Copiii romani pot primi alocatie si in tarile UE

Category :

Copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si care primesc alocatie in Romania pot primi si diferenta de alocatie din tara in care lucreaza parintii lor, potrivit legislatiei europene, informeaza Asociatia Alternative Sociale si Fundatia Unidea.

Sunt tari in Uniunea Europeana care ofera copiilor o alocatie de zece ori mai mare decat cea oferita de statul roman.
De exemplu, in Germania alocatia este de 150 de euro, iar in Romania acesta este de aproximativ 15 euro. In acest caz, copilul al carui parinte lucreaza, cu acte legale, pe teritoriul altui stat european, ar putea sa primeasca diferenta de 135 de euro. Pentru ca parintele sa poata beneficia de diferenta de bani dintre alocatia oferita de Romania si cea pe care o da statul in care munceste, acesta trebuie sa faca cateva demersuri birocratice si sa se adreseze atat autoritatilor tarii pe teritoriul careia lucreaza, cat si autoritatilor tarii de origine.
Diferenta de bani provine de la statul in care lucreaza parintele iar banii sunt ridicati, din aceeasi tara, indiferent daca copilul locuieste sau nu in aceasi loc cu parintele sau.

Cei interesati, pot citi aici articolul in intregime.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Sufletel frumos,n-am ce sa comentez la tema data dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa te salut si sa-ti dau un semn cald de trecere pe la raftuletul meu drag.....Dimineata am deschis usita raftuletului si ce vad??!!!!!!!! T.A.T.U!!!! Incredibil!!!!!! Ai stat tu sa cauti asta pt mine!!!!!! Cat poti fi de minunata.....! Uite,poate fi si asta un motiv pt care ma simt atat de bine cand intru aici,pe langa muuulte alte chestii! Stii,viata e plina de ciudatenii...Oameni pe care-i stim de ani buni si pe ale caror sentimente ne bazam,ne trezim ca ne-au tradat cu prima ocazie,pe numai 2 flori de salcam...Si tot ea,viata,ne demonstreaza ca,iata,mai exista oameni ca tine,iubita mea! Un suflet necunoscut care daruieste din raftuletele inimii sale - bunavointa,liniste si...dragoste! Eu asa am simtit! O bucurie calda si adevarata care trece dincolo de orice distante si tese fire de iubire nevazute...Pana la urma,asta e tot ce conteaza,nu alte averi...
Asa-i ca ti-a placut si tie melodia asta?? Are vibratii profunde,nu?
Mai zi-mi de Shani...
Multumiri si pupici mii,lady Di!!!

Anonim spunea...

Doamne,e atat de coplesitoare si melodia asta..."Endless Love"...Imi place s-o ascult tarziu in noapte...Atmosfera de vise frumoase...La fel "Close To You"!!!!!!!!! Etc.,etc,.....De-abia astept sa vad cu ce ma mai ofertezi,deocamdata mai lasa-mi visele sa pluteasca pe-acordurile astea!
Pupici de noapte-buna,rafinati si emotionati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L'automne

Anonim spunea...

Ah,am uitat sa-mi semnez prima postare! Acum am observat dar sunt sigura ca ai intuit de la cine e,nu?
L'automne

Diana spunea...

L`automneeee, buna sa iti fie inima ca si pana acum, scumpa mea! Uite, tocmai ce ne-am uitat la niste filme si acum, bagandu-ma in pat am intrat ca sa dau play la muzica asta frumoasa si sa fac loc viselor dulci. Piesa fetelor de la tatu o suisem acum mult timp pe un raftulet in pod si la cererea ta am dat-o jos, aici, sa ne bucuram de ea! Si iti multumesc pentru o propunere asa frumoasa! Sa stii ca nu numai tu, chiar de la inceput de cand am pus muzica pe blog toata ziua canta acolo in nestire, se termina, o ia de la capat si tot asa. Sunt zile bune decat nu am mai deschis winamp-ul :) Asa ca te rog frumos sa mai vii cu idei noi sa ne mai bucuram urechiusele!
Ce mi-a placut asta cu florile de salcam :) (tare imi esti draga) din pacate asa este in viata insa uite ca se pot lega legaturi frumoase si pure si in modul acesta. Si trebuie sa recunosc ca imi sunteti ca un pansament acum, cand abia am plecat din tara si am lasat toti prietenii si toti oamenii dragi in urma! Insa Dumnezeu ma iubeste si chiar daca inchide o usa, deschide o fereastra! Si chiar si asa din departare simt cum soarele imi incalzeste sufletul datorita gandurilor tale asa frumoase si ale tuturor ce imi sunt atat de dragi aici.
Acum sa iti zic de Shani :) puiutul meu scump dupa care mor si ma topesc de drag. Mititelul a facut otita si am fost chiar azi cu el la doctor dat fiind faptul ca trebuia sa ii fac si al doilea vaccin. A primit tratament pentru 2 saptamani, picaturi in urechiuse :) Trebuie sa facem baietelul bine! Am si eu 2 baietei si trebuie sa ma ingrijesc bine de ei :)
Gata,te las acum! iti trimit multi pupici si sa ai o noapte calda cu vise dulci!

