Cum sa va comportati atunci cand va lasati cainele in grija altcuiva

Category :

Ziua cea mare a sosit si dvs si familia dvs plecati in concediul mult visat. Exista insa o problema: nu puteti lua catelul cu dvs. Multi caini devin anxiosi atunci cand sunt lasati in grija altcuiva pentru prima data, mai ales daca sunt lasati altundeva decat acasa. Si stapanii sunt agitati si in felul asta isi alimenteaza unii altora teama. Iata ce puteti face pentru a face despartirea mai putin stresanta.
  • Incercati sa fiti calm (chiar daca este dificil). In timp ce planificati, impachetati si chiar si in ziua plecarii, incercati sa va comportati ca si cum nimic nu este in neregula.
  • Aduceti cu dvs patura preferata, perna sau daca nu are asa ceva, sacrificati unul dintre puloverele dvs, nespalat, care sa miroasa a dvs, pentru a-l ajuta sa se calmeze odata ce ati plecat.
  • Aduceti-i propria mancare, dar si castroanele lui. Orice provine de acasa il va ajuta sa se adapteze si sa minimalizeze efectul schimbarii.
  • Aduceti-i jucariile preferate: o minge, un animal de plus cu care doarme sau chiar un fratior.
  • Asigurati-va ca nu ii schimbati brusc mancarea pentru ca un deranjament la stomac nu va face altceva decat sa-l streseze si mai mult
  • Odata ce l-ati lasat, plecati. Nu prelungiti despartirea, nu va agitati si nu va comportati ca si cum ati pleca pentru o saptamana (chiar daca este asa). Daca il lasati si va comportati ca si cum il lasati la joaca, nu va trebui sa calmati un caine care schelalaie si care e speriat.
  • Fiti calm.

De obicei cainii prefera sa sa nu stea singuri atunci cand sunt lasati in grija altcuiva, asa ca daca se poate, lasati-l undeva unde sunt si alti caini.

Bucurati-va de vacanta si exista sanse ca si cainele dvs sa se simta bine acolo unde l-ati lasat.

[sursa]

8 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Fiind posesor de căţeluşă - border-collie, pre numele ei Nora - trebuie să spun că nu s-a pus niciodată problema să o lăsăm undeva dacă trebuie să plecăm. Cu alte cuvinte, plecăm cu ea, indiferent unde mergem. În cazuri extreme, dacă trebuie să vizităm oameni unde chiar nu putem să dăm buzna cu petul, avem două doamne care, contra cost, vin şi stau cu ea, în funcţie de programul fiecăreia. Când nu poate una, poate cealaltă, şi tot aşa...

Anonim spunea...

Salutare fata frumoasa si generoasa!!!! Pai cum sa trec eu pe-aici fara sa observ ce si cum...,mai ales dupa minunata isprava muzicala care m-a dat pe spate! Nu-mi venea sa cred ca apar acolo...,ca m-ai acreditat cu-atata incredere! Uite,la o asa mare bucurie nu m-am asteptat...Din fericire,vad ca legea compensatiei inca mai functioneaza(gandurile bune atrag altele la fel de generoase!). Multumesc de-o mie de ori,lady Di! Ador muzica anilor 80-90,e mai speciala,mai aproape de suflet si lipsita de stridentze inutile! E absolut minunata,e asa cam ca tine!!!!! Si daca chiar vrei sa vezi rapid un top "L'automne",ar fi cam asa:
"Gazebo" - I Like Chopin
"All Out Of Love" - Andru Donalds
"Lady" - Kenny Rogers(pt tine!,absolut superba)
"Missing You" - Chris de Burgh
"Crazy" - Seal(!!!!!!!!!!)
"Romantic World" - Dana Dawson
"The Sun Always Shine On Tv"-A-HA
"Voyage" - Desireless
"Flames Of Love"-Fancy(varianta de pe Indavideo - f tare!)
"Touch In The Night"-Silent Circle(cauta o varianta care sa se auda perfect;o sa fii super incantata!)
"Around The World" - ATC
"Dans le fantasie" - E-Type(speciala!)
"Rain" - E-Type
"Here I Go Again" - E-Type
...Sunt doar o parte din preferatele mele...si daca-ti surade vreuna,as fi extrem de incantata ! Poate faci si-o tema despre muzica anilor 80-90,ar fi minunat! Vad ca e inca f apreciata si stim cu totii de ce! Recunosc,este si unul din multele motive pt care m-am oprit la tine si la raftuletzul tau romantic!!!
Cu alta ocazie,iti voi trimite si-un top al preferintelor muzicii mai noi...Si gata,stop! Nu te mai stresez,ca si-asa cred ca te-am bulversat destul...Repet,cred ferm ca o melodie bine aleasa spune multe...si,de ce nu?,ne poate face viata mai frumoasa!
Pupici la fel de timizi dar la fel de rafinati!!
Cu mare,mare drag,oricand,
L'automne!

