Muzica pentru mine

Category : ,


In primul rand e un lucru fara de care nu cred ca as putea trai. Respir prin ea. Oriunde. Imi da aripi sa zbor, ma rascoleste sau ma inalta pe cele mai inalte culmi. Ma face sa plang sau sa ma zbengui. Ma panseaza sau imi da putere, ma face sa vibrez sau sa sa vad lumea cu alti ochi. E drogul sufletului meu. Imi strapunge inima ca o sageata ascutita, pe care o face sa rada, sa chicoteasca, sau sa suspine.
De mica am crescut pe muzica. Imi amintesc ca aveam in casa un magnetofon si 2 boxe imense care faceau sa iasa sunetele si sa mi le intipareasca pe creier si in suflet. Acorduri ce le ascult si acum si ma transpun in acea perioada. Imi retraiesc copilaria cu ajutorul lor.
Nu inteleg persoanele ce spun "eu nu stiu sa dansez". Si aici nu ma refer la ce se numeste tango, cha-cha, salsa, paso doble sau mai stiu eu ce. Ma refer la dansul acela ce iti pune trupul in miscare fara sa vrei. Care nu se invata ca mersul pe bicicleta ci care vine din interior.
Nu sunt persoana obsesiilor. Pana la muzica. Am facut de-a lungul timpului obsesii pentru diverse melodii, cum mi se intampla chiar si in acest moment. "Lady" o stiam doar in varianta reggae, nicidecum cantata de Kenny Rogers. E absolut magnifica. Nu exista cuvinte ce ar putea-o descrie. Numai ca mie imi salta inima cand o ascult. Multumesc, L`automne!
Live sau varianta de studio, cu versuri

21 comentarii:

cory spunea...

cred ca stii draga Dia, ca si pt mine muzica inseamna f mult! nici eu nu as putea trai fara muzica, fie ea lenta sau dansanta. Stii ca imi place dansul f f mult si abia astept sa creasca puiul meu sa-l invat ce stiu :) deja a inceput sa danseze, bate din picior si aplauda la melodiile care le ascultam si pe care le recunoaste! ne amuza in acelasi timp si ne bucura! cred ca nu exista om sa nu-i placa muzica sau dansul! Frumoase piese ai ales in playlist! Te pupic!

Diana spunea...

Cory demult nu ai mai fost pe aici pe raftulet :)
Stiu ce dansatoare buna esti tu si dupa cum se vede treaba, Dragos o sa iti semene! Ma bucur mult! Imi imaginez ce frumos trebuie sa fie, si ce va amuza; uff, Doamne Doamne intarzie a ne da si noua unul :(
Ma bucur ca iti place playlistul, da, toate sunt una si una, meritul nu este al meu, am primit propunerile de la o persoana minunata, rezident cu acte in regula aici in casuta mea virtuala :)
Va imbratisez pe toti cu drag si dor!Si cei mai dulci pupici nepotelului meu!

Cristian Lisandru spunea...

Frumoasă melodie... Aşa este, nu am putea să trecem de colo-colo, prin viaţă, fără să ascultăm muzică. Indiferent de genul ei, pentru că fiecare este liniştit auditiv şi nu numai de o altfel de muzică. Imaginează-ţi o lume în care să nu cânte nimeni sau să nu se audă nicio melodie nicăieri. Cred că oamenii acelei lumi ar trebui să fie foarte trişti...

di spunea...

Nu pot să nu fiu de acord cu tine. Cât privește bijuteria asta de melodie...a fost piesa care a însoțit prima mea postare. Este absolut senzațională!
Te pup, Diana! O zi superbă!

Diana spunea...

Cristi, nici eu nu imi pot imagina lumea aceasta fara muzica, intr-adevar fara ea am fi mult mai saraci si tristi!

Diana spunea...

Di, deci nu mi se pare mie, e extraordinara, asa-i? Mie imi pare atat de rau ca nu am descoperit-o pana acum! Dar nu-i timpul pierdut, ma revansez:)))
Si eu te pup, Di! O seara superba!

