1573
                  

10 comentarii:

Anonim spunea...

Recunosc că nu ştiam absolut nimic despre acest artist. Picturile sunt într-adevăr superbe...

Anonim spunea...

da, deosebit de frumoase si pline de semnificatii. si mie mi-au placut foarte mult. doua, maxim trei dintre desene le stiam, au mai circulat, insa e o desfatare sa poti vedea atatea.

Diana spunea...

Da, asa e, si mie mi-au placut mult, de asta le-am si postat pe blog. Ma bucur ca v-au incantat si voua ochii :) Si multam` pentru vizita, Cristi si Cipri!

Anonim spunea...

Superbe operele lui Ocampo. Cred ca voi salva cateva si le voi inrama!

Diana spunea...

Da, Buddy, o idee deloc rea:) Te-am adaugat in lista mea de bloguri, te mai astept!

Ioana spunea...

Eu pe unele le stiam dar habar nu aveam cine e artistul. Mi-a placut intotdeauna la tablourile astea cum se imbina 2-3 tablouri in unul singur.
Iar ideea cititorului de mai sus cu inramarea unora dintre ele nu e rea deloc. Probabil o sa o aplic si eu pentru ca sunt chiar superbe unele. Preferetatele mele sunt cele cu chipul femeii desenat din flori.
Pupici pt Shani de la Oscar. :)

Ioana spunea...

Ce NU trebuie sa publici, dar nu stiam unde sa iti spun: ai pe blog o aplicatie (probabil counterul ala "cei ce vin si pleaca" ca si eu m-am patit cu el), care iti deschide o aplicatie pop-up la accesarea postului tau.
Eu iti recomand sa iti scoti acea aplicatie pentru ca sunt altele mult mai ok care nu implica cookies de astea (unele fiind cu spyware).
Am mai vazut pe cateva bloguri si acum incerc sa previn oamenii ca nu fac bine sa le aiba pe blog. Mai bine cautati altele. Eu cred ca aia e aplicatia cu buba si sper sa nu ma insel.
Sper ca nu te-ai supa pe mine, dar ma enerveaza extrem pop-up-ul ala ca folosesc Mozzila si nu il blocheza ca explorer.

Diana spunea...

Si mie imi plac tare mult cele cu chipul femeii facut din flori,si primul cel cu veveritele, sunt f faine! Cat despre counterul ala, uite acum am intrat pe alte bloguri ce il au si nu imi apare pop-up,deci nu e de el.Eu folosesc Opera si imi apare ceva in partea de jos a paginii, nu e suparator,nu stiu cum e la mozzila,insa te cred ca e stresant. Acum nu stiu de la ce o fi, o sa inspectez problema.Nu ma supar deloc,chiar multumesc ca mi-ai atras atentia.
Pupici si de la Shani pentru frumosul de Oscar! :)

Anonim spunea...

Cu placere Diana, ce imi place mult trimit si eu mai departe... poate pe viitor te voi mai inspira pt vreun articol :) Pupici!

Diana spunea...

Da, Cori, saru`mana :)