Boala nu iarta

Category :

Unii oameni sunt greu încercați de boală. Parcă nu e drept, nu? Am dat întâmplător peste o imagine cu actorul Patrick Swayze deasupra căreia scria că a ajuns să cântărească 47 de kg. Trist. Foarte trist cum cancerul își alege victimele și își face de cap în trupul acestora. Nu pot să îmi imaginez ce o fi în mintea acestor oameni greu încercați sau în inima lor. Probabil că prima întrebare ce și-o adresează este ”De ce eu?”
Mulți se sting din cauza acestei necruțătoare boli și din păcate au și foarte mult de suferit. Mă întreb oare când se va descoperi un antidot și câți oameni mai trebuie să pătimească până atunci. Mi se face pielea de găină doar cand mă gândesc la chinul și suferința lor. Și bineînțeles a persoanelor dragi.  Cum ți se poate schimba radical viața într-o clipă. Azi să știi că ești bine, sănătos iar la un moment dat să afli că îți începi călătoria prin iad, aici pe pământ, că ți se întoarce lumea cu fundul în sus. Nu pot să nu mă întreb dacă aș fi în stare să port o așa cruce. Dar cred cu siguranță că Dumnezeu te întărește. Se spune că dacă ai un caracter puternic și știi să îți înfrunți boala, dacă rămâi optimist și cu zâmbetul pe buze, dacă nu cazi într-o depresie din care nimeni și nimic să nu te mai scoată, dacă ești capabil de toate astea, poți atrage binele de partea ta și sunt șanse să te faci bine. Dar totuși nu pot să nu îmi amintesc de Anca Parghel, care m-a uimit cu tăria ei, cu puterea sa de a rămâne optimistă și totuși... Așadar, boala nu iartă, din păcate.
Trebuie să ne trezim în fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze și să conștientizăm cât de norocoși suntem că avem sănătate. Problemele, grijile, nimic nu ar trebui să ne facă să o luăm razna, atâta timp cât suntem bine.
Așadar, nu îmi rămâne decât să doresc tuturor multă, multă sănătate! Atât și nimic mai mult. Până la urmă, nimic nu este mai important decât sănătatea. Dar nu numai a voastră. Mai mult ca sigur ești trei sferturi pe moarte dacă cineva din cei dragi ție nu este bine. Roagă-te mai mult pentru sănătatea și binele aproapelui tău, bineînțeles, asta în cazul în care nu te iubești cel mai mult pe tine!

4 comentarii:

broscutza spunea...

te pup cu drag sor-mea draga!! Cata dreptate ai cu fiecare cuvant! Tre sa ne bucuram mai mult de cei de langa noi! De aceea iti spun si eu ca te admir si te pretuiesc tare mult si iti doresc tot ce e mai bun pe lume, acum de Paste si pentru tot restul vietii!!
Sa simtiti lumina si caldura in suflet si in casa..si toate imbratisarile noastre! Va pup cu mare mare drag!

Diana spunea...

Broscuta mica si frumoasa si eu te pup cu mult drag! Am incercat de multe ori sa iti las si eu comentarii dar la postarile tale noi unde nu ai inca nici un comentariu nu gasesc butonelul pe care sa apas sa iti vorbesc :(
Multumesc din inima pentru cuvintele tale asa frumoase si eu iti doresc tie, iubitelului tau si nu in cele din urma lui Lord multa multa sanatate si sa va fereasca bunul Dumnezeu de toate relele pamantului! Sa va tina impreuna pana la adanci batraneti fericiti! Multi pupici! Si poate mai pui poze cu baietelul mic, stii tu, nepotelul meu cel negru cu pete de foc! O saptamana precum sufletul tau va doresc!

di spunea...

Într-adevăr, cel mai important este să îi ai pe cei dragi sănătoşi. Restul, se poate face. Mai greu sau mai uşor, cu sacrificii mari sau mici, dar le poţi rezolva, până la urmă.

Sănătate tuturor şi linişte în suflet!

Paşte fericit!

Diana spunea...

Da, Di, asa este, si mai ales tu ca esti mamica , cel mai important lucru din lume e sanatatea puiutului tau. Bineinteles nu numai a lui, si ai celor dragi tie.
Multumesc frumos, sanatate si suflet senin, acum in saptamana mare iti doresc si eu tie!