Anonim spunea...

Hai c-o sa fie distractiv pt cine-o sa intre aici si in loc sa gaseasca pareri legate de tema ta,o sa vada c-am "batut campii"!! Scuze!!!!!!! Te-am stresat suficient! Ce sa-i faci,am si eu metehnele mele...
L'automne

Diana spunea...

Salutare l`automne! Bucuria a fost de partea mea,caci m-ai ajutat cu playlistul si a fost meritul tau :)
Abia astept sa schimb melodiile, cu cele noi, propuse acum de tine!
Nici nu iti zic cat de mult imi place si mie muzica anilor `80 si `90, cea a copilariei mele. In marea parte a timpului o prefer! E si muzica sufletului meu! Cred ca nu se va demoda niciodata, sau cel putin atata timp cat va fi generatia noastra! Sunt si acum piese dragute dar cred ca sunt trecatoare, nu vor rezista in timp! Insa astept cu drag si topul tau al muzicii de azi!

Dar nici nu ma stresezi si nici nu ma bulversezi deloc, scumpica mea! Esti ca o raza de soare aici pe raftulet si iti citesc cu mare drag gandurile!
Am incercat sa pun un chat aici unde putem vorbi in voie dar nu stiu daca mesajele raman, iar daca nu, nici nu ma tenteaza a-l folosi :)

O seara frumoasa in continuare si vise cu ingerasi! Pupici!
PS Abia astept sa ascult piesele propuse de tine! Indata le caut!

Diana spunea...

Cristi, nu stiam ca ai o catelusa, sa iti traiasca :) Cred ca e dragalasa tare! E bine ca nu sunteti nevoiti sa o lasati singura, iar ca aveti doua doamne care stau cu ea, e o idee excelenta!
Pe mine ma strange inima ca la vara va tebui sa o lasam 2 sapt. la unchiul meu, cat timp venim noi in tara :( Insa va fi totul ok, sper :)
Pupici de la Shani pentru Nora! :))

Anonim spunea...

Lasa ca e mai dragut si fara chat,dragutza mea! Fiecare scrie cand poate si e sigur ca totul se pastreaza intact. Sentimentele si gandurile frumoase trebuie sa se decanteze intai in noi apoi le derulam cand credem ca e momentul...Nu vin chiar ad-hoc pt chat! E f bine asa cum esti acum! La chat emotia se pierde,totul e mai impersonal,nu se pot transmite vibratii asa cum am vrea,e mai sec! Nu sunt o adepta in sensul asta si vad ca si tu eziti...
Multumesc frumos pt entuziasmul sincer produs de melodioarele mele dragi si pt dragalasenia cu care le-ai primit!!!!!!!!!!!
Noapte cu parfum de vise frumoase si duioase!
A bientot!!!!!!!!!!!
L'automne

Anonim spunea...

...Doamne,ce bine se-aude "All Out Of Love"-Andru Donalds!!!!!!!!!! F rar asemenea ton si timbru!!!! E ireal de tulburatoare,intreaga fascinatie,superb!!!!!!!!! Mersi din suflet!! Cred ca era mai bine tot pe desfasurator - Play list,pt un mai bun impact vizual! Sa se bucure cat mai multi de acordurile astea rafinate si sa se incarce cu poezie! Toate merita sa fie nr.1 si au si fost la timpul lor.......Au facut istorie prin longevitatea in clasamentele internationale...
Meriti tot ce e mai bun,lady Di!!!!
L'automne

Diana spunea...

L`automne, gata, am facut schimbarea si am pus playlistul, ai dreptate, se vad mai bine asa toate melodiile! Ce sa zic, imi plac toate la nebunieeee!!!!! Multumesc din suflet! Cred ca nu ma mai satur de ele, azi noapte am dormit cu castile in urechi :))
O zi frumoasa asemenea sufletului tau curat!
Pupicei!