Anonim spunea...

Cum????? Shany bolnavior???? Nu se poate!! Mi-e asa de drag Shany incat mi-am copiat poze cu el in calculator!!!!!!! Cu mult inainte sa-ti scriu...Iti vine sa crezi?! Hai ca la asta nu te asteptai! Ii trimit toti pupicii imunizati si numai urari de insanatosire rapida!!! Nu glumim cu otita,sa fii atenta,da? Si mai ales sa-mi zici cum merge tratamentul. Am si eu o catelusa,Jessy! Tot alba! Nu e de rasa(n-am pretentii la asta,cred ca toate merita iubite la fel!),dar sta la curte. Cand e trista ridica o labuta,e grozava si-o iubesc nespus...
Atentie la Shany si chiar la ceilalti in perioada asta! Poate fi vb despre un microb rezistent care necesita tratam. insistent si mai multa atentie,ok? Astept vesti!
Aaaaa,sa nu uit,cum sa fii singura,draga mea?? Intotdeauna vei avea toate gandurile mele bune!!!!!!! Nici Shany nu e singurel! Ne avem unii pe altii!!!
Cat mai mult senin sufletesc va doresc! Tinem aproape!
L'automne

Anonim spunea...

Wow,tocmai am avut un cutremur de aprox.6 grade! M-am speriat ingrozitor! A fost f puternic in anumite zone...Urmaresc stirile sa vad alte reactii din tara...,sa-mi mai revin...Pupici,pupice!
L'automne

Anonim spunea...

Adica pupici,pupicei!!!!!!!!!!
L'automne

Diana spunea...

L`automne, la asta chiar ca nu ma asteptam, ai dreptate:) ma bucur ca iti plac si tie animalele, stii cum se zice, ca cine iubeste animalele iubeste si oamenii. As vrea sa o cunosc si eu pe Jessy a ta, cred ca e o scumpete. Si mamaia mea are una acasa, o fetita pekinez alba si e o dragalasa. Mail-ul meu e dya_blondie@yahoo.com, poate imi trimiti poze cu Jessy, cu voi:) Multumesc inca o data pentru vorbele tale atat de calde! Avem grija de Shani, tinem tratamentul intocmai si o sa se faca bine mititelul.

Am auzit de cutremur, off :( chiar cand s-a produs vorbeam cu niste prieteni acasa, pe messenger, prin microfon si la un moment dat cica e cutremur hai ca inchid si noi am inceput a rade, credeam ca glumeste :) Si a zis ca l-a zgaltait putin! Dar oare de 6 grade sa fi fost? E muuult!
Domnul sa va aiba in paza, l`automne! Pe voi si pe noi toti!

Pupiceeeeeeeeeeei!!!

Lavinia spunea...

Ma uitam si eu printre raftulete sa vad ce mai gasesc si cand colo aflu ca scumpul Shani e bolnavior! Si eu si Iulia ii dorim sa se faca bine cat mai repede si asteptam sa mai vedem poze cu el, mai ales acum cand am descoperit ca Iulia mea e innebunita dupa "am-am" (a se citi "ham-ham" :) ). Va pupam dulce si asteptam vesti bune!

Diana spunea...

Lavi, abia acum am vazut ca mi-ai scris. Da, e putin bolnavior dar nu e foarte grav, speram sa se faca bine dupa tratament.
Multumim frumos! :))) Cred ca ce dulce e ea cand spune "am-am", iti vine sa o mananci,nu? Da, mai punem poze cu am-am :) Pupicei dulci de la noi!