Anonim spunea...

M-au trecut fiorii...Cum sa nu fii fericit ascultand bijuteriile astea muzicale si mai ales cand sunt apreciate si peste timp!!!!!!! Iata cum oameni buni rezoneaza cu noi,marturisindu-ne bucuria reamintirii lor......,respirand in ritm cu noi parfumul nealterat al timpului! Muzica asta ne trezeste din inertie,ne asterne covor de vise frumoase drept terapie pt suflet si ne armonizeaza simturile! E o binecuvantare pt noi toti,un miracol!! Traim intr-o lume tot mai ciudata si mai impovarata de grija sinelui,alergand in stanga si-n dreapta...Oare incotro? Cati dintre noi se opresc din nelinistea asta continua,cati observa ca inca e primavara,ca soarele rasare in fiecare dimineata si pt el? Cautam despovarari in lucruri banale si lipsite de continut - uitand ca muzica poate fi taram de alinari si despovarare...Mizand pe energiile sale pozitive,cu siguranta viata e mult mai frumoasa!! Acordurile astea divine ne dau aripi spre melancoliile noastre...Primiti-o cu tot sufletul,asa cum a fost aleasa!!!!!!! Eu iti multumesc pt onoarea facuta! Realmente bucuria asta e netarmurita!!!!!!!!!
L'automne

Anonim spunea...

...Oare cate melodii ale zilelor noastre ar putea suporta comparatia cu aceasta desavarsita piesa?! Emotie in stare pura!Ravasitor de frumoasa! E darul meu pt tine,Lady Di,un dar predestinat(stii ca-ti spun asa - si nu de ieri sau azi!)!!!!!.....
Pupici muzicali si sentimentali!!!
L'automne

Anonim spunea...

Important de retinut! Cea mai fascinanta trupa a anilor in dfiscutie ramane Modern Talking!!!! Lipseste din top pt ca am vazut ca a fost prezenta aproape permanent in lista ta!! Au fost si raman mirifici,senzationali! Cu aceeasi pasiune ascultam Sandra si C.C.Catch! Ii adoram,aveam si de ce!! Astazi cu ce umplem golul?
L'automne

Anonim spunea...

Sa nu crezi ca n-am observat ca de 3 zile ai flori proaspete pe raft!! Primele erau superbe dar astea sunt senzatie! Sunt chiar florile mele preferate!...Ce splendoare de alb si rosu...Parca-s coborate din Rai!
Daca ai putin timp,treci pe la Di(postare:"Cat esti dispus sa oferi?")! Vei gasi ceva extrem de tulburator,ireal de frumos... Di este o draguta!
Salutari din miezul zilei!
L'automne

Diana spunea...

L`automne, mi-au placut tare tare mult vorbele minunate spuse in primul com., de fapt de fiecare data vorbesti atat de frumos, ceea ce reflecta sufletul tau cald si bun!
Imi cer scuze ca nu am raspuns mai repede,m-am luat cu treburile pe aici!
Cu ce sa incep?! Cred ca cel mai bine prin a-ti multumi pentru piesa aceasta absolut minunata, care iti ajunge pana in adancul sufletului. M-am indragostit pur si simplu de ea,nu am cuvinte.. Ascult playlistul neincetat, toate piesele propuse de tine sunt superbe! Intr`adevar, Modern Talking, Sandra, C.C Catch, cam la astia ma refeream cand spuneam ca imi retraiesc copilaria pe muzica lor. Ii ador si sunt convinsa ca o sa ii ascult si la 70 de ani.
Ma bucur ca iti plac floricele de pe raft, nu e asa ca parca dau un alt aer aici? Mult mai proaspat si mai parfumat? Ca sa nu mai zic de frumusetea lor.
Azi-noapte am intrat la Di si m-am uitat la clip. Nu cred ca ar fi altceva de spus, decat ca aceea e dragostea adevarata! Clipul prezinta o definitie a ei! Mi-a placut tare mult! Si multumesc ca ai venit sa imi spui si mie, cand mai vezi ceva frumos sa ma indrumi si pe mine catre locul cu pricina, te pup dulce, dulce!
O zi senina si parfumata iti doresc! Iar ca iti place atat de mult buchetelul de azi, ti-l ofer cu toata caldura! E frumos asemenea sufletelului tau!

broscutza spunea...

