Copilul unui strain

Category :

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant. Porunca numarul 5. Copilul le stie si ar vrea sa le poata indeplini pe toate. Ca orice om credincios. Dar asta pentru el suna un pic fortat. E mai dificila chiar si decat cea care spune sa nu ucizi. Pentru ca include doua persoane. Pe una draga si mult iubita si pe un strain. Un strain ce ar trebui sa poarte un nume- tata. Dar denumirea aceasta nu o merita pentru ca niciodata nu a stiut nici macar el ce inseamna asta. Cu ce se mananca sau ce presupune.

Dragoste, protectie, sustinere, alinare.. doar niste cuvinte frumoase asternute pe o bucata de hartie mototolita sub birou. Le scrisese de curand cand voia sa isi imagineze cum va fi el la randul sau tata. Un tata pentru al sau puiut ,caracterizat de aceste cuvinte. Sa ofere ce el nu a primit niciodata. Ochii copilului sau sa nu guste niciodata amaraciunea lacrimilor sale. Lacrimi de neputinta, de dor, de ciuda, lacrimi de uimire. Ce i-au curs de-a lungul timpului si care i-au format un gol in suflet de nedescris. Accepta si nu se mira de rautatile oamenilor din jur dar nu poate intelege niciodata cu ce a gresit pentru a nu fi iubit de cel ce i-a dat viata. Isi pune intrebari ce stie ca nu le va gasi raspunsul vreodata. Nu poate uita un lucru. Cand cineva, odata i-a spus: cand erai micut, tatal tau te iubea foarte mult si se purta extraordinar cu tine! Suna bine dar copilul nu isi aminteste asta. Oare sa fi fost mult prea micut? Cat de mic sa nu isi poate aduce aminte? Se intreaba si revenind cu picioarele pe pamant din a lui visare isi spune ca nu, nu crede asa ceva. E o bazaconie! Omul asta nu e capabil sa ofere nimic, daramite ceea se numeste iubire.


Cu toate acestea, Henry e un pusti vesel, iubit si ii place sa se bucure de viata. Iubeste la randu-i, insa inevitabil, se mai intalneste cu "tatal" sau. De fiecare data ramane dezamagit si golul din interiorul sau se adanceste. Isi repeta neincetat ca nu se merita. Acest om nu merita nici macar o lacrima! El a varsat vreodata una pentru mine? Se intreaba el trist. Si isi continua pasii prin viata. (va urma)



7 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Foarte interesant... Aştept să văd ce se întâmplă cu Henry...

Lavinia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lavinia spunea...

M-a captivat povestea! Sunt destul de multi ca Henry in lumea asta! Vreau sa vad cum isi continua el pasii in viata!

Diana spunea...

M bucur daca v-a placut , si asa este, sunt foarte multi copii in lume ce nu se pot bucura de dragostea parinteasca!

broscutza spunea...

Hristos a inviat!! te pup iubita...am avut commenturile blocate ceva timp, dar le-am dat drumul, asa ca astept sa ma lovesti cu tandrete...Esti la fel de profunda ca intotdeauna sor-meo!! Articolele tale ma misca asa tare! Te pup cu drag!!

Diana spunea...

Abia ce am venit si eu de la tine, m-am uitat cu drag la pozele tale si din nou m-am intors trista ca nu am putut sa iti las nici o vorba dulce, sor`meo draga!
Multumesc frumos, esti tare scumpa! Pupici dulci pentru toti membrii trupei pe soc :)

broscutza spunea...

offff..si tu imi misti inima...Mi-era asa dor de vorbele tale dulci! Iti multumesc!! Acum astept cu nesat!! hihihi ! Esti adorabila sor-mea draga!