Sor-meo, saru-mana mult pentru tips!! Esti ca intotdeauna la datorie! Mi-ai insuflat tot acest aer melancolic...si visez cu ochii deschisi!
M-ai cam ghicit, sa stii...caut melodii frumoase pentru nunta noastra si pentru dansul mirilor: vals sau ce-o fi el...!!Deocamdata aleg pentru petrecerea de cununie civila...ca nunta mare e abia la anu' :( ...dar eu ca o fetitza silitoare..m-am apucat sa fac lista si pentru atunci...Ca sa fie totul pus la punct!!Iti multumesc nespus pentru lista cu melodii..chiar acuma incep sa le caut pe youtube...Daca mai ai..mai baga!;))
TE pup din toata inima si iti doresc si tie tot ce e mai bun pe lume!! Anul asta stiu eu ca ne vei da o veste mare...simt!! :))

Anonim spunea...

Multumesc frumos pt dar! Il primesc cu tot dragul,mai ales ca vine de la tine!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce frumos!........ Daca poti face cuiva o bucurie,aducandu-i chiar si pt o clipa zambetul pe buze,fa-o! Sa fim din categoria celor ce nu ezita!!
L'automne

Anonim spunea...

Uite am reusit s-o sensibilizez si pe Broscutza!!!!!! Ce dragutza e! I-au placut mult si mai vrea! Nu zic ca nu sunt multe melodii dragutze dar ....putine sunt cele deosebite,cu-adevarat rafinate!!!!!
L'automne

Anonim spunea...

Wow,pe cate bloguri am starnit valuri cu muzica asta..........Ce ma buuucur!! Multi si-au facut postari romantice cu melodiile astea si si-au adunat rezerve de fior sufletesc,garantat! 24 karate!
L'automne

Geanina Codita spunea...

Muzica de calitate, flori ce transmit sensibilitate si iubire, frumusetea gandurilor tale.Ce poate fi mai minunat de primit de la un(o) prieten(a)? Multumesc.

Diana spunea...

Broscutzo, daca te referi la lista de melodii ce ti-am lasat-o eu pe blog, cu cea mai mare placere! Mi-era ciuda ca nu mi-au venit in minte si altele! Dar uite, te va ajuta si L`automne, care e o experta in asta :)
Si se merita sora`mea,a? :) Stiam, ddar iti mai zic inca o data sa dea Domnul sa fie intr-un ceas bun si sa iti iasa totul asa cum ai visat! Sunt sigura ca vei o mireasa frumoasa foc! Cand ati stabilit cununia civila?
Ce mi-a placut ce ai zis pe final :) vaai sa dea Domnul scumpica mea sa fie asa cum simti tu, sa te auda! Ar fi cel mai minunat lucru!
Muulti pupici dulci!

Diana spunea...

L`automne tare scumpica esti tu :) si tare imi esti draga! Eu ascult in continuare "Lady" :))

Diana spunea...

Geanina eu iti multumesc pentru vorbele asa minunate la adresa raftuletului, m-au uns pe inima! Daca asta e parerea ta, nu poate decat sa ma bucure nespus!
Multi pupici si floricele iti trimit de aici!

diana spunea...

Am citit articolul tau si comentariile anterioare, iar cuvintele mele par ...de prisos.
Ce sa mai spun? Fara muzica, cred ca nici n-as mai fi existat.
O data m-a readus la viata, dupa o criza cardiaca de cateva zile, cand de-abia daca mai aveam viata in mine.
Ascult zilnic, asa cum respir.

Anonim spunea...

Aproape acelasi lucru cu cel care il spunea Kenny Rogers:
http://www.youtube.com/watch?v=ia_iWfAGRWI